אתי אברהמי
New member
מצ`ומה
מצ`ומה מתכון ל - שש אנשים המצ`ומה מוגשת כמנה ראשונה בצלחת עמוקה קטנה . בסוכות מוגש כמנה עיקרית. עם הרבה לחם טרי. חומרים: 1/2 ק"ג כבד עוף 1/2 ק"ג קורקבנים 1/2 ק"ג לבבות עוף 300 גרם ריאות חתוכות לקוביות. 1. מבשלים בסיר לחץ את הקורקבנים הלבבות והריאות עם כוס מים למשך שעה. או בסיר רגיל כ - 3 שעות עד שרך. 2. צולים את הכבדים בגריל או על מנגל כמה דקות ומניחים בצד. לרוטב: 1/2 כוס שמן 2 כפות רסק עגבניות 1 כף שום כתוש 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף פפריקה חריפה, ניתן להוסיף יותר. 1/2 - 1/4 כוס חומץ 1 כפית שטוחה של מלח כפית סוכר ( לא הכרחי) 1 כפית כמון. 1 כפית קימל טחון אופן ההכנה: מבשלים את הרוטב עד שמסמיך. מוסיפים את הלבבות, הקורקבנים והריאות יחד עם נוזלי הבישול, מערבבים היטב ברוטב ומוסיפים בזהירות את הכבדים. מבשלים עד שכל החלקים ספוגים היטב ברוטב. מגישים בצלחות עמוקות עם לחם שחור טרי לדעתי הכי טעים לחם אחיד בתאבון
מצ`ומה מתכון ל - שש אנשים המצ`ומה מוגשת כמנה ראשונה בצלחת עמוקה קטנה . בסוכות מוגש כמנה עיקרית. עם הרבה לחם טרי. חומרים: 1/2 ק"ג כבד עוף 1/2 ק"ג קורקבנים 1/2 ק"ג לבבות עוף 300 גרם ריאות חתוכות לקוביות. 1. מבשלים בסיר לחץ את הקורקבנים הלבבות והריאות עם כוס מים למשך שעה. או בסיר רגיל כ - 3 שעות עד שרך. 2. צולים את הכבדים בגריל או על מנגל כמה דקות ומניחים בצד. לרוטב: 1/2 כוס שמן 2 כפות רסק עגבניות 1 כף שום כתוש 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף פפריקה חריפה, ניתן להוסיף יותר. 1/2 - 1/4 כוס חומץ 1 כפית שטוחה של מלח כפית סוכר ( לא הכרחי) 1 כפית כמון. 1 כפית קימל טחון אופן ההכנה: מבשלים את הרוטב עד שמסמיך. מוסיפים את הלבבות, הקורקבנים והריאות יחד עם נוזלי הבישול, מערבבים היטב ברוטב ומוסיפים בזהירות את הכבדים. מבשלים עד שכל החלקים ספוגים היטב ברוטב. מגישים בצלחות עמוקות עם לחם שחור טרי לדעתי הכי טעים לחם אחיד בתאבון