מצרפת הודעה שכתבתי בפורום חינוך

מצרפת הודעה שכתבתי בפורום חינוך

לגיל הרך, אולי מישהו מפה יוכל לעזור לי: מורן בן שנה וחודשיים, נכנס לפני חודש לגן. חשוב לציין שמאוד טוב לו שם, הוא הולך בבוקר בשמחה וכועס עליי כשאני לוקחת אותו אחריהצהריים (הגן משעה 7:00-16:00) עדאז הוא היה איתי בבית. הבעיה היא כזאת... בכל רגע שהוא נמצא בבית הוא בוכה... הוא יכול לבכות 24 שעות בלי הפסקה עד שהוא ירדם. רק כשיוצאים איתו החוצה הוא מפסיק לבכות ומתחיל לחייך ולהנות. הבכי מתחיל מהשניה הראשונה שהוא מתעורר בבוקר ולא מפסיק עד שיוצאים איתו.. אפילו סבלנות לשבת בכסא אוכל אין לו.. כל מה שמעניין אותו זה ליהיות בחוץ. וגם שם הוא לא מסכים סתם לטייל בעגלה.. הוא רוצה ללכת לבד... בעגלה הוא לא מפסיק לצרוח. כלומר הוא רוצה חופש מוחלט. ההתנהגות הזאת מאוד לא אופיינית לו, הוא היה ילד מאוד שקט ונוח עד הרגע שנכנס לגן... השאלה שלי, האם זה הגיל? או שיכול ליהיות שנעשתה לו טראומה מזה שהוא היה שנה כמעט כל הזמן בבית ושמאז שהוא "גילה" את העולם בחוץ הוא לא מוכן לחזור ליהיות בבית?.. או שהוא פשוט ניהיה מפונק שצריך כל הזמן גירויים?...

היי דניאל..אני לא מכירה את התופעה

אבל זה לא נשמע לי כמו פינוק או שנעשתה למורן איזשהיא טראומה.. נראה לי שהוא אוהב את הגן..וכייף לו שם ושהוא דורש את העצמאות שלו.. בגלל שמורן ילד חכם ונבון..ומקדים את גילו..נראה לי שזה העניין-הגיל. שולחת לך חיבוק גדול.. והרבה סבלנות

רותי ע

New member
היתה לנו תופעה דומה

בגיל 13 חודש עידן התחיל גן. לפני זה הוא ממש טיפס על הקירות בבית וזו הסיבה שרשמתי אותו. הוא השתלב מהר ונהנה מאוד. והיתה תקופה כשהוא היה בסביבות שנה וחצי שכשהייתי לוקחת אותו מהגן ומגיעה איתו הביתה הוא היה מסרב לצאת מהכיסא. הוא היה פורץ בצווחות. לפעמים כשרק התקרבנו לרחוב. כל הזמן רצה החוצה, רק לא בבית. וזו היתה תקופה ארוכה. אז בהתחלה ניסיתי למצוא כל הזמן פעילויות מחוץ לבית ובסוף התיאשתי. פשוט הייתי מוציאה אותו בכח ונותנת לו לבכות. למזלי הוא היה נרגע בסוף. ממש התחלתי לשנוא את הרגע שאני לוקחת אותו מהגן... וזה עבר. בלי שום סיבה. פשוט עם הגיל. היום הוא עדיין מאוד אוהב שנוסעים או שבאים לבקר אותו כי הוא מאוד אוהב חברה אבל גם ימים שקטים בבית עוברים יפה. אז לדעתי גם אצלך אין זו טראומה או פינוק אלא שלב שהוא עובר. אז צאי איתו הרבה, כמה שמתאפשר וכשלא מתאפשר תסבירי לו שעכשיו מבלים בבית. נסי למצוא דברים שהוא יהנה לעשות בבית. וכשהוא בוכה-תחזיקי מעמד ותחכי שהתקופה תעבור..

תודה לשתיכן ו../images/Emo32.gif

קודם כל אני חייבת להגיד שהיום היה יום מקסים מבחינת מורן טיילנו מהבוקר עד סביבות השעה 16:00 חזרו הביתה וישר הוצאנו לו את "הצעצועים" שהוא הכי אוהב - הכלי מטבח שלי הוא שיחק יפה לבד וכשהתחיל להראות סימני שיעמום הצטרפנו אליו ושיחקנו ביחד והיה נורא כיף וזה פשוט זרם לו עד עכשיו שהוא נרדם. וזה ממש שינוי גדול בהתנהגות שלו לאחרונה. אז אולי הבעיה מתחילה להפתר ואם לא הזמן בטח יעשה את שלו. ו
לימור? מה קורה? לא שומעים ממך בזמן האחרון

ofelya

New member
רעיון

אולי הוא מתנהג כל כך יפה בגן, וסופג כל כך הרבה פעילויות וחויות , עד שכשהוא מגיע הביתה הוא צריך קצת להתפרק, במקום שהוא יודע שמותר לו וישמרו עליו . אולי הוא צריך יחס אישי מרוכז. לגבי ההליכה ברגל ולא בעגלה - אם עושים איתם טיול בגן (כמו אצלנו ביישוב) זה נשמע הגיוני . זו פשוט הכרזת עצמאות.

היי דניאל

אצלנו זה לא נמשך שעות רבות, אבל לפעמים אורן באמת חסרת סבלנות בבית וברגע שיוצאים החוצה היא פורחת. לפעמים אפילו סתם למרפסת והיא כבר מפסיקה לבכות ומאושרת. אולי זאת הרגשת החופש וכמובן כל הגירויים שחשופים להם בחוץ - צבעים, ריחות, חיות וכדומה

למעלה