מקבץ שאלות | בתנ"ך.

yeoniaa

New member
מקבץ שאלות | בתנ"ך.

אוקה.. יש לי כמה שאלות.. חלק מהן פתרתי, רק תגידו לי אם הן נכונות. 1 - שמות הספרים של התנ"ך (שמות נוספים לתנ"ך) ת : חמשת חומשי תורה, כ"ד ספרים וספר הקודש. 2 - חלוקה פנימית של התנ"ך. ת : אין לי מושג מה זה! מה זה חלוקה פנימית? 3 - למה הספרים בתורה נקראים על שמם (למה לבראשית קוראים בראשית, לויקרא ויקרא...) ת : כי זו מילת המפתח (המלה שמתחילה) של הפרק. 4 - פרשה פתוחה, פרשה סגורה. ת : פרשה סגורה היא פרשה שמתחילה בהמשך השורה של הפרשה שלפניה, ויש ביניהם קשר. ת : פרשה פתוחה היא פרשה שמתחילה בשורה חדשה בתנ"ך ואין לה קשר לפרשה הקודמת. 5 - טעמי המקרא - תפקידם . ת : טעמי המקרא נועדו כדי לעזור לנו לדעת כיצד לקרוא את המלה ומסומנים מעל או מתחת למילים. בדיקה בבקקשה

tamarhp

New member
תשובות

1 - שמות הספרים של התנ"ך (שמות נוספים לתנ"ך) ת : חמשת חומשי תורה, כ"ד ספרים וספר הקודש. לא נכון. חמשת חומשי תורה הם רק החלק הראשון מתוך 3 בתנ"ך: ת-תורה, נ-נביאים, כ-כתובים. לא נראה לי שיש 24 ספרים בתנ"ך - אולי יש 24 ספרי נביאים (12 ראשונים ו12 אחרונים). ספר הקודש? לא ידוע לי על שם כזה לתנ"ך. אולי הכוונה ל"ספר הספרים". 2 - חלוקה פנימית של התנ"ך. ת : אין לי מושג מה זה! מה זה חלוקה פנימית? תורה (5 החומשים), נביאים, כתובים. 3 - למה הספרים בתורה נקראים על שמם (למה לבראשית קוראים בראשית, לויקרא ויקרא...) ת : כי זו מילת המפתח (המלה שמתחילה) של הפרק. יותר נכון - זו המילה הראשונה בפרשה הראשונה (יש הרבה פרקים והרבה פרשות). 4 - פרשה פתוחה, פרשה סגורה. ת : פרשה סגורה היא פרשה שמתחילה בהמשך השורה של הפרשה שלפניה, ויש ביניהם קשר. פרשה פתוחה היא פרשה שמתחילה בשורה חדשה בתנ"ך ואין לה קשר לפרשה הקודמת. נוסף לכך: פרשה פתוחה נגמרת באות פ (עם רווח קטן) ופרשה סגורה נגמרת באות ס (עם רווח עד סוף השורה). תפתח תנ"ך ותראה למה הכוונה. הכי טוב לחפש בגוגל כדי למצוא תשובה מדוייקת. 5 - טעמי המקרא - תפקידם . ת : טעמי המקרא נועדו כדי לעזור לנו לדעת כיצד לקרוא את המלה ומסומנים מעל או מתחת למילים. תוספת: כאשר קוראים בתורה, לכל טעם יש מנגינה משלו, כמו תווים, וטעמי המקרא יוצרים לנו את המנגינה בה קוראים בתורה.

masorti

New member
יש 24 ספרים בתנ"ך...

בראשית, שמות, ויקרא, במדבר, דברים......... 5 יהושע, שופטים, שמואל, מלכים..................... 4 ישעיהו, ירמיהו, יחזקאל, תרי עשר..................4 תהילים, משלי, איוב....................................3 דניאל, עזרא-נחמיה....................................2 שיר השירים, רות, איכה, קוהלת, אסתר..........5 דברי הימים...............................................1 סך הכול....................................................24

חשבתי שזה ככה:

בראשית, שמות, ויקרא, במדבר, דברים......... 5 יהושע, שופטים, שמואל (2), מלכים(2)..................... 6 ישעיהו, ירמיהו, יחזקאל, תרי עשר(12)..................15 תהילים, משלי, איוב....................................3 דניאל, עזרא-נחמיה....................................2 שיר השירים, רות, איכה, קוהלת, אסתר..........5 דברי הימים(2)...............................................2 סך הכול....................................................38 לא?

arriy80

New member
הוספות

בהמשך לתשובתך המפורטת, אוסיף מספר נקודות. לגבי פרשה סתומה/פתוחה, האותיות "ס" ו-"פ" אינן מופיעות בגוף הטקסט הנכתב בספר תורה. בספר תורה הטקסט נכתב לפי ההוראות של פרשה פתוחה או סתומה. אמנם בחומשים שבהם הטקסט נכתב רציף, מציינים את חלוקת הפרשיות באותיות "ס" ו-"פ". לגבי "חלוקה פנימית" כמדומני שהכוונה היא לחלוקה הפנימית לפרקים (שלא נעשו ע"י יהודים). לגבי טעמי המקרא, מלבד המנגינה לקריאה, הטעמים משמשים לפעמים גם כסימני פיסוק.

natan7

New member
(משהו חשוב)עליי לציין כי:

ויקיפדיה פרויקט טוב אך אינו אמין כלל בערכי יהדות. אומנם ויקיפדיה מאד אמינה בשאר ערכים אך לא ביהדות. אץ כל זאת אני אומר בתור עורך לשעבר במשך כחצי שנה באופן יומיומי. לדוגמא: בויקיפדיה כתוב על "שיר השירים" כשיר ארוטי. (וזו טעות בעליל) עוד דוגמא: ע"פ ויקיפדיה ניתן להבין כי הוצאת זרע לבטלה היא מותרת באופן מסויים (וזה שקר גמור) יש שמה השמצות על רבנים מהדור הזה במיוחד רבנים שפועלים בתנועות חזרה בתשובה. ועוד ועוד...

התכוונת אולי להגיד שהכתוב בויקיפדיה נכתב מתוך

ראייה אובייקטיבית (ככל הניתן) וניתוח היסטורי המסתמך על ממצאים (ולא על אמונה) ולא מתוך הגישה הדתית. שיר השירים הוא השיר הכי אירוטי שנכתב בתקופה ההיא. תשכח לרגע מהפרשנות אותה אתה מכיר ותיגש לקרא את הספר שוב..................... אינני יודע מה בדיוק ערכת שם, אולי ניסית לערוך ערכים מסויימים ולהתאים אותם לאמונתך ונתקלת בקשיים.

masorti

New member
הוא התכוון לומר שויקיפדיה נכתבת...

מתוך השקפת עולם אתיאיסטית ומסננת החוצה כל מידע שמנוגד לכך. (והכוונה שלי אינה לעניין שיר השירים, אלא לרמה העקרונית.)

natan7

New member
לא לא

הייתי אובייקטיבי לחלוטין ויש לי הוכחות ויקיפדיה היא דיקטטורה (אפילו מנהליה מסיכימים עם הגדרה זו) ולכן כל מה שמנגד את אמונתם אינו נכלל בערכים בתור המידע עצמו. יש לי הוכחות ברורות ופשוטות

למעלה