מקבץ ביקורות מסופ"ש מרוכז קולינרית במרכז הארץ

יום חמישי בערב- ביר גארדן במתחם שרונה

חמישי בערב במתחם- כאילו לא היו אזעקות מעולם. מלא מלא מלא אנשים, ילדים, כלבים ומה לא. כל המקומות מפוצצים ולא תרתי משמע...
הצלחנו למצוא מקום ישיבה בביר גארדן. "אנחנו יושבים בשיירינג" אמרה המלצרית. ספסל ארוך, יושבים זה מול זה כשמימינך ומשמאלך יושבים זוגות אחרים, והמרחב האישי מצומצם עד לא קיים. לא אהבתי. אם אני יוצאת עם בעלי לערב נעים לא בא לי להתקל מימין ומשמאל בידיים של אחרים, להריח את הבושם שלהם ולשמוע את השיחות שלהם...
בגזרת המזון- באנו בעיקר לנשנש. 6 טעימות של בירה בכוסות של 100 מ"ל היו מצויינות (52 ש"ח). הום פרייז במחבת רותחת- תפו"א מטוגנים ברוטב צ'ילי מתוק הכי פשוט שיש. היה טעים כי אין מטוגן שלא טעים אבל לא משהו לכתוב עליו הביתה וההגשה בעייתי בסוג הישיבה הזה כי הצלחנו לחטוף שנינו כוויה מהמחבת (סביב 30 שח עד כמה שאני זוכרת). פרעצלים עם מיונז ומטבל עגבניות- שני פרצעלים טריים וטעימים. הוגשו בסלסלת קש עם שני המטבלים בפנים. הגשה מגניבה אבל כל הרוטב נשפך בסלסלה... בכל מקרה- היה טעים (12 לאחד, 22 לשניהם).
היה כיף ודי טעים, אבל בגלל הצפיפות וצורת הישיבה כנראה שלא נחזור.
 
שישי בצהריים- חוות שי זלצר בסטף

אחרי טיול מהנה עם משפחה של חברים בסטף כנסנו לחווה של שי זלצר. אחרי סיבוב מתבקש בגזרת העזים והסוסים ישבנו לאכול.
בתוך מערה יש מקרר גבינות. בוחרים גבינות (כולן עזים. אפשר לטעום), יש לאפות, עגבניות מיובשות, זיתים ויין. אחרי השקילה היא עורכת הכל על מגשי עץ אותם לוקחים לשולחן במערה אחרת. קצת שירות עצמי כזה.
בחרנו- גבינת מנצ'כו שהיתה מעולה, גבינת גרניט שהיתה פחות טעימה לי אבל השאר עפו עליה, מיכל שזו גבינה קשה נוספת (החבר'ה אמרו שבסגנון גאודה), בושה ביין ובושה בעלי גפן שהיו מדהימות ולא עזיות בכלל. המחיר של הגבינה- 220 לקילו כמדומני.
לקחנו כ700 גרם גבינות, 6 לאפות (מעולה- רכות וטריות מאד), שתי קופסאות גדולות של עגבניות מיובשות וזיתים - הכי טעימים שאכלתי (גם העגנביות וגם הזיתים מתקתקים ועם ניחוח ורדים. משהו מדהים)., קופסת לאבנה גדולה, רכה וטעימה עד מאד וחצי בקבוק הר חרמון. הכל יחד עלה 270 ש"ח מוצדקים ביותר והאכיל 2 משפחות עם 6 ילדים רעבים מאד.
לקינוח קיבלנו מאחד העובדים במקום אשכול ענק של ענבים אורגניים ישר מהגפן. היה מצוין רק שהישיבה במערה היתה חמה מאד וקצת מוזנחת, והשירות בדלפק היה קצת חובבני. חוץ מזה- מקום מומלץ במיוחד. בפעם הבאה ניקח איתנו מצרכים לפיקניק
 
נקרא מצויין ומשתלם

ממירה את זה ליורו (לקבל מידת השוואה...) ובסביבות חמישים לגבינות בוטיק זה יקר אך סביר
נשמע שהייתי שמחה לעשות זאת.
 
שישי בערב- מסעדת קלמטה בכיכר קדומים ביפו.

ניצלנו את הביביסיטר אין האוס שהיה לנו (סבא וסבתא- אין עליכם!) ויצאנו לארוחת ערב מוקדמת בנמל. הזמנתי מקום יותר משבוע מראש, וביקשתי מפורשות לשבת ליד החלון ממנו רואים את הים. הובטח לי טלפונית שאנחנו הראשונים שהזמנו ואין בעיה. הגענו למסעדה בדיוק בשעה היעודה (18:30). בחלל המסעדה יש 7 שולחנות צפופים מאד. 3 מהם ליד החלון. שנים מהם היו מאוכלסים והשלישי ערוך לחמישה אנשים. המלצרית התנצלה ואמרה שאין לה מקום ליד החלון כמו שאנ ירואה. אמרתי שהבטיחו וענתה שלא יכול להיות כי הם לא מבטיחים בטלפון
. ביקשנו לשבת בשולחן הנוסף, שהיה אמנם ערוך לחמישה אבל בפועל התאים לארבעה בקושי (על שולחן אחר כזה ישבו זוג) והיא לא הסכימה. בלית ברירה התיישבנו בשולחם אחר, מבואסים. החלל אמנם יפה עד מאד אבל צפוף ואם לא יושבים ליד החלון קצת מחניק שם.
אחרינו הגיעו ארבעת השולחנות האחרים. כ-ו-ל-ם אמרו למלצרית שהזמינו מראש והבטיחו להם טלפונית שישבו ליד החלון. לכולם היא ענתה את התשובה שענתה לי. שיטת מצליח? בכל מקרה, אותי זה הרגיז כי זו היתה הסיבה העיקרית לבחור במסעדה הזאת (רצינו ים ושקיעה ורומנטיקה גם אם על חשבון איכות האוכל).
בשלב הזה קצת יצאה לנו הרוח מהמפרשים אבל הזמנו לאכול כי היו לנו כרטיסים להצגה ב21 ולא יכולנו לחשוב על PLAN B.
היות ובאנו אחרי ארוחה גדולה אצל שי זלצר לא היינו רעבים מאד, ולכן הזמנו סלט יווני לאיש הצמחוני , לחם עם מטבלים וסלט פירות ים עבורי, תוך שאנו מציינים מפורשות שנרצה לקבל את האוכל יחד ואין פה עניין של מנה ראשונה ועיקרית.
בפועל הלחם הגיע עם הסלט. 4 פרוסות עבות וטעימות של לחם שאור זיתים עם שני מטבלים (18 ש"ח) וסלט גדול עם כמה סוגי עגבניות וגבינת מאירי נימוחה. סלט מעולה באמת. ישבנו, חיכינו, אחרי כמעט 10 דקות הצלחנו לתפוס את המלצרית (יש להם חלל נוסף למטה בכיכר והמלצריות מתזזות למעלה ולמטה) ושאלנו מה עם המנה שלי. אמרה שעוד רגע היא תגיע. בשלב הזה אמרתי לאיש שיתחיל לאכול ולא יחכה לי ונשנשתי מהלחם. התחיל ואף סיים והמנה שלי איננה. שאלנו שוב. אמרו עוד רגע. עבר רגע, עברו אף שניים. 25 דקות אחרי המנה שלו הגיע המנה שלי. בשלב הזה הייתי כבר עצבנית מאד. נשנשתי מהמנה- קלמרי ושרימפס טבולים בתועפות איולי על תפו"א מדורה (52 ש"ח) והמלצרית הוציאה לנו כפיצוי צ'ייסרים שלא רצינו. לא רציתי לעשות מהומה כדי לא להרוס לגמרי את הערב אבל פייר? התבאסנו.
אחרי המנה הזאת כבר התאחר לנו הזמן ולא התחשק לנו להישאר אז הזמנו חשבון וברחנו.
המיקום מנצח (בעיקר ליד החלון הבלתי מושג) והאוכל טעים, אבל השירות הו כה חובבני ולא מסביר פנים. לא נחזור.
 

ו י ק י 3

New member
הייתי שם פעם אחת...שירות נוראי..מלצרים/יות היפסטרים

&nbsp
ותופסי תחת
 
שבת בצהריים המוקדמים- זכאים בתל אביב

בדרך הביתה התחשק לנו משהו קליל. נזכרתי שקראתי על המסעדה הזאת והחלטנו לנסות. 12 בצהריים, המסעדה די ריקה וחמה מאד מאד :(
המקום מעוצב מקסים לטעמי. אוסף אקלקטי של כסאות וכלים מבית סבתא, מטבח חצי פתוח, המון צבע וירקות בארגזים. מלצריות היפסטריות מסתובבות, על השולחנות נייר עיתון מקומט עם שלוש עגבניות. חמוד לאללה.
התפריט כתוב ב"אייל שני"-ת. עם הגיגים כמו "זכרון ילדות מבית אבא", "סלט עלים ומכשירים" ו"שתייה חשמלית". משעשע.
היינו רוויי אוכל אז הסתפקנו בארוחת בוקר אחת לשנינו. קיבלנו פריטטה שנעשתה מקרם מתירס טרי. משהו טעים בצורה יוצאת דופן שאני כל הבוקר מנסה למצוא את המתכון שלו ברשת. לידה הוגש סלט ישראלי טרי וטעים. בצלוחיות- טחינה פשוטה וטובה, ממרח אבוקדו, סלסת עגבניות חרפרפה וטעימה, פסטו חביב, שני בורקסים עם גבינת קשיו שום שמיר- קטנים ומטריפים בטעמם, סלט פירות קטן ושני קרעי לחם בשקית נייר חומה שניכר עליהם שנאפו יום או יומיים קודם.
סה"כ היה טעים וארוחת בוקר כזו בפירוש הספיקה לנו ולמצב הרעב שלנו. בתוספת שתי כוסות שתייב (חמה/קרה) מחירה של הארוחה היה 75 ש"ח (או 129 ש"ח לארוחה זוגית).
חוץ מהחום הבלתי נסבל (האחמשית אמרה שהמזגן על שיא כוחו אבל לא מתגבר על החום שבחוץ. בהתחשב בזה שהיה רק 12 והמסעדה היתה כמעט ריקה אני לא רוצה לחשוב על מה קורה שם ב15 עם יותר אנשים) והלחם היבש, היה ממש טעים. מניחה שנחזור לנסות דברים אחרים מהתפריט על אף שיקר שם מאד!
ומהיום - דיאטה!
 
תודה על אוסף הדיווחים

חבל לשמוע על קלמטה, אמנם לא ביקרתי בה המון זמן אבל בכל הפעמים שהייתי בה השירות היה טוב אפילו אם לוקח מעט את הזמן. הגדיל לעשות הברמן בביקור האחרון ואחרי שביקשתי קוקטייל שני שהיה שונה מהראשון ניגש לברר שהראשון היה מומלץ ושהסיבה שאני מעוניינת באחר היא בגלל גיוון ולא בגלל הטעם.
ממה שאני מכירה מהזמנות שעשיתי למקום בעבר מעולם לא הבטיחו לי ליד החלון וגם הודיעו לי טלפונית שלא יכולים להתחייב על זה, לכן תמוה שזה היה העניין אתכם ועם הזוגות הנוספים.
בנוסף, ממש מרגיז שהבטיחו להוציא את המנות ביחד ובפועל היה פער כזה גדול, אל תבטיחו אם אתם לא מסוגלים (וזה בלי שום קשר לכך שחיכית הרבה יותר מדי זמן למנה שלך).
 
למעלה