תראי נינטוש, אבירת החלכאים והנדכאים
עומרי פדן לא מכחיש שמדובר בעצם בתרגיל יחצ"ני בעל אפקט שיווקי פרסומי. אבל דווקא השקיפות הזו מעצבנתותי יותר. זה כמו התרגיל של שרי אריסון בזמנו, **השלום שמתחיל בתוכנו** נכון שהיו לה כוונות טהורות - לתת לדפוקים ולמסכנים שלוות נפש, ולאפשר גם לעניי עירך לטפח ולפתח את הרוחניות שלהם. אבל תראי את הגיחוך: אנשים שאין להם עם מה לקנות חלב לילדים, דעתם לא פנויה לשדרג לעצמם את תעצומות הנפש. ההארד דיסק שלהם מלא בניסיונות הישרדות, ופסיכולוגיה בגרוש, אם אם היא ניתנת פרו בונו, היא סוג של מותרות לאנשים שיש להם פנאי אייכותי. אז מה היה קורה לפדן אם הוא היה מתרגם את הפילנטרופיה שנחתה עליו למתן בסתר ולמילוי של צרכים אמיתיים? הילדים האלה שהוא גורר ליום של כייף בתלביב, בחסות כל מיני עמותות עם כוונות טהורות, צריכים נעליים חדשות, מזרן או מטה חדשים, מקרר מלא, ולא טריט חד פעמים שרק יעצים את הפער והתחושה, שמה שהם קיבלו באופן חד פעמי - ילד אחר מקבל פעם בשבוע. אי אפשר לשבוע מלראות את הצלחת של השכן מלאה וירוקה יותר. וטעימה חד פעמית מאותה צלחת, היא מראה מעוותת. ובעניין אחר: בנאומו מול מליאת הליכוד אמר שרון (אני מצטטת מהזכרון) שצריך לתת לילדים ניזקקים את מה שחסר להם (אני חושבת שהוא דיבר על מפעלי הזנה), ולא קצבאות ילדים להורים שלהם. אם אני לא טועה, ואני לא, זה בדיוק מה שאמרתי באחד הדיונים שהיו לנו בפורום ההוא, לפני כמה חודשים. קצבאות מנציחות דפיקות, לא משדרגות אותה. מי שרוצים לדאוג לילדינו הזכים, התמימים והטהורים, שייתן לילדינו הזכים התמימים והטהורים ולא ישחד את הוריהם במיני הטבות, שאותן יזקוף לטובת האוריינטזציה הסוציאלית של המפלגה. ביבי, לצערי הרב, וכמה שקשה לי להגיד את זה: צודק. קצבאות הילדים הן מיותרות. קצבאות הילדים הן הון פוליטי שכולנו משלמים לטובת הלוביסטים החרדיים. ולא, זה לא מבטל את התחושה שביבי הוא חתכת חרא גדול, שעשה תרגיל מסריח לחדוריות ולויקי כנפו, בכלל ובפרט.