מקבלי עדכונים, או,בשפת העם, מנויים

avocumber

New member
מקבלי עדכונים, או,בשפת העם, מנויים

אתם עוקבים אחר מספר המנויים בבלוג שלכם ושמחים כשאתם רואים שהצטרפו חדש/ים? קרה שעזבו אתכם מנויים? נעלבתם? (ואותן שאלות לגבי בלוגים שמקשרים אליכם.) אתם מרוצים ממספר המנויים שלכם (והבלוגים המקשרים)? אולי מופתעים? לטובה או לרעה? (דוגמאות: לטובה- מה, כ"כ הרבה אנשים מעוניינים לדעת מה אני כותב/ת? לרעה- אני כזה/כזאת מעניינ/ת... איך זה שיש לי כ"כ מעט מנויים?) על כמה בלוגים אתם מנויים? אתם יודעים בכלל? איך אתם מחליטים לעשות מנוי? כמה רשומות אתם צריכים לקרוא בבלוג בשביל להחליט לעשות מנוי? קרה שקיבלתם אימייל שמעדכן אתכם על רשומה חדשה בבלוג שלא זכרתם שאתם מנויים עליו? אם בא לכם להגיד עוד דברים בנושא, שלא שאלתי עליהם- אני אשמח.

reedgreenwhait

New member
אני עוקבת...

באדיקות יתר... קרה שעזבו. מובן שזה מעליב... האם אני מרוצה ממספר המנויים והבלוגים המקשרים אליי? לא. אני בכלל אף פעם לא מרוצה משום דבר. באו נדבר במספרים, חושבני שאז אהיה מרוצה אף פחות... אני מנוייה על מספר קטן של בלוגים. אני מעדיפה RSS.

reedgreenwhait

New member
אה ושאלות בנושא

עשיתם מנוי לבלוג של עצמכם? הוספתם אותו לבלוגים שלכם? מדוע?...

התשובה שלי הכי קלה

אין לי מנויים אני מנוי בכמה בלוגים בעצמי לא מנוי אצלי בבלוג

דם דם

New member
עדכונים אצלי אמממ

אז ככה נכון לעכשיו יש לי 13 מנויים לבלוג אצלי שזה לא רע בכלל יחסית לזה שהבלוג שלי קיים פחות מחודשיים. אישית אני דיי מרוצה,אני גם לא רוצה איזה מיליון קוראים כי אז מאבדים פרטיות וגם הקשר עם הקוראים נהיה פחות אישי. אני מופיע ועוקב באדיקות אחרי 28 או 30 בלוגים שמתוכם אני עוקב קרוב לשנה בכ18 בלוגים שונים. כרגע לא ממש עזבו אותי מנויים או הורידו אותי מבלוגים מקשרים,בעצם בלוג מקשר אחר הוריד אותי אבל זה לא כזה משנה לי כי בסך הכול זאת זכותם. בעיקרון הבלוג אצלי עוד צעיר כדי שיהיו לו מנויים ויעזבו מנויים וכול זה..אבל אני חושב שזה קצת יעליב לא יותר מזה. ואני מחליט לעשות מנוי לבלוג רק אחרי כמה וכמה שבועות/חודשים שאני נמצא שם כקורא סמוי ואם אני מרגיש מתחבר לבלוג

ny22

New member
מנהל
אם, אז ככה

[סתם שתדעו, גם אני רציתי לשאול את זה] בעיקרון כן. כל מי שמסיר את עצמו מהרשימה, אני שולח אליו אימייל ומברר למה, ושואל אותו אם משהו בבלוג שלי מפריע לו. אני עושה את זה, כי אני חושב שאם משיהו מסיר את עצמו כנראה שאו שהבלוג הפסיק לעניין אותו, או שיש משהו שמפריע לו. (יש לי שיטה לדעת מי הסיר את עצמו מהרשימה שלי) בעיקרון, אני מאוד מרוצה שיש בכלל כאלו שמנויים לבלוג שלי, כי בהתחלה בכלל לא חשבתי שמישהו ירצה להיות מנוי שלו, וכפתאום היו 5 זה מאוד שימח אותי (היום יש לי יותר). אבל כמובן, שכמה שיש יותר זה יותר משמח. ואני לא מנוי על אף בלוג..

האם כבר קרה ששלחת אימייל למישהו

שהסיר עצמו מן הרשימה, וקיבלת תשובה מפורטת מדוע הוא הסיר את עצמו? האם היו לאחר מכן היו לזה השלכות מסויימות?

ny22

New member
מנהל
בעיקרון עזבו 3, אבל הצלחתי לאתר

רק 2. אותם 2 סיפרו לי שהם לא עזבו כי הבלוג כבר לאמעניין אותם, אלא בגלל שאחת הוסיפה אותו למועדפים והשני כבר לא היה זמן לקרוא בבלוג. (אני מקוה שלא התבלבלתי במינים) אבל אף אחד מהם לא אמר שזה בגלל אחת מהרשומות או משהו כזה.

reedgreenwhait

New member
היית רוצה שיעשו את זה לך,

כלומר ישלחו לך מכתב למייל בו מבקשים לדעת למה ביטלת מנוי? (לא משנה שאינך מנוי לאף בלוג.)

ny22

New member
מנהל
תלוי....

נראה לי שכן.. אבל גם תלוי באיזה בלוג מדובר...

ע ל ו מ ה

New member
עוקבת, לפעמים

כשאני עוקבת, זה אומר שבטחוני נחלש ואני מחפשת חיזוקים במקומות הלא נכונים... אם אני מגלה שמישהו ירד, כיוון שאני ממילא ב-down כשאני בודקת, אז אני בהחלט נעלבת (צריכה ללמוד לא לבדוק...). אני מנויה לכמה וכמה בלוגים - פעם הייתי עוברת כל יום על כל הבלוגים שברשימה שלי ("הבלוגים שלי") ואז לא נזקקתי למנוי, אח"כ הייתי קוראת ב-RSS, אבל גיליתי שזה לא מוצא חן בעיני, ומאז אני מנויה. כמעט לא נכנסת לבלוגים אלא אם קיבלתי הודעה. אבל... הבלוגים להם אני מנויה בד"כ יודעים את זהותי האמיתית. יש גם כמה בלוגים שאני נמנעת מלעשות להם מנוי, כי האימייל שלי מגלה את שמי ואין לי כוח לעשות עוד אימייל חסוי (שממילא אשכח לבדוק, אז מה זה יעזור). מחכה שתפוז יחברו את המנויים לשם המשתמש במקום לאימייל.

Tali1912

New member
עונה../images/Emo40.gif

מידי פעם מציצה שם
קרה, כן, אז עזבו מה קרה , גם אני עזבתי
מרוצה ממי שמנוי אצלי.
מופתעת? כן, מאחת מהן שהיתה מנויה, דמות מה שנקרא עויינת שלא מתה עליי אבל בסוף מחקה את עצמה מהמנוי
אני לא מתפלאת. היא בטח קוראת מאחורי הקלעים
אני מנויה על כמה וכמה הפסקתי לספור, אני מחליטה לפי סגנון הכתיבה ועיצוב הבלוג. מספיקה לי רשומה אחת כדי להחליט עם לעשות מנוי.
היו איזה אחת או כמה שמחקתי למה אפילו שפירגנתי להם לא בצורה הבלוג שלך מעולה כנס לבלוג שלי, אלא באמת שמצא חן בעיניי ראיתי כמה תגובות היוצמח הזה לא מגיב מחקתי את העדכונים מאצלי. היה שהכתיבה שלו היתה מזה סופר דופר וגם העיצוב סיפור מהחיים, הוא הגיע אפילו הרבה פעמים למומלצים עשיתי מינוי ואח"כ הבנתי שעוד חברה לאחד הפורומים גם עשתה, הפצלוח הזה לא אהב שאומרים לי מה חושבים על הקטעים האישיים שהוא כתב, רצה לשמוע רק את עצמו ומחק לחברה שלי ועוד כמה שכתבו לו את התגובות שלהם. והחלטנו אם זה ככה, כמה שהבלוג שלו הכי הכי בעולם אנחנו סוגרות את השלטר. זהו, זה מה יש לי להגיד בנושא

idodo cohen

New member
אני לא מנוי באף בלוג

אני קורא המון בלוגים ואני לא מעוניין שתיבת המייל שלי תופצץ כל יום בהודעות שאני גם ככה אמחק. אני עוקב דרך כניסה ידנית לבלוגים. לפיכך, לא אכפת לי כמה בלוגים מנויים אצלי [זה לא מעיד על כלום, חוץ מעל שיטת הבן אדם לקרוא בלוגים].. ואני לא נעלב אם מישהו עוזב, זאת החלטה שלו
.

noyy

New member
../images/Emo28.gifעוקבת אחריהם

ולא כ"כ יודעת אם אני צריכה לשמוח שהם עלו בתקופה האחרונה.. כנראה בגלל שלאנשים נמאס להכנס כל פעם ולראות שאין חדש
קרה שעזבו אותי מנויים, לא נעלבתי. המספר ששם לא משפיע עליי בכלל, לא אקח את זה לקיצוניות. אולי אחשוב שאלו שעזבו מאסו בבלוג, אבל גם זה בספק... ואולי הם פשוט לא אהבו את השיטה הזו והם מעדיפים להתעדכן בצורה אחרת? וגם אם הם לא יחזרו יותר, אין לי מה להגיד חוץ מלזרוק "חבל" קטן. אני מנויה על הרבה.. לפחות מעל 150 בלוגים של כותבים שונים. חצי מהם לא מעדכנים בפעילות שוטפת כ"כ, אז אני לא עד כדי כך מוצפת... אבל זה לא משנה, עברתי לשיטת הRSS ואני בקושי נכנסת לבדוק את המייל [אני מתעצלת לעבור על כל בלוג בנפרד ולבטל את המנוי, אולי אפילו זה יפגע בבעל הבלוג]. פעם זה עבד ככה בעבר החלטתי לעשות מנוי בקלות, לא ממש השקעתי מחשבה. השיקול היחידי שלי היה אם אני ארצה לעקוב אחר הבלוג לפעמים, וכדי שהכתובת לא בדיוק תאבד איפשהו. הרי זה הליך נורא פשוט בסופו של דבר. יכלתי לעשות מנוי גם ע"פ רשומה אחת בלבד. לא קרה שקיבלתי מייל על רשומה חדשה בבלוג שלא זכרתי שאני מנויה עליו

wranger

New member
../images/Emo163.gif

אני מעדיף לחשוב שאלה שהורידו את עצמם מרשימת המנויים בעצם לא החליטו שהבלוג שלי משעמם להם מדי, אלא העדיפו לקבל עדכונים בדרכים אחרות - למשל RSS.

avocumber

New member
טוב,אני צריכה להתעדכן בקשר לדבר הזה

אולי גם אני אעדיף לקבל עדכונים דרך זה.

זה ממכר

New member
עידכונים :/

מממ כן אפשר להגיד שאני דיי עוקב אחר מספר המנויים זה כמו כל בלוגר שבודק סטטיסטיקות זה אותו דבר בעיקרון לכולם חשובה האיכות לפחות לא אלו שכותבים באופן פקאצי וסתם (שאלו זה נענע) בקשר למספר המנויים אצלי מממ נחמד אין לי הרבה מה להגיד לא קרה שהתאכזבתי מזה ואני לא קופץ לגובה שאני רואה שעוד אחד מוסיף בעיקרון בינתיים זה לא מזיז למרות ששואפים להיות הטובים ביותר אני לא עושה מנויים כי זה לא נוח לקבל הודעות אימייל עלזה ניסיתי מזמן בנענע וויתרתי אני מעדיף יותר את הRSS הרבה יותר נוח לדעתי קורה שנמאס לקרוא ושהגולש משנה סגנון כתיבה והורס הכל וקורא שלוקח לו פעם בשנה לעדכן ככה שזה מעצבן ומוותרים

אני ממש מעריכה את המנויים שלי

במיוחד כי אני ממש לא מתכוונת לתת את כתובת המייל שלי ולהעמיס עוד על התיבה. בכך שהם נתנו את כתובת המייל שלהם לקבלת עדכונים זה מראה בעיני סוג של הבעת אמון גדולה, ואני מאוד משתדלת לא לנצל את זה לרעה. אני די מרוצה ממספר המנויים שלי, ותמיד נחמד כשמצטרפים עוד. בפעם הראשונה שעזבו זה הפריע לי, ואפילו העליתי את זה בבלוג, ותהיתי האם הנושא הספציפי שעליו כתבתי הוא כזה שפחות מעניין את הקוראים. אז נפתח על זה דיון שלם בתגובות, שוב, על עד כמה עצם העובדה שקוראים אותך משפיע על הכתיבה. מאז אני חושבת שהיתה עוד עזיבה או שתיים, אבל הצטרפו יותר, והחלטתי שאני לא יכולה לתת לזה להיות באמת מדד, כי בסופו של דבר מדובר ברשימה של אינדיווידואלים, ולכל אחד השיקולים שלו.

מקבלי עדכונים

אז קודם כל, רעיון טוב לשאלה
אני עוקב מידי פעם אחר הרשימה, זה בהחלט מעניין ומסקרן אותי לראות אם מצטרפים או עוזבים אנשים. היו כמה פעמים בודדות שבהן אנשים הסירו את עצמן, אני לא יכול להגיד שלא התאכזבתי, אך לא ברמה עצומה. עם זאת, כשמצטרפים חדשים, אני תמיד אוהב לבדוק מי הצטרף ולפעמים אפילו מריץ אחריו מספר חיפושים. לפעמים נתקלתי במצב שאני מגלה שמי שמקבל עדכונים הוא עיתונאי מוכר או עובדי חברות מסויימות. אני אוהב לבדוק עם מי יש לי עסק, אני לא אוהב הפתעות. זה קצת מצחיק. אומנם אני שמח לראות כאשר יש מצטרפים חדשים, אך אני כלל לא מנוי לאף בלוג. למעשה, כשאני חושב על זה עכשיו, צץ לי רעיון חדש לקבלת העדכונים מבלי לחשוף את תיבת הדוא''ל שלי (ואת עצמי) וכנראה שכך אעשה עוד מעט. התחלתי לארגן את המידע שלי בצורה יעילה יותר, אז הגיע הזמן שגם זה יבוצע. אני מחליט לעשות "מנוי" לבלוג כאשר אני מוצא את עצמי חוזר אליו המון פעמים על מנת לבדוק מה חדש ואם יש עדכונים, וכמובן - אם הבלוג מעניין אותי.

למעלה