מקבץ שאלות...

מקבץ שאלות...

1. כשהבנות מסיימות לינוק הן מתחילות לבכות (לפעמים ישר ולפעמים הן שוכבות לידי כמה דקות רגועות ואז מתחילות לבכות), למדנו להכיר את הבכי שאומר שהן צריכות לעשות גרבס.. אז מרימים אותן, טפיחות מאחור ואחרי כמה רגעים/ דקות יוצא הגרבס. מרגע זה הן רגועות ושלוות עד ההנקה הבאה. אבל זה מטריד!!! מוציא לי את החשק... למה ההנקה השלווה והנעימה מסתיימת בבכי עד צרחות שלהן?

2. קשר בין התאומות או פשוט זרימת חלב- קורה בהנקה שברגע שאחת מתנתקת בשניה אחרי מפסיקה גם השניה. זה קורה גם הפוך... אם אני מנסה להחזיר אחת להנקה אני צריכה תוך שניה להחזיר את השניה גם כדי שהראשונה לא תפסיק שוב (מקווה שהובנתי) מעניין אם זה קשר בין תאומים (זהים) או סתם קשור לזה שזרימת החלב מוגברת ביחד?

3. אם אני רוצה להיעדר לכמה שעות, נגיד 4, וזה כולל שעת הנקה. לא אכפת לי לצייד אותם עם מטרנה אבל מה אני עושה כדי שלא יהיה גודש?
 
ובינתיים עלתה עוד שאלה -אשמח למענה

הבנות ישנות לילה וקמות מורעבות, את ההנקה הראשונה הן מסיימות ב10 דקות, הן אוכלות בהתלהבות ובמהירות, ממש שומעים אותן בולעות בראבק.
הבעיה היא שלרוב אחרי הארוחה המהירה הזאת הן פולטות הרבה לעומת שאר הארוחות -בעצם רוב היום הן לא פולטות בכלל. זה כאילו הכל יוצא בפליטה (רפלוקס)
מה אפשר לעשות?
 
לגבי הבוקר

אולי בגלל שהן מורעבות הן אוכלות יותר מדי וזה מעמיס עליהן? גם לנו (המבוגרים) זה קורה לפעמים. אחרי צום או סתם יום שלא אכלנו בו טוב יש נטייה להכניס מכל הבא ליד לפה - יותר ממה שהבטן באמת צריכה.
אני מאמינה שתינוקות בגיל כזה עוד צריכים לאכול במהלך הלילה. אצלי עוד יונקים (בני חצי שנה) במהלך הלילה פעמיים-שלוש.
נראה לי שכך היניקה פשוט יותר מווסתת.
שיהיה בהצלחה ובהנאה עם הקטנטנות!
 
ארוחה מהירה

זו תופעה מוכרת אצל הרבה אמהות.
את יכולה לנסות להניק כשאת רכונה קצת אחורה, מעט שכובה ולא זקופה ויציבה.
הגרביטציה יכולה לעזור פה ולהאט את קצת יציאת החלב.

דבר נוסף - נסי לעשות להן הפסקות יזומות במהלך הארוחה ולהרים לגרעפס.

בתיאבון
 

Mr China

New member
בנות כמה הבנות?

לא יודעת לגבי 2.
לגבי 1- זה מאד טבעי, יש להם גז ש"תקוע" במערכת ומציק להן...לכן חייבים להוציא גרפס. יש תינוקות שפחות מציק להם העניין הזה ויש כאלו שיותר, כנראה שאצלך זה מאד מציק להן. אחרי הגרפס הן רגועות?
לגבי 3- קודם כל, את יכולה לשאוב מראש מנה לכל אחת ואז שיתנו להם. לא חייבים לתת מטרנה. (במיוחד שזה רק 4 שעות)
לגבי מה לעשות בעצמך בזמן ההעדרות, שתי אופציות: את יכולה לסחוט כדי להקל על הגודש או אם יש לך זמן ויש לך מסחטה ידנית פשוט לסחוט ואז לקחת איתך ויהיה לך שאוב נוסף להמשך השבוע.
לגבי השאלה הנוספת ששאלת, קשור גם לבנות כמה הן. את כבר לא צריכה להעיר אותן בלילה לאכול?
 

Mr China

New member
אז נשמע לי בסדר

אם אחרי הן רגועות זה פשוט אומר שהן היו צריכות לשחרר את זה...זה מאד מציק להן. אצלנו זה עב בערך בגיל 5-6 חו'. נשמע שזה קצת מרגיז אותך (או לפחות ככה זה מקריאה של הפוסט...), אל תתעצבני מזה! זה הכי נורמלי בעולם! זה לפעמים קצת מעצבן עד שמוציאים את זה אבל מביא לקטנטנים המון הקלה. שיהיה בהצלחה.
לגבי האכילה המהירה בבוקר לא יודעת לענות לך, האם הן תמיד פולטות רק אז? מקווה שיעבור.
 

Mr China

New member
המממ...

אין פה הרבה תנועה, זה נכון. אבל מצד שני, אין הרבה אמהות לתאומים שמניקות...אז קחי את זה ברוח טובה. יש פה בנות שהניקו, מניקות ומתכננות להניק תאומים. חלק מאיתנו כבר לא מניקות ועדיין מציצות ועונות. חלק כבר מניקות למעלה משנתיים ונותנות המון תמיכה ומענה.
אז אם יש לך סבלנות נראה לי שישתלם לך להמשיך להציץ.
 
תשובות

היי מחכה

מזמן לא ראיתי אותך פה, ברוכה החוזרת אלינו :)

1. כשהן קטנות - המערכות בגוף עוד לא בשלות מספיק, וכשהן בולעות אויר שצריך לצאת - לוקח זו זמן לצאת. זה לא תמיד בא להן בטבעיות כזו (כמו לנו) ולפעמים זה מלווה בבכי כי זה "תקוע" להן בגרון ולא מצליח לצאת החוצה בלי קצת עזרה.. נסי לא לחכות לבכי שלהן, אלא להרים אותן וללטף את הגב מייד אחרי האוכל. אולי זה יקל.זה ישתפר עם הזמן כשהגוף יגדל מעט והמערכות יבשילו.

2. לא חושבת שזה קשור לתאומים זהים.. אבל - אין ספק שכשאחד מגרה שד אחד - הגירוי מגיע גם לשד השני. זה כמו ששואבים בצד אחד - מתחיל לנזול לפעמים גם בשד השני.

3. נסי לשאוב לפני שאת יוצאת מהבית ומייד כשאת חוזרת. אם זה רק ארבע שעות - אני מניחה שהוצאת החלב לפני שאת יוצאת וכשאת חוזרת - יעזרו שלא יווצר גודש.
 
למעלה