מקברייד יפגוש את ג'ון רויז

BROWN BOMBER

New member
מקברייד יפגוש את ג'ון רויז

השבוע שעבר פורסמה כתבה על כך שאנשיו של קווין מקברייד מקיימים משא ומתן עם אנשיו של אלוף ה WBA ג'ון רויז. מקברייד הודיע שאין לו ספק בכך שינצח את רויז ואחר כך מתכוון לפגוש את קליצ'קו.

MikeTyson

New member
זה מזכיר לי,

שדני וויליאמס ניצח את טייסון וכבר הצהיר שגם יוכל לנצח את וילטי קליצ'קו.. ראינו מה קרה באותו הקרב. למקברייד אין סיכוי.

BROWN BOMBER

New member
תפס טרמם על הנצחון שלו מול טייסון..

אמצעי התקשורת בשנות השמונים אמרו: רק מייק טייסון יכול לנצח את מייק טייסון. זה בדיוק מה שקרה... לא דני וויליאמס, לא מקברייד וגם לא לנוקס לויס לא ניצחו את טייסון... זה טייסון היה זה שהפסיד לעצמו...

MikeTyson

New member
במקרים ממש יוצאי דופן

התקשורת צודקים. והפעם הם שיחקו אותה. רק מייק טייסון יכול לנצח את מייק טייסון.

אממ מקבריידי לא תותח אבל

ויטלי קליצ'קו גם מתחיל רלדת ברמה.. והאמת אני חשוב שיש לו סיכוי. והיחס הוא בערך שבעים לשלושים. בקרב אבל נגד טייסוןה ייתיב טוח שזה אמה אחוז נוק אאוט! צריך גם להכיר ת'מציאות..

BROWN BOMBER

New member
מה קרה לך? קליצ'קו יורד ברמה? חחחח

ויטלי קליצ'קו הוא המתאגרף הטוב ביותר שזכה בתואר העולמי מאז אוונדר הוליפילד. סנטר חזק, טכניקה מכוערת אבל יעילה, כוח בלטי רגיל. לנוקס לויס ברח והתחמק מקרבות מול קליצ'קו זמן רב וברגע שנפגשו בזירה קליצ'קו הפגין עליונות רבה על לויס. שתי ההפסדים היחידים שלו היו בגלל פציעות והוא מעולם לא ספג אפילו נוק דאון. היום אין מתאגרף שמסוגל לנצח את קליצ'קו. אפשר רק לחשוב למי יש סיכוי טוב יותר. רבים חושבים שזה ג'יימס טוני. בנוגע למקברייד... עם הוא יפגוש את קליצ'קו אז הסיפור של באסטר דאגלס יחזור על עצמו. קליצ'קו יחזיק אותו בזירה כ 3 סיבובים רק בשביל התענוג ויגמור את מקברייד בלי כל מאמץ. אפילו רויז ינצח את מקברייד בלי בעיות.

razcoren666

New member
שאלה קטנה למומחים באיגרוף פה

בתור אחד שלא מבין באיגרוף כלום, מה זה בדיוק אומר הWBA? כמה אירגונים/זירות/ליגות יש באיגרוף מקצועני? יש תארים שמאחדים אותם?

קבל תשובה...

איגוד של אגרוף.... יש כמה איגודים... זה האתר של האיגוד שציינת :- http://www.wbaonline.com/

BROWN BOMBER

New member
תשובה...

WBC, WBA, IBF, WBO אלה התאחדויות שקובעות באופן אצמעי את אלופי העולם במשקלים השונים. פעם אלוף העולם היה נקבע ע"י התאחדות אחת ובערך בשנות השבעים ההתאחדויות החלו להתרבות כמו פתריות. אלה ארבעת הגדולות והמוכרות מבינהן.

razcoren666

New member
תודה.

ובכל האירגונים האלו יש חוקה זהה? אם כן, אז למה לא מנסים לאחד אותן?

BROWN BOMBER

New member
לכל התאחדות יש חוקה שונה מהאחרת

אבל בשטח זה די דומה. למה לא מאחדים אותן?.... מאותה סיבה ששינוי לא מתאחדת עם ש"ס. יריבות ואינטרסים מנוגדים של ההנהלה. הכל פוליטיקה.

MikeTyson

New member
אני לא מומחה, אבל אשמח לעזור לך...

רק לצורך השוואה, בדומה לפיפ"א (התאחדות הכדורגל העולמית) גם באיגרוף אין גוף יחיד. בפיפ"א, בכדורגל, נוכל למצוא ארגונים כמו אופ"א, צ'מפיונס, אינטרטוטו וכו'... למי שמבין קצת בכדורגל יודע שהצ'מפיונס ליג היא התחרות מהדרג הראשון בפיפ"א. אח"כ אירגון אופ"א ואח"כ האינטרטוטו... באיגרוף - הארגונים המובילים הם WBA - WBC - WBO - IBF. הארגונים מהדרג השני באיגרוף הם IBC - IBO - WBU - IBA. ארגון ה-WBA נחשב לאירגון גדול מהדרג הראשון של האיגרוף ובו מתחרים מתאגרפים גם הם מהדרג הראשון מן הסתם. ההיסטוריה של הארגונים: משנת 1921 פעל איגוד אחד בשם NBA, כמו הכדורסל רק באיגרוף - national boxing association. אך בשנת 1962 הגיע הפיצול. פתאום הארגון היחידי בתחום (NBA) הפך ל-WBA. חלפה שנה בלבד עד שעוד אירגון יצא לפעול וזהו ארגון ה-WBC שלפי דעתי נחשב לגדול ויוקרתי מכולם. פתאום ראו איי שם בשנות ה-60 שיש שני אלופי עולם בכל משקל. בכל אירגון יש אלוף עולם אחד. אבל זה עוד לא נגמר... באפריל 1983 קם עוד אירגון - ארגון ה-IBF. אם לא שמתם לב תראו שהארגונים מהדרג הראשון הם הארגונים הכי ותיקים וישנים. עם השנים התפתחו להם עוד כמה וכמה ארגונים נוספים אך פחות חשובים בענף האיגרוף. אותם אירגונים הם הארגונים דרג ב'. הפחות טובים ופחות יוקרתיים, הקרבות בארגונים מדרג ב' מושכים פחות קהל ופחות רייטינג אבל גם הם בצמיחה והתפתחות. עכשיו כשאנחנו מסתכלים אל עבר אלופי העולם אנחנו רואים שבכל ארגון יש אלוף עולם אחר (בכל המשקלים). נקח לדוגמה את המתאגרף מייק טייסון (איך לא?) הוא לקח את תואר האליפות גם ב-WBC וגם ב-WBA בשנת 1986 בו זמנית. לאחר שנה לקח גם את תואר ה-IBF. הוא החזיק "במקום הראשון" בשלושת התארים היוקרתיים משנת 1987 ועד 1990 והיה למלך הבלתי מעורער של סוף שנות ה-80 באיגרוף. ב-2002 כשעלה טייסון מול לואיס, הם התחרו על 3 תארים - על תואר ה-WBC וה-IBF מהדרג הראשון. ועל תואר ה-IBO מהדרג השני. טייסון נכשל ולואיס המשיך להחזיק בתארים אלו. מקווה שעשיתי לכם קצת סדר בבלאגן.

razcoren666

New member
לפי מה שאתה אומר

לא צריכה להיות למתאגרף בעיה כביכול לאחד תארים? אין מניעה ממתאגרף להילחם בו-זמנית תחת מספר אירגונים?

MikeTyson

New member
בקשר לשאלתך,

אני לא יודע איך החוקים הולכים שם. אבל אומר לך שמתאגרף יכול להלחם על 2 תארים בו זמנית, כפי שראית מהדוגמה שנתתי לך על טייסון. אולי אני לא מעודכן. תקנו אותי אם אני טועה...

BROWN BOMBER

New member
לכל התאחדות יש דירוג משלה.

מתאגרף יכול להתחרות על כל תואר של כל התאחדות במידע והוא מוכר ע"י אותה התאחדות כמועמד.

Guy Schlesnar

New member
על זה אתם מדברים היום?

ושום מילה על רומן גרינברג שניצח אתמול שוב,ונשאר בלתי מנוצח? אגב,לא הבנתי איך הוא ניצח. TKO?

Guy Schlesnar

New member
אינעל ראבק איתי

שלחו לי את הלינק היום ולא שמתי לב שהקרב היה כבר לפני 8 ימים.

MikeTyson

New member
מתאגרף טוב אין ספק

אבל יש בעיה בטכניקה. עד עכשיו הוא לא עשה קרב רציני אחד חוץ מגוליוס פראנסיס שגם הוא כבר לא משהו. אז זה שהוא בלתי מנוצח לא כ"כ מרשים אותי.

BROWN BOMBER

New member
מה אתה מצפה שיעשה ב 3 שנים...

מתאגרף חובבן מקרית ביאליק שהגיע בגיל 20 למקצועני וכבר נחשב בעולם כאחד הספורטאים הישראלים הגדולים בהיסטוריה.[ ועם לדבר על מתאגרפים אז הטוב ביותר שגידלה מדינת ישראל. לפי מה ששמתי לב אין לו בעיות טכניות קריטיות שלא ישתפרו עם הזמן והנסיון. ד"א בחודש הבא יש לו עוד קרב מול Mamadou Sacko. שוב בהצלחה לרומן...

למעלה