מקבץ דיווחים מהשבועיים האחרונים

מ צ ד ה

New member
פעמיים עסקית צהריים בכרמים באר שבע

פעמיים עסקית צהריים בכרמים באר שבע

במחיר העיקרית מקבלים מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה.

שתיים בצהריים, המסעדה מלאה בחציה ויש תנועת אנשים כל הזמן.
מלצרית יעילה וקשובה זה תמיד טוב.
לראשונות:
סלט פטוש – עגבניות, בצל סגול, קרוטונים, לימון כבוש, חציל, פלפל חריף, צנונית, גבינת פטה ועשבי תיבול – מנה גדולה וטרייה, פיקנטית וטובה. הייתי שמחה לעוד לימון כבוש היות ואני מכורה למעדן הזה
.

פטריות
ממולאות בכרישה, אגוזים וגבינות צאן בהקרמה של פרמזן וזיגוג בלסמי - 5 פטריות גדולות, מהבילות, עם מילוי מעולה!

לעיקריות:
אסקלופ עוף בגריל עם פטריות פורטובלו, חמאה, רוזמרין, יין אדום וציר בקר בליווי תפו"א בקייג'ון – העוף היה עסיסי וטעים והרוטב
- חברתי לארוחה רצתה להרים את הצלחת בסוף הארוחה וללקק אותה תרתי משמע! (79)

סטייק פרגית במרינדה צלוי בגריל, עם שעועית ירוקה ופטריות ברוטב טריאקי על מצע תפו"א – גם המנה הזו הייתה מעולה! הנתח היה עסיסי ורך, השעועית אל דנטה והרוטב מעולה! (89)

חברתי ביקשה לשתות מיץ תפוגזר – בתוספת 8 ש'.

לקינוח כבר לא היה מקום.

כפי שכבר אמרתי בעבר – עסקיות זה תמיד משתלם!



עסקית צהריים שנייה בכרמים

שוב, מלצר נעים, קשוב ויעיל.

היינו 3 הפעם והוזמנו:

לראשונות:
סלט קיסר - לבבות חסה רומית, קרוטוני פרמזן, בצל סגול, צנונית, סרדינים בכבישה ביתית ברוטב ויניגרט קיסר ופרמזן :
לבבות חסה פריכות ושאר הירקות המצויינם, עטופים ברוטב טוב, מעט מדיי סרדינים.

בקלאווה טלה- עלה פילו במילוי בשר טלה קצוץ, בתיבול אוריינטלי, מוגש על טחינה גולמית וסילאן בעיטורי שקדים קלויים - מנה מעולה! גלילת פילו במילוי נדיב של טלה, מתפצחת בפה ורוטב מתקתק שמשתלב נהדר יחד.

קרפצ׳ו ארטישוק עגבניות לחות, שום קונפי, זיתי קלמטה, בצל סגול, צ׳ילי, עלים ירוקים ויוגורט – המלצר התבלבל בהזמנה ובעצם הביא קרפצ’ו סינטה עם שמן זית, בלסמי מצומצם, פיסטוקים קלויים ופרמזן רג׳יאנו (תוספת 15 ₪) – המלצר התנצל ואמר שניתן להחליפה, אך בכ"ז הסכמנו להישאר עם המנה, שנאכלה עד תום בהנאה רבה והופתענו לגלות במעמד החשבון שלא חיובנו עליה.

לעיקריות:
ניוקי פרימוורה (79) - ניוקי ביתי עם ברוקולי, ארטישוק, זוקיני, עלי מנגולד, פלפלים קלויים ועגבניות, מוקפצים בשמן זית, שום ועשבי תיבול – המנה הייתה יפהפיה בצבעוניותה ומאוד אביבית לעין. הירקות היו עשויים אלדנטה אולם הניוקי היו רכים מאוד. רכים מדיי ולכן לא היו נעימים כ"כ בפה. המנה הושארה די בשלמותה. לחברה לא היה נעים להעיר והמלצר אמר לה שהיא הייתה צריכה לומר לו ושהיו מחליפים לה.

לינגויני בוסקיולה (79) -קוביות פילה בקר, בצלי שאלוט, עגבניות מיובשות, תרד, לימון כבוש, צנוברים, שמן זית, שום וצ׳ילי – מנה עשירה בטעמים ומרקמים שנאכלה בהנאה רבה ע"י המזמינה וגם אנו, כטועמות, נהננו ממנה.

- פילה מוסר ים – (105) רך ועסיסי, צלוי בפלנצ׳ה, בקראסט עשבי תיבול ארומטיים בליווי קפלצ’ו סלק ריקוטה וקרם עגבניות קטיפת – המנה שלי. לא ידעתי מה זה "קפלצ'ו סלק" עד שגיליתי שהדג מונח על 3 טורטוליני/כיסוני בצק ממולאים במחית תרד בצבע שהזכיר רסק עגבניות. בעיני הכיסונים והמלית היו חסרי טעם לחלוטין.
הקראסט על הדג היה פציח וטעים וגם הדג היה רך וטוב ובגודל נדיב. החברות נהנו מהטעימות ממנו.
 

מ צ ד ה

New member
קפה רינגלבלום ברח' רינגלבלום – באר שבע

קפה רינגלבלום ברח' רינגלבלום – באר שבע

עוד עסקית מוצלחת
.

העסק החליף בעלים לפני חודשיים אך התפריט והמחירים נותרו ללא שינוי. מה שכן השתנה זה שלעובדי סורוקה כבר אין 10% הנחה.

בתוספת של 6 ש' לעיקרית מקבלים מנת פתיחה, עיקרית ושתייה. בחרנו ללוות את הארוחה בכוס יין (שרדונה לבן) בתוספת של 12 שח' לכל אחת.

לראשונות לקחנו סלט אישי ואנטיפסטי. מתה על האנטיפסטי שלהם! ירקות צלויים וחמימים בתיבול בלסמי ומלח גס עם גבינה מלוחה (נראה לי פטה) וטעימה (פעם היו מגישים גם טוסטונים ליד – כבר לא).

לעיקריות לקחנו פיצה ספייסי (40) - רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל סגול ומס' טבעות של פלפל חריף. אני אוהבת את הפיצה שלהם! בצק דק, רוטב טעים ושילובים טובים. בנוסף לקחנו פסטה בשם ריגטוני בטטה (38) ברוטב בשאמל, בטטות אפויות ועלי פרמזן – מנה פחמתית מנחמת וכבדה
.
זה מקום שתמיד עושה לי (ולחבריי) נעים בבטן
.
 

מ צ ד ה

New member
בנדיקט בצומת בילו

בנדיקט בצומת בילו

התקשרתי באותו יום כדי לשאול אם יש צורך להזמין מקום לערב (חמישי) ואמרו שלא. התעקשתי בכ"ז ואמרתי שאם נאחר מעט זה בגלל שאנחנו לא מהסביבה ואנחנו מחפשים. נעניתי ב"בסדר".

בנוסף לחיפושים היו עומסי תנועה כיאה לחמישי בערב.

כשהגעתי (באיחור של 13 דק'), המקום היה מלא, המארחת עשתה פרצוף וציינה ששומרים רק 10 דק' (לא צויין במהלך ההזמנה והגישה סתם עשתה לא נעים) ולקחה אותי לשולחן השמור שלנו.

שולחן זוגי קטן וצמוד כ"כ לשולחנות הזוגיים שמצידיו שנאלצנו לשמוע משני צידינו על מעללי שאר הסועדים (וסביר להניח שהם על שלנו).

מהראשונות ("צלחות קטנות") הוזמנו:

פטריות פורטבלו מושרות בשמ"ז, שום וטימין, צרובות על הגריל עם גבינת עיזים וויניגרט בלסמי (24) ורושטי – לביבות תפו"א על שמנת חמוצה (19). הגיעו 3(
!) פטריות בגודל בינוני מינוס, אומנם טעימות מאוד אבל 3?! ושלוש "דיסקיות" תפו"א מגוררים ומטוגנים שהיו שמנוניים וסתמיים.

בנוסף קיבלנו סלסלת לחמים שכמעט ולא נגענו בה כי השארנו מקום לעיקריות. מה שטעמנו מצא חם בעינינו מאוד!

לעיקריות לקחנו:

אגז בדיקט (69) עם מיקס של האם ובייקון - 2 ביצים עלומות (הסקתי כבר לפני זמן מה שזה אופן הכנת הביצה הכי אהוב עליי
) על בריוש קלוי ורוטב הולנדייז שהגיע עם סלטון אישי (שהורכב בעיקר מחסה והיה מרענן וטעים). לשתייה בחרתי משקה מימוזה אמרטו שהיה כלול במחיר אך הוא לא מצא חן בעיניי והוא הוחלף לקולה זירו.

חברתי(הצמחונית) לקחה ברקפסט טאקו – 3 טורטיות עם איולי צ'יפטולה, פריחולס, ביצה מקושקשת עם פטריות ובצל צמחונית), רוטב חלפיניו ליים וסלסת עגבניות, מוגש עם קלח תירס צרוב על הגריל וגוואקומולי – המנה הייתה אסתטית, טעימה, קצת קשה לאחיזה בגלל נטייה לפירוק, יכלה להיות חריפה יותר.

קינחנו בהפוך + פנקייקס בננות עם חלב ממותק וקוקוס קלוי בליווי סלט פירות (43) – 3 פנקייקים גדולים, תפוחים וזהובים, בערימה מפתה, עם רוטב טעים. היינו צריכים לקחת את המנה הקטנה. סלט הפירות נותר כפי שהגיע, לא שייך לכלום, בקערית נפרדת, נראה עייף, חתוך מזמן ולא מפתה בעליל. לא נגענו בו.

מתי יפתחו סניף גם בבאר שבע
!
 
חבל שלא טעמתם מסלסילת הלחמים..יש שם כמה שוברי דיאטה רציניים

כל פעם שאנחנו שם, אני נשבעת להתרחק מהמוקש הזה..ללא הצלחה.
 

מ צ ד ה

New member
אירוע צהריים מהעבודה של בעלי במסעדת יפו–תל אביב של חיים כהן

אירוע צהריים מהעבודה של בעלי במסעדת יפו – תל אביב של חיים כהן.

איזה כייף שהזדמנו למסעדה הזו דרך אירוע כי אחרת לא הינו מגיעים ואם היינו מגיעים, היינו נשארים המומים מהמחירים :-O וכנראה גם מבואסים קמעה מגודל המנות. על אף שהיה זה אירוע סגור, אני די בטוחה שגודל המנות זהה לגודל שמוגש גם ל"קהל רגיל".

היה תפריט מובנה בו כל אחד יכל לבחור מה שמתאים לו והוא בהחלט קלע במגוון לכלל האורחים. בנוסף הוגש יין אדום ולבן, בירות מהחבית, שתייה קלה וחמה - כרצוננו.

המקום מעוצב כחלל גדול כשמשאל לכניסה יש מטבח פתוח שניתן לשבת סביבו על הבר ולתצפת ועוד שמאלה יש מטבח סגור יותר.

אם ממשיכים ישר יש חלל עם מס' שולחנות ל 6-4 סועדים ו צמוד לקירות יש שולחנות נמוכים לזוגות ובמהשך יותר שולחנות גבוהים לזוגות, בר שסביבו יש גם כיסאות ובסוף השירותים (שהיו ממש לא נקיים עם הגעתנו והשתפרו אח"כ).

על אף שהמקום היה מלא בו זמנית בעשרות רבות של אנשים וצוות האקוסטיקה הייתה נהדרת!!! שמעתי את בן שיחי היטב וכלל לא את הסביבה.

המלצרית הייתה יעילה ונעימה, מילאה לנו את כוסות המים בלי שביקשנו, פינתה וידעה לספר על המנות.

לפתיח קיבלנו כוסית מרק ארטישוק אישית – הייתי שמח ללגום קערית שלמה של הקטיפה הירקרקה הזו
!

כל שולחן קיבל פוקצ'ה נהדרת ורכה עם מס' עגבניות שרי שנקלו/נצלו/נאפו יחד עם הפוקצ'ה ומעליה בטאבון.

לראשונות בחרנו ב:
סלט ג'ונם-שורשים ועלים מתובלים בלימון ושמן זית – קטן וצנוע, טרי ומתובל כה טוב! מספר פרוסות דקיקות (ברמה של מנדולינה) של סלק, קולורבי, גזר לאורך, לב חסה ו- 2 עלי בזיליקום. כפי שאמרתי, צנוע בגודלו, בתיבול בסיסי ביותר ויחד עם זאת כ"כ מדוייק וטעים!

שישברק – כיסוני בצק במילוי לבנה וזעתר טרי – מנה נוספת שגרמה לי להשמיע קולות הנאה! כיסנים רכים, מילוי חם של לבנה וזעתר ופוקצ'ה לניגוב המיצים של הסלט ורוטב הגבינות. נפלא!

לעיקריות בחרנו ב:

זנב שור בבישול ארוך עם בטטה צלויה בטאבון וראגו עדשים – המלצרית אמרה שמדובר בנתח שומני ועסיסי. זו הייתה לנו הפעם הראשונה שאכלנו זנב שור והיה מעניין מבחינת טעם עשיר של בשר, מרקם רך ושמנוני ומנגד, בטטה רכה ועדשים שחורות קשות וטעימות.

פילה לברק ברוטב קפונטה – מדובר ברוטב מבושל מירקות, בעיקר עגבניות ובנוסף פלפלים, בצל, קישואים וחציל. גם מנה זו הייתה מעולה! עור הדג היה פריך וטעים, הרוטב היה סמיך וקליל והירקות (מס' "גלדים" של בצל סגול, קובייה של קישוא, כמה פיסות פלפל אדום) בושלו אלדנטה. החציל המטוגן היה נוכח בפרוסות דקות ועדינות, שמנוניות וטעימות (מתה על חצילים)!

לקינוח בחרנו שנינו בטירמיסו – מנה נדיבה בגודלה וכה טובה! סוף סוף טירמיסו מוצלח בארץ! פעם אחרונה שאכלנו טירמיסו כה טוב היה ברומא לפני 100 שנה בערך
.

אני שבעתי, בעלי לא יצא רעב אבל הוא התאכזב מקוטן המנות.
 

gastro101

New member
שמחה שהטירמיסו שלהם חזר לעצמו, זו היתה מנה נהדרת

אבל בארוחה האחרונה שלנו שם - משהוא התפקשש ומאד התאכזבתי
אני מבינה שלמרות שזה היה ארוע של העבודה כל זוג ישב בנפרד. נחמד
 
למעלה