מצ`ומה

מצ`ומה

מצ`ומה מתכון ל - שש אנשים המצ`ומה מוגשת כמנה ראשונה בצלחת עמוקה קטנה . בסוכות מוגש כמנה עיקרית. עם הרבה לחם טרי. חומרים: 1/2 ק"ג כבד עוף 1/2 ק"ג קורקבנים 1/2 ק"ג לבבות עוף 300 גרם ריאות חתוכות לקוביות. 1. מבשלים בסיר לחץ את הקורקבנים הלבבות והריאות עם כוס מים למשך שעה. או בסיר רגיל כ - 3 שעות עד שרך. 2. צולים את הכבדים בגריל או על מנגל כמה דקות ומניחים בצד. לרוטב: 1/2 כוס שמן 2 כפות רסק עגבניות 1 כף שום כתוש 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף פפריקה חריפה, ניתן להוסיף יותר. 1/2 - 1/4 כוס חומץ 1 כפית שטוחה של מלח כפית סוכר ( לא הכרחי) 1 כפית כמון. 1 כפית קימל טחון אופן ההכנה: מבשלים את הרוטב עד שמסמיך. מוסיפים את הלבבות, הקורקבנים והריאות יחד עם נוזלי הבישול, מערבבים היטב ברוטב ומוסיפים בזהירות את הכבדים. מבשלים עד שכל החלקים ספוגים היטב ברוטב. מגישים בצלחות עמוקות עם לחם שחור טרי לדעתי הכי טעים לחם אחיד בתאבון
 

clcl

New member
וואללה,יש לי את המרכיבים למעט ריאות בבית. האם

חיוני או אפשר בלי? מקסימום מחר בבוקר אלך לקנות. ממתינה לתשובה. תודה
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif אפשר בהחלט בלי ריאות

בבית הורי אמא היתה מכינה את המצ'ומה עם לבבות וכבדים בלבד. אגב זהו מתכון טריפוליטאי עם רוטב שמזכיר את החריימה רק חמצמץ מעט מהחומץ... שווה לנסות
 
לא חייבים ראות שצריך קודם לנקות

ולהרתיח. אפשר כליות,אפשר חלמונים צהובים ישר מהסופר או הקצב שדרוג גדול עוד ייותר אך יקר. חשוב להכין לחם שחור טרי טרי והאחיד תצחקו היכ טעים ליד ,כדי לנגב. תהנו(-: מי שיצליח לצלם את אבק הכוכבים או המטאורים, שיביא תמונות.בתל-אביב אין סיכוי לראות סוף שבוע חמים תודה אתי
 
למעלה