מקבלים חברים חדשים?

דורית תודה על התשובה

הסקרנות של הנסיך היא ממש אובססיה אולי כאן הכוונה, ולא הרעיון של סקרנות בכלל (וסליחה אם הדברים פגעו או משהו) לגבי הקישור הוא בעיקר מסביר אך לא נותן פתרונות ודרכי עבודה. אשמח אם תוכלי לקשר אותי או לתת לי מנסיונך רעיונות עבודה כדי לשפר את התחום ושוב תודה.

מקבלים חברים חדשים?

אני אם לנסיך אמיתי בן שנתיים שמסתובב כבר שנה ללא אבחנה מוגדר כאיחור התפתחותי רב תחומי עם קווים אוטיסטים. אני רחוקה מלהיות בהכחשה אבל בתחושות שלי הוא לא במקום שחושבים שהוא אני עדיין מחכה לפריצה.... ובכובע המקצועי שלי (כמה אירוני) אני גננת ל 9 ילדים מדהימים עם פיגור הנפש שלי חצויה ומדממת ... עדיין מקבלים אותי?

מקבלים אותך באהבה ../images/Emo24.gif

הנסיך שלך עוד קטן והכל עוד יכול להיות.. אומרים שאם אתה רוצה את הקשת בענן אתה צריך לסבול את הגשם.. אז בינתיים יש גשם וקר..אבל כגננת לילדים עם פיגור אני בטוחה שאת רואה את הקשת בכל אחד ואחד מהם, וגם לנסיך שלך יש קשת משלו.. אני יודעת שהקשת הפרטית שלי (שי שלי) היא מרהיבה בשלל צבעיה.. ברוכה הבאה
אורית

dorit11111

New member
שלום,גננת.

אני גם מאמינה בו.אצל ילדים עם בעיות תקשורת זה עניין של זמן.הכוונה-כמה זמן יקח לנו לגלות מה הגבול שלו.לי יש ילד עם קווים אוטיסטיים.היום בן 5.עד גיל מסויים היה ילד רגיל,אבל הוא עשה נסיגה.ואמרו לנו שזאת נסיגה אוטיסטיט.הוא הפסיק לשחק,שכב זרוק בעמצה החדר,שום דבר בעולם לא עניין אותו.בגיל שלוש קנינו לו מחשב.ואז הוא החל שוב להתקדם.לא מזמן גילינו שיש לו רגישות יתר מאוד קיצונית והוא טופל בהתאם.היום הוא משחק,משתף פעולה(עדיין קשה עם מעברים).אנשים לא כל כך מעניינים אותו,אבל הוא מאוד אוהב לשחק במחשב,וזה מעודד,כי רק ככה הוא מתקדם.אני מאמינה שיום אחד גם אתם תגלו הכל על הנסיך שלכם.זה כמו רדיו,צריך רק למצוא את הערוץ שמשדר. חזקי ואמצי
דורית

ahron1955

New member
לאמא של הנסיך

חברים חדשים תמיד מתקבלים בברכה בפורום הזה.כחבר חדש יחסית אני יכול להעיד שהגעת למקום הנכון.ולאנשים הנכונים שיכלו לייעץ ולסייע לך ככל שיוכלו ונוכל.שבת שלום לך וברוכה הבאה

אז הנה שאלה ראשונה

לנסיך בעיה באנטגרציה בין חושית, וכמו שאתם מתארים לעצמכם אנחנו עובדים על זה המון... אבל בהחלט אשמח להתרענן עם רעיונות חדשים לעבודה איתו.... תודה מראש

לא שמתי לב

לשאלה שלך סורי.. גם התאומים שלי סובלים מבעיות תחושה. לשי למשל יש עירוב של היפו והיפר סנסטיביות. היא יכולה לשמיח ידיים בכיף על כיריים חמות, ומצד שני יכולה להשתגע מדגדוג הכי קטן. כל שינוי הכי קטן, כל דבר שזז מהמקום יכול להטריף אותה ולגרום להתפרצויות שאלהים ישמור. עפרי כמעט ולא סובל מגע, חיבוקים ספונטניים ממנו זה יותר מלקבל מליון דולר בשבילי, הוא לא סובל רעש חזק, הטיקטים בחולצות יכולים להטריף לו את המוח, ועוד ועוד. יש לו גם בעייה של קשב וריכוז והוא מטופל תרופתית מה שאני אגיד לך בטח לא יחדש לך שום דבר, אבל בכל זאת.. קודם כל- ריפוי בעיסוק- והרבה !! צריך לעבוד הרבה על החושים ולא כל מה שמתאים לילד אחד מתאים לשני. שי למשל מאוד מאוד אוהבת שאני מברישה לה את השיער חזק (לטיפול בהיפו), היא מאוד אוהבת ללוש בצק ריחני (יותר נכון את מה שנשאר ממנו אחרי שהיא בולעת את רובו
), לגבי המגע היא מעורבת, מצד אחד הולכת על קצות האצבעות על דשא וחול, מצד שני אפשר למעוך אותה בחיבוק ולא יזיז לה. הקיצר- צריך להתאים את הטיפול לילד על פי הרגישות. להמון ילדים עוזר לרבוץ קצת בחדרי סנוזלן. שי מתה על זה, לעפרי זה מפריע ודי מפחיד. מאוד מאוד חשוב- ואצלי זה עוזר, לשמור על סדר היום שלהם בגלל התגובות הקיצוניות לשינויים (שקיימות דרך אגב אצל רוב הילדים שלנו). יכולתי לכתוב פה שעות. כל הנושא של אינטגרציה בין חושית מעניין אותי מאוד. ספרי קצת איך זה מתבטא אצל הילד שלך ואיך את עובדת איתו? לילה טוב, אורית

אורית מתוקה

תודה על התשובה הארוכה והמפורטת אכן השאלה שלי היתה מאוד כללית ולא תכליתית הנסיך שלי הוא כנראה היפו... ולכן הוא גם תזזיתי בטירוף הוא כל הזמן בתנועה, חוקר ובודק כל דבר וסקרנות הפכה להיות שמו השני (מה שלכאורה לא מאפיין ילדים עם פיגור) העבודה שלנו איתו היא הרבה על תנועה, סיבוביות (נדנדה, צלחת ווסטיבולרית...) הרבה מגע עמוק וחיבוקים חזקים.. נראה שהוא מאוד נהנה מזה, יש לו חיוך של מיליון דולר חבל שאת (ואחרים) לא יכולים לראות את זה. הוא מלך, פשוט מלך, מלך העולם.

יאללה שלחי תמונה של הפשוש

שגם אנחנו נהנה
וחוץ מזה- לגבי הסקרנות (שלהרבה מאוד חתולים עולה ביוקר), היא דווקא די פופולרית אצל הילדים שלנו- במיוחד להיפרים שביניהם. קחי את הבת שלי לדוגמה, מה זה סקרנית זאתי..אין מקום שנסתר מעיניה זו. חוקרת ומגלת ארצות מדופלמת היא יכלה להיות. אפילו הג'וקים בבית שלי לא מצליחים להתחבא כמו בן אדם המסכנים.. אני לא כל כך משייכת את זה לסקרנות האמת, אלא לצורך הבלתי נשלט שלהם לגעת, לחוש, לפרק ולהגיע לכל חור מתוך איזושהי כפייתיות. לא נראה לי שאת שי ממש מעניין מה שהיא רואה, אלא שהיא יותר עסוקה בלהגיע לכל מקום בצורה אובססיבית משהו.. טוב מה זה חשוב איך נקרא לזה האמת, סקרנות, כפייתיות, מה זה חשוב.. העיקר שהם מבסוטים הפשושים

עמיקםרז

New member
אחרי כל המילים החמות...

ראיתי את הודעך באיחור, כי ביומיים האחרונים הייתי די מנותק מהפורום, לצערי... אחרי כל המילים החמות שקיבלת בתגובה, לא נותר לי אלא להצטרף לכל מילה. ברוכה הבאה,
עמיקם

L o o K At Me

New member
ברוכה הבאה מאמינה ../images/Emo140.gif

הנה נוסף לך עוד אדם לרשימת הפנים המוכרות

דורית יקרה

קודם כל תודה על כל הקישורים וכמובן אשמח לקבל עוד (ואם אפשר בעיברית) אני חייבת לומר לך שמאז המסר שלך אני בתוך בועה שחורה למרות שאני אשת מקצוע בתחום כשמדובר בנסיך אני רק אמא והרגשתי שעניין הסקרנות הוא האור שלנו, ואם משהו יעזור לו לצאת ולהבין עולם זה המוטיבציה לחקור ולהתנסות ואחרי הדברים שאמרת (ואני נוטה לחשוב שאת צודקת) פתאום נגמר לי האור אני לא חושבת שהייתי בהכחשה אבל כנראה שגם לא הייתי לגמרי במודעות אני מרגישה שאני טובעת. פתאום אני לא מצליחה להכיל את העולם שלי הכל גדול עליי. אני משערת שאני צריכה להגיד לך תודה, על היותך הקש ששבר.... אני מרגישה ממוטטת.

מאמינה בו

אני שוברת ת'ראש מה לומר לך. לא כל כך הבנתי מה היה בתגובה של דורית שגרם לך להתפרק, אבל ליבי יוצא אליך על רגעי השבירה שאת עוברת. אני מאוד מאוד אשמח לשוחח איתך בטלפון מחר אנא אנא התקשרי אלי לטל' 050-6442556 או שתשאירי לי מס' טלפון ואצור איתך קשר. מרגישה שחייבת לדבר איתך. לא רוצה שתתפרקי, ורוצה שתמשיכי להאמין...בו בעיקר אורית

למעלה