certified.woke
Well-known member
מצ"ח מסרבת לקבל הקלטות של עדים לתקרית מותו של גור קהתי, והצבא לא גבה מהם עדויות
במשפחתו של גור קהתי, שנהרג לצד זאב ארליך, לאחר שזה הוכנס בניגוד לפקודות לשטח הלחימה בלבנון, חוששים כי פרסום התחקיר המבצעי לפני גביית העדויות בידי מצ"ח יוביל לשיבוש חקירת התקרית.גור קהתי. חודש אחרי התקרית, עדים רבים עדיין לא העידו במצ"ח או נתנו גרסתם לתחקיר המבצעי של צה"ל; צילום: באדיבות המשפחה
חודש אחרי שסמל גור קהתי וזאב (ז'אבו) ארליך נהרגו בלבנון, עדים רבים עדיין לא העידו במצ"ח או נתנו גרסתם לתחקיר המבצעי של צה"ל בנוגע לתקרית. בנוסף, במצ"ח מסרבים לקבל הקלטות שמחזיקה משפחתו של קהתי ובהן עדויות של חיילים מהפלוגה שלו. קהתי נהרג בחודש שעבר בדרום לבנון בעת שהיה חלק מכוח צה"ל שאבטח את כניסתו של ארליך לשטח הלחימה בניגוד לפקודות. ארליך, אזרח בן 71 וחוקר ארץ ישראל במקצועו, הוכנס ללבנון לצורך ביקור במבצר עתיק.
לידי בני המשפחה הגיעו בעת האחרונה כמה עדויות מחיילים שסיפרו להם את שקרה באותה התקרית, אך אלו מספרים גם כי לא העידו לצורך התחקיר, שנמצא בשלבי סיום, ולא זומנו למצ"ח למסור את עדותם. במשפחה פנו לא מכבר ללשכת הפרקליטה הצבאית הראשית, וכן לרמטכ"ל, בדרישה לחקירה זריזה ויעילה של נסיבות נפילתו של קהתי. בתגובה נמסר להם כי חקירת מצ"ח עודנה בראשיתה וכי התחקיר הושלם אך עדיין לא הוצג לגורמים פיקודיים בכירים, בהם הרמטכ"ל, וממצאיו יתפרסמו אחר כך. מדובר צה"ל נמסר כי התחקיר עדיין לא הושלם.
גור קהתי. "גור הוא קורבן להפקרות שערורייתית מבחינה צבאית וערכית של מפקדים", אמרה אמו מעיין; צילום: דובר צה"ל
כתבות קשורות
- דמו של גור קהתי הוא תולדת זליגת משיחיות השומרון ללבנון והוא על ידינו | רוגל אלפר
- כך גויסה הארכיאולוגיה ליצירת מיתולוגיה לאומית, באתונה וגם בירושלים | אברהם בורג
- הקריאות להתיישבות בלבנון אולי נשמעות הזויות, אך עלולות להפוך למציאות | אנשיל פפר
המשפחה סיפרה כי לפי עדויות שהגיעו אליה, נוכחותו של ארליך בשטח לא הוסברה לחיילים, וגם מפקד חטיבת גולני עדי גנון ומפקד הגדוד אמרו כי לא ידעו עליה. אל הכוח שנשלח לסרוק מבנה הצטרף באופן חריג ראש מטה החטיבה, יואב ירום. לדברי בני המשפחה, חבריו של קהתי העידו כי לאחר שהשלימו את המשימה ביקש ירום לבחון את המבצר, שלא הופיע בתדריך, בלא הצדקה מבצעית, ושם נפתחה עליהם אש. קהתי, שהיה חובש, רץ לטפל בהם, אך נפגע גם הוא מהאש ונהרג. לאחר התקרית ביקש ירום, שנפצע בהיתקלות, לקחת אחריות ולסיים את תפקידו.
מעיין סיפרה כי בנה התגייס לגולני בהתאם למהלך החינוכי הטבעי של הבית שגדל בו. "הוא התייחס לתפקידו כחובש כראשון במעלה, והיה מקצועי ונחוש להציל חיים", אמרה. מעיין הגדירה את המשימה שנשלח אליה "מושחתת, שקרית ומניפולטיבית", ואמרה כי החיילים נשלחו למשימה בלא תדריך ובאופן לא מקצועי. "גור נהרג כאשר מתוקף היותו חובש, טיפל תחת אש במפקדיו ומסר את נפשו למענם, אף שהם לא התייחסו לחייו שלו, ולאחריותם לחייליהם", הוסיפה.אמו של קהתי: "גור נהרג כאשר מתוקף היותו חובש, טיפל תחת אש במפקדיו ומסר את נפשו למענם, אף שהם לא התייחסו לחייו שלו, ולאחריותם לחיילים"
זאב ארליך; צילום: מועצה אזורית בנימין
"כאשת מ"פ לשעבר אני יודעת מקרוב מהי דאגת מפקד לחייליו. אני המומה וכואבת את מותו של בני תחת מפקדים לא ראויים. הילד המוכשר, הערכי, טוב הלב שלי קיבל כדור בקרמי וליבו נדם. נלקחו ממנו בגסות חלומותיו", אמרה האם. "אני איני אם עברייה. אני אם שכולה. נזרקנו לתוך פח האשפה של העוולות במדינתנו הגוועת, שם אנחנו בחברה הכי טובה והכי עצובה ומדממת שיש", הוסיפה.
במשפחה כועסים גם על השתתפות קצינים בכירים בצבא, בהם אלוף פיקוד המרכז אבי בלוט ומח"ט שומרון אריאל גונן, בכנס ארכאולוגיה לזכרו של ארליך. בצבא אמרו שמדובר בכנס שנתי בו הם צפויים להשתתף כמדי שנה. מצה"ל נמסר בתגובה כי בעקבות המקרה נפתחה חקירת מצ"ח, ובסיומה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית ואחר כך יוצגו למשפחות השכולות. ועוד נמסר כי התחקיר הפיקודי טרם סוכם, "והוא יוצג בשקיפות למשפחות השכולות והפצועים", נמסר.
=== סוף צטוט ===
ארליך התענין במסגדים עתיקים ובמבצרים בתקווה למצא כי נבנו על חרבות בתי-כנסת...ארכאולוגיה מגויסת...
נערך לאחרונה ב: