מקבץ שאלות

carmeladmon

New member
מקבץ שאלות

היי, אני צמחוני כבר 11 שנים בערך (מגיל 16). בכל התקופה הזאת המשכתי לאכול מוצרי חלב וביצים- בהתחלה בגלל שלא חשבתי על הנושא, ובהמשך בגלל שלא האמנתי שאצליח לשנות כ"כ את חיי והרגלי. לאחרונה החלטתי להימנע ממוצרים כאלו- התחלתי אתמול!!! (אכלתי רק במבה). מובן שהדבר דורש הערכות מיוחדת ועלו הרבה שאלות. אני מניח שהשאלות נדונו בעבר בפורום, אבל תשדלו לענות עליהם שוב בצורה מרוכזת. נקרא לזה "מדריך לטבעוני המתחיל....." או משהו כזה... קודם כל הייתי רוצה לדעת האם יש מוצרים ש"נראים" ללא חלב וביצים ובכ"ז כוללים מרכיבים כאלו? למשל (ואני יודע שזה יכול להשמע טפשי), מה לגבי שוקולד, אבקת מרק, לחם, מרגרינה, טבעול???? האם הם כוללים מרכיבי חלב או ביצים בתוכם??? אני מחזיק ביד ופל שמכיל לציטין. מה זה?? זה תוצר חלב?? איך נקראים כל תוצרי החלב והביצים (סוגים שונים של חלבונים, נדמה לי) המסווים בתוך המזונות שלנו?? מה לגבי דבש?? מה דעתכם על הנושא?? ברור שיש כאן ניצול של בע"ח לצרכים אנושיים, אך האם יש כאן פגיעה בדבורים?? אין לי מושג. האירו את עייני... ושאלה חשובה אחרונה.... נעליים. איזה נעליים אתם לובשים. אין לי בעיה ללבוש ALL STAR (הם מבד, נכון?!), אבל יש גם נעליים אחרות ללא עור?? יש חנויות לנעליים ללא עור באזור ירושליים??? תודה מראש, ואם יש עוד נושאים שלא העלתי אתם מוזמנים להעלות. כרמל

AmitKar

New member
אני אמנם רק צמחוני...

אבל אענה לך בעניין האוכל שוקולד: בשוקולד חלב יש חלב (מן הסתם) כנ"ל לגבי שוקולד לבן שוקולד שבו אין חלב הוא שוקולד מריר אבקת מרק: יש אבקות מרק שמכילות בשר אבל אין אבקות חלב שמכילות ביצים או חלב אבקת מרק שבה כתוב "כשר - פרווה" מתאימה לצמחונים וטבעונים לחם: בלחם בד"כ אין ביצים וחלב אבל בחלר מהחלות והלחמניות יש ביצים ולפעמים גם חלב מרגרינה: אין שום בעיה יש גם מרגרינה בטעם חמאה שיכולה להחליף חמאה בשביל טבעונים טבעול: בטבעול יש ביצים (אלבומין) לציטין: מייצב - עשוי או מביצים או מסויה במקרה שלא כתוב "לציטין סויה" כדאי לברר עם היצרן/יבואן קזאין: חלבון חלב ג´לטין: עשוי מעצמות של דגים/פרות תוצר לוואי אך מפרנס את תעשיית הבשר יכול להופיע גם כ"מייצב" או כ E144 (עד כמה שזכור לי) נמצא בקצפות למינהם, ג´לי, סוכריות גומי וכד´ מקווה שעזרתי עמית

m_shy

New member
צידה לדרך..../images/Emo100.gif

כרמל... חזק ואמץ על החלטתך! הויתור על מוצרי חלב וביצים יכול להיות קשה לחלק מהאנשים לא פחות מהויתור על צריכת בשר. לכן, איני רואה מדוע שלא להמליץ לאנשים לעשות את המעבר לתזונה טבעונית מתזונה צמחונית בהדרגה - בדיוק כפי שמומלץ לאוכלי בשר לעבור לצמחונות בהדרגה. היות וביטאת את חששך בעבר מהיכולת לשנות את ההרגלים התזונתיים בכל מה שקשור למזון מבוסס חלב וביצים, אנא אל תקשה על עצמך יותר מידי. המעבר לתזונה טבעונית לא תמיד יכול להעשות ביום אחד. אם השינוי הדרגתי, נדמה לי שהוא צפוי להיות הרבה פחות "טראומטי" ואז יש סיכוי גבוה יותר שלא תהיה לך כל סיבה "להשבר" בדרך. אני מצרף קישור לעמוד באתר אנונימוס העוסק בתזונה צמחית בכלל. עמוד זה, כמו האתר המחודש הזה בכלל, הוא מקור לא אכזב למידע! (כל הכבוד לכותביו כבר אמרתי..?) העמוד המדובר מכיל מידע רב וקישורים. ולמטה מצורף הקישור לדף הראשי של אתר אנונימוס... לגבי נעליים צמחוניות: לפני זמן מה היה כאן דיון קצר בנושא, והנה הקישור אליו. שוב כרמל, שיהיה בהצלחה, ודע לך, שאנשי הפורום כאן, כמו כל החברים האחרים בתנועת זכויות בעלי החיים, נמצאים כאן בשבילך, למידע, עזרה, תמיכה, ומה לא! אתה לא לבד. שי משולם

gilad_no

New member
מה הבעיה עם חלב וביצים?

אני לא טבעוני, ואני גם לא צמחוני (אבל לא אוכל כבד אווז), אבל מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה לאכול ביצים וחלב? אני יודע שאפשר לטעון שמגדלים אותם בסבל, אבל בשביל זה יש ביצי חופש

shanty.G

New member
משהו על חלב וביצים

תוכל לקרוא בכמה מאמרים : 1. ביצי חופש מול ביצי סוללה המאמר עוסק בהשוואה בינהן, וגם בבעיות המשותפות לשני הסוגים, כמו הרג האפרוחים הזכרים, קיטום המקור, גזילת הביצים, שטח שעדיין רחוק ממה שהתרנגולות באמת זקוקות לו, תנאי הובלה ושחיטה ועוד. דבר אחרון הוא העניין הבריאותי (חומרים המורדרים למזון התרנגולות, תרופות, כולסטרול וכו´). 2. מה בא קודם, הביצה או התרנגולת? 3. עובדות על תעשיית החלב. סדרת מאמרים מהאתר של אנונימוס, שם תוכל לקרוא על האמת שמאחורי תעשיית החלב. אם יהיו לך שאלות נוספות, אתה מוזמן לשאול!

למעלה