מצר - אילת

מצר - אילת

כהרגלי כל שנה אני רוכב כביש לבד לאילת. שתי שאלות למבינים: א. כיצד ניתן לעבור את קטע כביש 40 באזור צומת דבירה שם הוא מתלכד עם כביש 6?
המלצה באזור אחוזם - בית קמה -באר שבע על מקום ללינה זולה מאד ללילה. (אידאולוגית זה טיול זול ללא פינוקים. רק מקלחת ושינה. תודה דניאל אדן קיבוץ מצר

geva

New member
תבדוק בקיבוצי הסביבה שובל או רוחמה או דורות

אולי יש להם אירוח כפרי

תודה

ועדיין האם מותר לרכב בקטע שכביש 40 משולב ב6 זה סוגר את הדרום מהכיוון הזה לרכב איטי ולאופניים, זה שווה מלחמה

ItsikH

Member
Last time I tried - the intercange with 6 is not the problem
the problem is Beit Kama to Beer sheva, the shoulders totally blocked and the traffic terrible. Bypassing through Rahat-Mishmar Hanegev possible but scary too, wild dogs and traffic - therefore the best is through Sderot-Netivot
In Beer-Sheva there is a youth hostel try them for a shared room but last time I asked they dont do it

elikalman

New member
רכיבה על כביש 40

כביש 40 מוגדר ככביש בין עירוני למעט קטע אחד שהוא עוקף באר שבע
בקטע שהוא משתלב עם כביש 6 הוא נחשב כבין עירוני ולכן מותר לרכוב שם .
כמו שלכל רכב איטי מותר להשתמש בכביש הנ"ל
כאשר תיהיה חלופת תנועה לרכבים איטיים אז המקטע הנל יהפך לכביש מהיר
נכון להיום המקטע הוא בין עירוני ?

זכיר

New member
לא רכבתי על הקטע הזה לאחרונה וגם נראה לי שכדאי להמנע ממנו

אתה יכול לעקוף אותו ממזרח דרך כביש 358 או ממערב דרך כביש 232.
&nbsp

tkatzir

New member
נצל'ש, בתור תושב האזור, אולי תוכל לעזור?

איך כביש 574 מאזור בחן ועד צומת כלניות?
עובר דרך זמר, ליד מגל וג'ת, ודרך באקה אל ע'רביה.
&nbsp
נראה לי יותר קצר מאשר דרך אומץ, להבות חביבה, ומאור.
שלא לדבר שהכביש הזה (581,) עם המחלף של כביש 9 נהיה פחות סימפטי...
&nbsp
טל.

כביש 574

אני תמיד רוכב - בחן גן יואשיה להבות חביבה מאור כלניות. לא אוהב את הצד השני אפילו לא במכונית. הכביש מאד צפוף בתוך באקה. כל השאר סביר. אבל בתוך באקה ברמת כפר יוצאים מחניות במהירות, מאד מאד צפוף. אם אתה מחליט לעבור בתוך באקה, סע במרכז הכביש, באותה מהירות שכולם נוסעים שם.

steiff

New member
אם ספה בסלון בדירת סטודנטים בבאר שבע תתאים לך

אז הבן שלי ישמח לארח אותך בחינם (במידה והוא ישנו).
גר ברחוב מצדה לא רחוק מסורוקה.

פרטים במסרים אם תתעניין.

תודה רבה

כל דבר יתאים לי אני רק צריך להחליט אם להגיע ביום הראשון לבאר שבע. עדיף לי בדרך כלל אזור בית קמה.תודה רבה

YotamKa

New member
בצומת דביר יש כבר מחלף, הרכיבה עד אליו בסדר

משם דרומה עדיין לא סיימו העבודות, אז מומלץ בצומת דביר לקחת שמאלה לקיבוצים דביר ולהב, ואחריהם לפנות ימינה ל-358. קצת אחר כך פנייה שמאלה ולטפס לסנסנה ולרדת מצד שני לעבר כביש 60, שם תפנה ימינה עד לבאר שבע.

ככה תימנע גם מכביש 40 בחלקים הנבנים שלו, וגם מכביש 31-6 על מגרעותיו.

נכון מאוד!

בנוסף אם תבחר בדרך זו יש לינה כפרית בקיבוץ כרמים שהוא בדיוק על הדרך.

ariasdo

New member
מה הסיבות שיש מיעוט רכיבות מהצפון לאילת דרך הבקעה חוץ מנושא

הבטיחות , או שיש בעיה ביטחונית על כביש 90 בקטע בין שדה תרומות לבית הערבה .

לפני כמה חודשים חבר מפורום - יורם א וחברים שלו רכבו ביומים מאזור חיפה דרך הבקעה על כביש 90 לאילת בערך כ 450 ק"מ בפחות מ 15 שעות נטו
אני מניח שעשו הפסקה לשינה בערך באמצע הדרך אזור מצדה .

לפני כמה שנים הטראטלט אייל מויאל רכב מעין גב על כביש 90 לאילת כ 410 ק"מ לבד רצוף ביום אחד ב כ 16 שעות .

בעבר המסלול דרך מעבר הבקעה עד יש המלח שימש שנים לרוכב ישראל , לטור ישראל ולקבוצות שרכבו מהצפון לאילת וגם מאילת לצפון .

גם שיא המהירות ממטולה לאילת היה דרך הבקעה על כביש 90
תום מרמרלי ושוקה רכבו ב 2012 בזמן של 15שעות ברציפות

אריה סדובניק

כביש הבקעה

מהאזור שלי יש קבוצה שמתחילה ברכיבה למשל, מגן שמואל לבית שאן ושם לכביש 90. אני באופן אישי חושש לרכב על כביש 90 במיוחד עם היעדר שוליים ונוכחות של מעקה מסוג חדש מאד לא סימפטי כשהוא חולף צמוד לרגל ימין. כרוכב בודד אני מעדיף כביש 40 ובסופו כביש 12. הכל כדי לא להגיע לכביש 90

למעלה