מקבץ שאלות ותשובות...

Veggie John

New member
ד"ש מרונאל שבגלות

רונאלהלהלה, אחד מחבריו הטריים ביותר של הפורום שלנו, נמצא בריתוק צבאי ברמת גן מסיבות מביכות שאותן אעדיף שלא לפרט. ואלו דבריו: "שלום לכולם (:) היות ורוב המשקאות ההגונים בחור זה אשר בו אני שוכן לעת עתה מסופקות על ידי מכונות, עלתה שאלה חשובה: האם תחליף החלב שבו משתמשים במכונות הקפה הממוצעות עשוי מרכיבי חלב?" עד כאן מרונאל. קשה לשמור על טבעונות בצבא.

שאלה

היום היה לי ויכוח סוער עם ההורים שלי לגבי הצמחונות,והם אמרו לי שמוכח שצמחונים סובלים מדכאונות קשים,ושאני מתהלכת בבית כמו רוח רפאים ואין לי יותר שמחת חיים. לא היה לי איך להגיב לטיעון הזה,והעובדה שלעיתים קרובות אני מאבדת את שמחת החיים לא קשורה לצמחונות בכלל! אני מבקשת קישורים למאמרים,מחקרים,או כל דבר שיוכיח להוריי אחרת!!! תודה מראש טלטול

bilbibilbi

New member
שאלונת בקשר לסקר החדש..

למה אין קטגוריה של: לא אוכל בשר דגים ודבש? תודה.

tali_le

New member
המממ...

גם לטבעונים, גם לצמחונים ועיתים גם לטורפים יש נטייה למחסור ב- B12 כדאי לעשות בדיקה פעם בחצי שנה ולבדוק האם יש צורך בהשלמה ע"י תוספי תזונה פרטים נוספים תמצא במאמר של אלון על B12 טלי

tali_le

New member
בדר"כ זה חלבי

אבל בגלל שזה בצבא - מי יודע אולי הכשרות שם שולטת טלי

דורון ק

New member
אז תסבירי להם...

שאולי הם גורמים לך לדכאון עם כל הטענות
. אבל בנימה רצינית-אם זה מפריע לך הייתי מציע לך לברר יותר ביסודיות את הסיבה לכך. בעיקרון במחקרים הוכח שאם יש חוסר בויטמין B12,ברזל או חומצה פולית אז יש החרפה של דכאון/מצבים אחרים-כמו כן עוד נוטריאנטים יכולים לשחק פה תפקיד וכמובן גורמים לא תזונתיים כמו חוסר איזון כימי,פעילות לא תקינה של התירואיד,ארועים חיצונים וכו´ וכו´. גם יש כמה "סוגים" של דיכאון ממצבים שונים שמומלץ במקרה הצורך(אני לא אומר שאת צריכה...)שיתבררו בעזרת איש מקצוע. לא מצאתי הרבה מחקרים שהשוו ספציפית בין אוכלי בשר לצמחונים חוץ ממחקר קטן אחד שהראה רמות נמוכות משמעותית של דכאון אצל צמחונים-Indicators of anxiety and depression in subjects with different kinds of diet: vegetarians and omnivores] Bol Asoc Med P R 1998 Apr-Jun;90(4-6):58-68. אלו שתומכים בטענה זו מדגישים שלאחר ארוחה עתירת חלבון מן החי לעיתים ישנה גם עלייה ברמות הקורטיזול. כמו כן בתזונה צמחונית ישנם כמות גבוהה יותר של פיטוכימיקלים ונוגדי חימצון שיכולים להשפיע לטובה. בכל מקרה אין סימוכים לכך שתזונה צמחונית/מכילת בשר PER SE יכולה לגרום/להחריף דיכאון.

Neta558

New member
מספר סיבות:

1. בתום לב לא חשבנו שיש אנשים הנמנעים מבשר, דגים ודבש אך לא מביצים וחלב. 2. הסקר מוגבל ל10 תשובות, בחרנו את ה10 שנראו לנו הכי חשובות. לא נוכל לוותר על "לא אוכל דבר" למשל
בכל מקרה, אתם מוזמנים לפרט כאן לגבי התשובות שלכם, או מה שאתם אוכלים\לא אוכלים בפועל לעומת השאיפה שלכם... ועד כאן מבצע "סקר כבקשתך" בינתיים. מהשבוע הבא, הסקרים הביזארים שלי חוזרים! (אני אתחמק מטלי איכשהו, אל תדאגו
)

dylan

New member
../images/Emo32.gif.. נטע (ולחובבי האירוניה...)

אמממממ.. זכית להופיע בשער פורום אוכלי בשר ולהיות הנציגה הראשונה (אולי השניה.. לא עקבתי
) בפינת ´מחברי הפורום´..

תֶּשֶׁת

New member
איני יודע אם זה יעזור לך...

אבל אני צמחוני 10-11 שנים וטבעוני מזה כמה חודשים ואני חושב שאני לא יותר דכאוני מרוב האנשים.

Veggie John

New member
אני יודעת!

אל תראו כל כך המומים. נומיש יקיר/ה! באם את/ה צמחוני/ת, הנשירה כנראה נגרמת ממחסור בבי12. מומלץ לעשות בדיקות ולראות אם את/ה זקוק/ה לכדורים או זריקות.

דורון ק

New member
כמה דברים

שבטח לא ניתנים לאבחון בנט. עצתי-לכי תתיעצי עם איש המקצוע המתאים.

Lucky Strikeeee

New member
אולי את בהריון

חח..סתם סתם .. תראי...גם לי הייתה נשירה שהייתי צמחונית ,אבל אני הייתי צמחונית דפוקה לא היה לי תזונה נכונה בכלל..לא רק שלא אכלתי בשר..היה לי בעיה עם ירקות למינהם וחוץ ממלפפון ועגבניה לא אכלתי שומדבר שקשור לירקות ! הייתי אוכלת כל מיני ...אורז..תפוחיי אדמה..ובלה בלה בלה...או סתם ג´אנק פוד כזה... קיצר..זה תזונה לא נכונה וכך נשר לי השיער....והיה לי חוסר ברזל (עד היום יש לי חוסר ברזל בגלל זה אני עוברת בלי סוף בדיקות ולוקלחת כדורים..בלה בלה בלה...) קיצר עם יש לך את הקטע הזה עם תזונה לא נכונה... זה לא טוב ... ואם אני סתם טועה וסתם טחנתי לך ת´מוח ... אז מצטערת

vegan

New member
לבדוק את הכשרות

אם זה חלבי, סביר שמדובר באבקת חלב. אם זה פרווה - זה לא מכיל חלב.

lifegirl

New member
איזה כיף, אורן בפורום!! ../images/Emo140.gif

אורן, יקירי... ובכן- ראשית, בשמחה רבה ובאושר אין-קץ, אני שמחה לברך אותך בברכת ברוך-הבא לפורומנו הקט... (קט? יאללה יאללה... רואים שכבר כמה שבועות לא הייתי פה....).
וחוצמזה- א. אני טבעונית כבר שנתיים וקצת (כיפחיים...)- ובדיקות הדם שלי חזרו לפני שבועיים- תקינות לחלוטין. גם ה- B12. ב. טבעונות היא התזונה הבריאה ביותר- כאשר היא מאוזנת... (לאכול רק צ´יפס- לא זאת הדרך...) ג. בכל אופן- חשוב לשבת "עם אצבע על הדופק"- לעשות בדיקות דם כל חצי שנה, ללכת לתזונאי/ת, וכו´... ד. אני מפנה אותך למאמר של אלון על B12, ולעוד מאמר מהרשת... ה. ולכל שאלה- אלון, המומחה שלנו לענייני תזונה... :) יומטוב, שני.

Neta558

New member
מקבץ שאלות ותשובות...

כדי לאפשר לכמה שיורת הודעות להכנס לדף הראשון, אני משרשרת יחד שאלות ותשובות שאספתי מהפורום... שאלות נוספות, נא לשרשר כאן, עד שגם שרשור זה ימצא דרכו מטה... שבוע טוב!

למעלה