מקבץ שאלות בנושא טיפול בבי´´ח

salpter

New member
מקבץ שאלות בנושא טיפול בבי´´ח

אני מבוטחת מכבי ועוברת לטיפולים בבית חולים בילנסון. 1. האם טופס 17 אקבל בלי בעיות ? 2. האם את כל הבדיקות (דם , זקיקים וכוי´) אני מחויבת לעשות שם ? 3.מהי אותה ועדה אשר מדברים עליה פעמים רבות, האם העובדה שיש לי ילד אחד תקשה עלי לעבור לIVF ? 4. האם רופא מחויב לתת תיק אישי או חוות דעת גם אם זה קולגה שלו ?

עמית@

New member
מקבץ תשובות ../images/Emo3.gif

1. טופס 17 תלוי בקופ"ח, אם יש לך מכתב מהרופא שלך וסיבה ריאלית לעבור IVF אז בדרך כלל לא עושים בעיות, וועדת הפוריות של כל מחוז בנפרד מתכנסת פעם בשבוע, זה הליך פורמלי לקבלת אישור. הרופא לא מחוייב לכלום, והתיק האישי שלך חסוי, את מקבלת ממנו מכתב לוועדה והוא ממלא טפסים לתיק האישי שלך בבי"ח החדש ובקופ"ח. המדינה מממנת טיפולים לילד ראשון ושני, כך שילד אחד לא אמור להפריע. שיצליח לך מהר מהר (מכבי דורשים לכל טיפול אישור נפרד וועדה נפרדת, אז עדיף להצליח בראשון כי הבירוקרטיה מעצבנת
)

salpter

New member
אני צריכה טופס 17 רק לשיחה ראשונה

לשיחת רופא כפי שהם מכנים,יהיו קשיים לקבלת טופס זה.?

מרב.

New member
דפנוש,

ברוב בתי החולים (אם לא בכולם) את יכולה להיפגש עם רופא וגם לקבל פרוטוקול ללא שום התחייבות, עלות או טופס כלשהו. מחלקות ה-IVF מנסות למשוך אנשים אליהן ולכן פגישה ראשונה היא ,על חשבון הבית" (כמו שאמר לנו מנהל המחלקה באסף הרופא
) בהצלחה, מרב

יעל@

New member
עמית

מכבי נותנת אישור ל- 4 טיפולים בשנה, לאחר שעוברים את הוועדה ומילוי הטפסים, כשאין צורך לעבור את התהליך כל פעם מחדש. כמו כן הם מבקשים, ובצדק, בסוף כל טיפול סיכום. ממני גם לא ביקשו שום מכתב מהרופא לפעם השניה.וגם לא צריך מכתב, באתי וקיבלתי טופס 17. לציין כי מפתיע אך הם בהחלט היו בסדר.

עמית@

New member
ממני ביקשו כל טיפול אישור מחדש ../images/Emo10.gif

ושאלתי במפורש, וכך נעניתי, אולי זה שונה ממחוז למחוז, או שהם עושים מה שנוח להם. הם היו בסדר גם ככה, די יעילים (להפתעתי..)

salpter

New member
לא קבלתי אישור לטופס 17 מהרופא

המחוזי הגנקולוגי, היות ולא הייתי מעונינת שהרופא יידע שאני עוזבת אותו ועוד לטובת בית חולים שבו הוא אינו עובד לא בקשתי מכתב. במרפאה הציעו לי לבוא ואח´´כ לבקש טופס 17 אבל חשוב לי מאד לדעת אם באמת מדובר בסכום פעוט. חוץ מזה אני מכונה בעזרתה האדיבה של נועם לפתוח בנק בנושא ברואוקרטיה בו נרכז את כל המידע הדרוש לכל נושא שזה יקל עלינו.

יעל@

New member
עדיף ללכת עם הטופס 17

ולא לסמוך על זה שיתנו לך אחר כך. את יכולה לשאול גם בכמה כסף מדובר, אני חושבת שאם זה יעוץ זה בסיבות המאה - מאתיים שקלים. הכי טוב להתקשר ולשאול

למעלה