מצת אחד בכיריים לא עובד

• פותח הנושא 1030
  • פורסם בתאריך

1030

Member
עוצו עצה. בכיריים בביתי ישנן 4 להבות. הקטנה נדלקת רק עם גפרור. המצת לא תקין. לא סוף העולם אבל אם ניתן לתקן מה טוב. הכיריים מתוצרת AEG (?) מאוד שימושיות וחבל להחליף. תודה למנסים לעזור.

xyxy210

Well-known member
ניתן בהחלט להחליף מצת שאינו פועל.
בנוסף המלצה - בדוק אם אין רטיבות לייד ראש המצת כך שהזיק שאמור להדליק את הלהבה, מתקצר ישירות לתחתית ולמעשה לא נוצר זיק נראה לעין.

1030

Member
הבעייה נמשכת כבר מספר ימים כך שהרטיבות אמורה להיעלם. שאלתי טכנאי גז שלדבריו כדי להחליף מצת יש לפרק את כל הכיריים וזה לא כדאי. נשמע מוזר. הציע להדליק עם גפרור במידה וזה רק מצת אחד.

דיברגנט חדש

Well-known member
הבעייה נמשכת כבר מספר ימים כך שהרטיבות אמורה להיעלם. שאלתי טכנאי גז שלדבריו כדי להחליף מצת יש לפרק את כל הכיריים וזה לא כדאי. נשמע מוזר. הציע להדליק עם גפרור במידה וזה רק מצת אחד.
אתה חי במאה הקודמת?
קנה מצת ארוך ב-7 ש"ח ותשתמש בו.

xyxy210

Well-known member
ניתן בהחלט להחליף מצת שאינו פועל.
בנוסף המלצה - בדוק אם אין רטיבות לייד ראש המצת כך שהזיק שאמור להדליק את הלהבה, מתקצר ישירות לתחתית ולמעשה לא נוצר זיק נראה לעין.
ראה כאן איך לנקות את הלהבה.
אם הנוחיות חשובה לך, דאג להצתה אלקטרונית .
אם פחות חשוב לך לך על מצת גז כפי שנכתב כאן.
קח בחשבון שעלייך להחזיק כמה מצתים או בלון גז למילוי.

1030

Member
ככל הידוע לי אני חי במאה 21. אכן אני משתמש במצת ולא בגפרור. נמשיך כך. איכות הבישול לא תיפגע.

1030

Member
עידכון. המצת הסורר התעורר לחיים. אומנם לא כמו חדש אבל עובד. כנראה שהייתה רטיבות שאיננה עוד ובנוסף גירדתי (בציפורן) בעדינות את המצת ואולי זה מה שעזר. תודה לתומכים וליועצים. בכל מקרה המצת האלקטרוני הידני (והגפרורים) בכוננות.

ami544

New member
אני מציע להעזר בטכנאי מוסמך, עם גז לא משחקים וכמובן שרצוי שתהייה הצתה אלקטרונית הרבה יותר בטיחותי, ממליץ לך להעזר בשירותיו של שלמה טכנאי הגז שלי

כוכבית מצויה

Well-known member
אני מציע להעזר בטכנאי מוסמך, עם גז לא משחקים וכמובן שרצוי שתהייה הצתה אלקטרונית הרבה יותר בטיחותי, ממליץ לך להעזר בשירותיו של שלמה טכנאי הגז שלי
עם גז לא, אבל אין סיבה לא להחליף לבד מצת.
יש סיבה לא להיעזר בשירותים של מי שמפרסם בניגוד לכללי הפלטפורמה בה הוא מפרסם.

1030

Member
כמו שציינתי כבר - המצת הסורר חזר לחיים ומתפקד לא רע. לא אזדקק בשלב זה ל"שלמה טכנאי הגז שלי" ולא להחלפת מצת.

למעלה