מקבץ בית משפט יומי 30.01.2005

Brendan of DNA

New member
הסיע ילד CP על רצפת הרכב

פוני חנן הואשם היום בבית המשפט לתעבורה ירושלים בעבירה בשכך שהסיע ילד שסובל משיתוק מוחין על רצפת הרכב ולא בכסא חגור בחגורת בטיחות ובכך עבר על הוראות סעיף 62(2) לפקודת התעבורה תשכ"א - 1961. ת - 5558/04

Brendan of DNA

New member
1500 ש"ח לדורס רוכב אופניים

קנס בסך 1,500 ש”ח, פסילה בפועל לתקופה של שנה, 6 חודשי מאסר ע"ת ו-6 חודשי שלילה ע"ת הוטלו היום בבית המשפט לתעבורה ת"א - יפו על גבאי אליהו, נהג מונית, אשר הורשע על פי הודאתו כי ב- 3.2.01, בשעת חצות, הוא גרם לתאונת דרכים בצומת הכניסה לסביון. הנאשם נהג מונית במקצועו, נהג בחוסר זהירות, לא שם לב לדרך שלפניו, לא הבחין מבעוד מועד ברוכב אופניים שנסע לפניו בדרך, לא הספיק לבלום את רכבו במועד ופגע ברוכב האופניים שלפניו. כתוצאה מהתאונה נחבל רוכב האופניים בחבלות של ממש, הוא נפגע באופן קשה ביותר בראשו, ונאלץ לעבור ניתוחים רבים. תד 011280/01

Brendan of DNA

New member
מי צפר כאן ללא רשות??

זועמוט נביל הועמד לדין בגין כך שעת נהג רכבו בדרך עירונית מכיוון שועפט למרכז העיר בצומת הגבעה הצרפתית הפעיל צופר הרכב שלא לשם מניעת סכנה קרובה ובכך עבר על הוראות תקנה 63(ג) לתקנות התעבורה התשכ"א-1961. כב' השופט אביטל חן מבית המשפט לתעבורה בירושלים זיכה את הנאשם מהעבירה שיוחסה לו וזאת בטענה שבמקום צופרים נהגים רבים וכי לא ניתן להוכיח שהוא הוא זה שצפר. ת – 15996/03

Brendan of DNA

New member
קטין על אופנוע ימאהה - מה עושה?

מדינת ישראל מאשימה את לויאן רועי כי ביום 25.05.03 רכש אופנוע מסוג ימאהה מבלי שיהא מורשה לנהוג על אופנוע ובתאריך 25.06.03 נהג באופנוע בשביל עפר בחורשה שבבית שמש. במהלך הנהיגה הגיע רועי סמוך לקבוצת ילדים ששהתה ביער, איבד שליטה על האופנוע ופגע בילדה קטנה. רועי ניסה להימלט מהמקום אולם כשל בנסיונו זה שכן מפתחות אופנועו נלקחו ממנו ולפיכך נמלט רגלית כשהוא משאיר את אופנועו במקום התאונה. לטענת התביעה, מתבטאת רשלנותו של רועים בכך שנהג באופנוע ומעולם לא הוציא רישיון נהיגה, פגע בהולכת רגל ועזב את מקום התאונה ללא מסירת פרטים. ת.ד. 2112/04

קראתי פה את הדין הנ"ל...

נער ללא רישיון נוהג באופנוע,מפה מתחילה תרבות הנהיגה שלנו. ביחס לדין עצמו. הייתי מרשיע אותו ומעניש אותו על עניין הרכיבה ללא הרישיון. אך מן הסתם הוא היה ממשיך ורוכב גם בעתיד ללא רישיון. ביחס לאירוע עצמו,אני בספק אם הוא אשם במשהו. לפי דעתי,תפרו לו תיק קטן. אבל בסדר הוא יצא מזה ללא הרשעה. וזה לא בסדר בכלל...

Brendan of DNA

New member
גרימת מוות עקב נהיגה רשלנית

6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות וקנס בסך 5,000 ₪ נגזרו היום בבית המשפט לתעבורה נתניה (כב' השופטת ר. בן יששכר שורץ) על איילון ראובני אשר הורשע, על פי הודאתו, בעבירה של גרימת מוות עקב נהיגה רשלנית, בניגוד לסעיף 64 לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א – 1961. על פי עובדות כתב האישום ביום 15.1.04 בסמוך לשעה 18:50, נהג הנאשם רכב פרטי בכביש 2 מכיוון צפון לדרום, בנתיב הימני. מדובר בכביש בין עירוני. במסלול נסיעתו של הנאשם, שלושה נתיבי נסיעה. הכביש היה תקין ושדה הראיה שהיה בכיוון נסיעת הנאשם לפנים היה פתוח למרחק של כ- 350 מ'. באותה עת נהג מר מיקא אנדריי ז"ל בקטנוע, כשהוא נוסע לפני רכב הנאשם באותו כיוון נסיעה. בסמוך למתחם געש, פגע הנאשם עם חזית רכבו בחלקו האחורי של הקטנוע, דחף אותו וגרם למותו של הרוכב מר מיקא אנדריי ז"ל . פרטי הרשלנות המיוחסים לנאשם הם, כי לא הבחין מבעוד מועד בקטנוע, כי לא בלם רכבו במועד וכי לא נהג כפי שנהג אחר מן הישוב היה נוהג בתנאי הזמן והדרך. הנאשם הינו יליד 1971, בעל רשיון נהיגה משנת 1985, כאשר לחובתו אך 4 הרשעות קודמות בלבד והאחרונה בהן משנת 2001 . לנאשם אין עבר פלילי. על פי טיעוני הצדדים, שעות ספורות קודם לארוע התאונה, קיבל הנאשם הודעה, כי אצל אמו אובחנה מחלת הסרטן. על רקע בשורה קשה זו, נהג הנאשם למחוז חפצו, בכביש 2, ומצא עצמו מעורב בתאונה, שתוצאותיה טרגיות לכל המעורבים. באי כוח הצדדים מדווחים, כי בעקבות התאונה סובל הנאשם מתופעות פוסט טראומטיות, שפגעו בתיפקודו היום יומי, עד כי נאלץ להפסיק את עבודתו לתקופה מסויימת, לצורך קבלת טיפול רפואי, שאכן היטיב עמו. מאז, הורע מצבו הרפואי של הנאשם והוא מטופל כפי שעולה מאישורי הרופאה המטפלת, שהוגשו לבית המשפט. תד 010015/04

במקרה כזה...

עד כמה שאני מצטער על האובדן. בעיניי אשם הקטנוע !!! קטנועים שנפח מנועם הוא עד 50 סמ"ק ויש המון כאלה על כבישים מהירים,אינם מותרים בנסיעה בכביש שכזה. שכן קטנוע/אופנוע עד 50 סמ"ק מהירות נסיעתו מותרת עד 50 קמ"ש בלבד. זה מה שאני זוכר ולא ראיתי מאז שינוי לגבי החוק הזה במדינה. כבישים מהירים מותרת הנסיעה לכלי רכב המותרים בנהיגה במהירות העולה על 55 קמ"ש. קטנועים/אופנועים,טרקטורים,עגלות ואופניים וכד',אינם מורשים בנסיעה על כביש מהיר. כמה פעמים יצא לכם לראות לראות 50 סמ"ק על כביש החוף,כאשר הוא נוהג בנתיב אמצעי או ימני ?? לי יוצא המון פעמים לראות. הכלים הקטנים האלה מסוגלים להגיע ל80 קמ"ש,אבל הם עוברים על החוק. להם אסור להיות על הכביש. קל וחומר רוכבי האופניים הרבים שישנם גם על כביש החוף למכביר. אנדריי נהרג מחוסר הידע ו/או חוסר רצון להישמע לחוקי התנועה. לעומת זאת הנהג שפגע בו,פגע בו מחוסר תשומת לב לנעשה מול עיניו. וזו הרשלנות בעצם...הוא הרג אדם סתם ככה כי הוא לא שם לב לכביש. ואנדריי נהרג,כי הוא לא הקשיב לחוקי התנועה. ועכשיו ביחס לחוק ה50 סמ"ק=50 קמ"ש מישהו יודע על שינוי בחוק הזה ??? מעניין אותי לדעת אם שינו את החוק הזה מאז...

רשלנות?או "תאונה"

כאמא שאיבדה ילד בתאונה קשה אני רוצה להביע את עצמי עד היום אינני יודעת אם הנהגת שדרסה את ילדי ,אשמה או לא לכן אני חושבת שלפעמים אין לדעת מי אשם,אומנם הנהגים צריכים להיות ערנים מאוד וקשובים לכביש אבל לא כולם כך לצערי אבל יש מצבים שלאו דווקה הנהגים אשמים כנהגת של 13 שנה ,חויתי גם דברים לא נעימים אני חושבת שאני נוהגת בצורה טובה מאוד ,אף פעם לא עברתי על החוק ולא ניתפסתי על מהירויות ,לדעתי אני נוהגת בצורה יוצאת מן הכלל אבל לצערי יש אנשים אחרים שנוהגים בצורה לא נורמלית,והם אלא שגורמים לתאונות ,אבל יש גם הולכי רגל שלא נזהרים ועושים מה שבא להם בכביש וגורמים לתאונות,על לא עוול בכפם של הנהגים ,ומי כמוני יודעת שלצערי עם כול הכעס שיש לי על הנהגת שגרמה למותו של ילד רך שלא הספיק לעשות כלום בחייו הקצרים,אבל יחד עם זאת איני יודעת אם הנהגת אשמה או שילדי שהיה רכוב על אופניו לא השתולל בכביש ,לכן אני אומרת לא כול מי שנוהג וגרם לתאונה הוא אשם ,הרבה פעמים אנשים קופצים לכביש וכבר לנהג אין שליטה על הרכב והוא לא יכול לבלום,אנא היו זהירים אל תקחו עוד פרחים,הכביש הוא לא משחק ולא מקום לתחרויות,

Brendan of DNA

New member
6 חודשי מאסר בפועל לנהג משאית

18 חודשי מאסר, מתוכם 6 חודשי מאסר בפועל, והיתרה על תנאי למשך 3 שנים, 8 שנות פסילה קנס בסך 4,000 ₪ ותקופת מבחן לתקופה של שנה נגזרו היום בבית משפט לתעבורה ת"א - יפו על איברגימוב בוריס אשר הורשע בגרם תאונת דרכים, שכתוצאה ממנה נפגעה הולכת רגל, אשר נפטרה בחלוף מספר ימים. הנאשם נהג במשאית להובלת משקאות קוקה קולה בתל אביב, ליד בית מספר 1 ברחוב אלנבי בת"א, הוא החנה אותה במקום, לשם פריקת משקאות. משחזר למשאית החל להסיעה אחורנית, על מנת להמשיך בנסיעה קדימה (שמאלה) מבלי להבחין כלל בהולכת רגל שחוצה את הכביש מאחוריו, ופגע בה. כתוצאה מכך נחבלה הולכת הרגל, הובהלה לבית החולים, נזקקה לניתוח, ונפטרה ביום 26.9.01. ברכב הנאשם נסע עוזר נהג. הנאשם לא הסתייע בעזרתו, בעת שהסיע את המשאית לאחור , ובכך לא נקט בכל אמצעי זהירות, להבטיח נהיגה אחורנית. תד 014093/01

Brendan of DNA

New member
"הוא יזיין את כל השוטרים''

חודשיים מאסר בפועל אשר יכול וירוצו בעבודות שרות ו- 8 חודשי מאסר על תנאי הוטלו היום בבית המשפט על מעודה ברק אשר הורשע בעבירה של תקיפת שוטר. בתאריך 6.9.03 בסמוך לשעה 03:30 ברח' שאול נתן בסמוך לבית העלמין בראש העין, נצפה מעודה ברק ע"י שוטרי סיור כשהוא נוסע עם רכבו נגד כיוון התנועה ופונה לעבר חניון בית העלמין, כאשר הוא נוהג את רכבו ב"זיג זג". הדבר עורר את חשדם של השוטרים והם ניגשו לעבר מעודה ברק שירד באותו שלב מרכבו, השוטר ליאון ביקש לערוך חיפוש. באותו מעמד תקף מעודה ברק את השוטר ליאון בכך שדחף אותו והניף את ידיו לעברו. השוטר נהדף אחורנית מעודה ברק החל נמלט מהמקום הרים אבן וביקש להעיפה לעבר השוטרים, תוך שהוא קורא לשוטר ליאון "בוא אתה גבר?". בהמשך לנסיבות אלה, נעצר מעודה ברק והובא לתחנת המשטרה בראש העין. במהלך חקירתו איים מעודה ברק בפני השוטר שחקרו באמרו כי הוא "עוד יתנקם בשוטר ליאון מנצור ויעלים אותו, או שיארוב לו באיזה פינה ויקבור אותו, וכי בכל הזדמנות שתהיה לו הוא יזיין את כל השוטרים, ואם תהיה לו אפשרות הוא מוכן לרצוח שוטר ולשבת עליו מאסר עולם."

Brendan of DNA

New member
אלימות נהגים על רקע התנהגות בכבישים

מאסר בפועל למשך 6 חודשים, מאסר לתקופה של 12 חודשים על תנאי ופיצויים כספיים הוטלו היום בבית המשפט השלום בקריות על הישאם בוקאעי אשר הואשם ב-2 עבירות של פציעה בנסיבות מחמירות וחבלה במזיד ברכב. העבירות המיוחסות לנאשם בכתב האישום, הינן עבירות המהוות אלימות בנסיבות מחמירות שכן על רקע התנהגות במהלך התנועה בכביש, במרכז תמרה, של הנהגים המעורבים באירוע. על פי עובדות כתב האישום, עקף הנאשם את רכבו של המתלונן, חסם את דרך נסיעתו, יצא מרכבו, ניגש לרכבו של המתלונן, שאל: "האם אתה עבד אלסאלם?" משהשיב המתלונן בחיוב, נאמר בכתב האישום: "שלף הנאשם מפסלת וניסה לדקור באמצעותה את המתלונן בפניו. המתלונן התגונן בעזרת ידיו, ואז פצע הנאשם את המתלונן באמצעות המפסלת בידו וגרם לו לחתך בכף יד שמאל". "המתלונן החל לסגור את חלון רכבו, שהינו חלון חשמלי, או אז שבר הנאשם במזיד ושלא כדין את חלון הרכב ופצע ודקר את המתלונן שתי דקירות בבטנו וגרם לו בכך לשני פצעי דקירה לאורך 1-2 ס"מ במותן שמאל עם המטומה תת עורית". המתלונן נזקק לטיפול רפואי ואושפז בבי"ח מתאריך 23/8/04 ועד 25/8/04". "בנסיבות אלה, ניסה עלא כתאנה, להגן על אביו המתלונן, או אז דקר ופצע הנאשם באמצעות המפסלת את עלא כתאנה בידו וגרם לו לחתך באורך של כ- 4 ס"מ ובעומק של כ- 1 ס"מ.." כב' השופט מרדכי ארגמן: "אלימות נהגים על רקע התנהגות בכבישים, תובעת קורבנות מפעם בפעם, נוסף לקורבנות תאונות הדרכים, המהווה מכת מדינה ואין מושיע. חומרת מעשיו של הנאשם נובעת לא רק מעצם השימוש החוזר ונישנה שעשה במפסלת המהווה כלי קטלני, שפגיעתו עלולה להיות קשה ביותר, אלא גם מעצם כך שלדבריו הוא, בשעת המקרה היה שתוי במקצת. האם לנאשם לא ידוע, כי נהיגה בשכרות הינה אסורה בתכלית האיסור ומסוכנת מעצם טיבה?!" "הנאשם לא הסתפק באלימות הפיסית כלפי גופו של המתלונן, אלא כילה זעמו גם על שמשת החלון של הרכב אותה שבר ולאחר מכן הוסיף ותקף גם את בנו של המתלונן ופצע אותו באותה מפסלת." פ 001735/04

מה המשותף ?

עבריינים מסוכנים ימשיכו בעוד חודשים ספורים לנהוג בסמוך אלינו בכבישים. ולדעת שופטינו ה"נאורים" מהו מחיר חיי אדם? - 8-6 חודשי עבודות שרות? הויכוח על תרבות נהיגה מתחיל מהמחוקק ומהשופט. השניים יוצרים את ההוויה הישראלית בכבישים. כל עת שהחוקים והשופטים יקלו עם הנהגים המסוכנים/אלימים לא יעזור לנו כלום. הדרך הנכונה היא לשנות את החוקים לחומרה ולטפל מול משרד המשפטים בנוגע להתנהגות השופטים. "אנשים באדום" עוסקת בשני המישורים. מעבר לכך ברור שיש עוד מרכיבים לסיבות לקיומן של ת"ד שיש לטפל בהן במקביל כגון:חינוך,הסברה, טיפול במחדלי תשתיות הכבישים ואכיפה.

למעלה