מקדונלדס - עד כמה באמת משמין?

mulanit

New member
מקדונלדס - עד כמה באמת משמין?

לא ברור לי כל הנושא של הג'אנק פוד - אם בארוחה גדולה ומשביעה של מקדונלדס, למשל, יש בין 800 ל - 1000 קלוריות - מדוע לא ניתן לאכול פעם בשבוע ארוחה כזו כאשר באותו היום לאכול מסביב רק ירקות? הרי מותר ביום בסביבות 1000 ומשהו קלוריות לא? אז למה לא להנות יום אחד בשבוע? עד כמה זה עלול לפגוע בדיאטה?

מייקלית

New member
אמממ ../images/Emo23.gif

שהתחלתי את הדיאטה שלי לא באמת ספרתי קלוריות. והייתי אוכלת כמו שהייתי רגילה לאכול כל החיים שלי, ג'אנק פוד וכאלה. אז אוקיי, במקום מק'רויאל שהייתי רגילה לאכול, התחלתי לאכול ארוחת ילדים (שהשביעה אותי מאוד), באותו היום הייתי עושה הליכה, וככה שרפתי הכל. זה לא מנע ממני לרדת במשקל
עכשיו אני מנסה לאכול יותר דברים מזינים, מגוונים ובריאים לגוף. אז לא נראה לי שפעם בשבוע תזיק לך

רון ו

New member
מעשית זה נכון עקרונית לא ממש מהנה

מעשית 1000 קלוריות זה מעט מאוד ואפשר לרזות יפה גם מתפריט של 1500-2000 קלוריות במיוחד שפעילים במשך היום. עקרונית הרעיון הוא שאוכלים טוב ובריא, האוכל הופך טעים יותר כל ארוחה וכל יום. גם מקדונלד שינו גישה! ואפשר לאכול ארוחות בריאות מהנות כל יום בלי להתאפק או להפוך קציצת בשר מטוגן בלחמניה לחויה מהנה שמותר רק פעם ב... בכלל מומלץ להנמיך את הציפיות מהאוכל כגורם מהנה או מפצה.

mulanit

New member
קל להגיד - ממש קשה ליישם../images/Emo122.gif

אוכל בשבילי הוא סוג של חגיגה, תחביב, אהבה גדולה. פעם ממש לא אהבתי אוכל אבל מתישהו באמצע הדרך גיליתי את הטעם, ואת ההנאה וגם את ההנאה בג'אנק פוד. אז מבחינתי למנוע מעצמי את האפשרות לגעת במקדונלדס לפחות פעמיים בחודש זה ממש עונש, ואם אפשר לחגוג על הקציצה הזאת - אני מזמינה את כולם למסיבה...

רון ו

New member
קשה לישם כשמתחילים באמירות ../images/Emo13.gif

טוב שאנחנו מסכימים שיש טעם והנאה באוכל טוב. אבל שיש הנאה גדולה וטעם בג'אנק פוד? - למה חייבים לקשור ביניהם? הטעות היא שחושבים שלאכול בריא אין טעם ולא אוהבים את מה שאוכלים כל יום! גם אני אוכל מדי פעם אוכל מהיר - בגלל חוסר זמן אך הוא לא טעים יותר - ממש להיפך. כהאוכל הופך לחגיגה ואהבה זה מצוין לאנשים שלא אוהבים לאכול, אבל צרה לא קטנה למי שסובל מעודף משקל משמעותי. אני מציע לך להמשיך ולאכול בעיקר בריא גם במקדונלדס ולשמוע מה דעתך אחרי תקופת מה ובטוח שיהיו לך ולכולנו אהבות וחגיגות מכל הסוגים ולא בעיקר מהאוכל... בתאבון

wranger

New member
הבשר של מקדונלד'ס לא מטוגן

הוא צלוי, לא מוסיפים לו שמן. מה שמשמין במקרויאל זה בעיקר הרוטב, אבל אפשר לבקש בלי, או מעט מהרגיל. דווקא הנאגטס, שכן מטוגנים בשמן עמוק, הם אחד הדברים הפחות עתירי קלוריות שאפשר להזמין, כי הם מגיעים עם רוטב בצד שלא חייבים לאכול. ראיתי גם כאלה שמקלפים את הציפוי ואוכלים רק את העוף עצמו. ואם כבר עוף, אז יש את הצ'יקן סטייק, שמה שמשמין בו זה המיונז - אז אפשר לבקש, למשל, עם קטשופ במקום, או בכלל בלי רוטב אלא רק ירקות. וזה בלי להזכיר את הסלטים, שמהווים את מוצר הדגל לסופרי קלוריות, יחד עם רטבי לייט - וגם כאן הם מגיעים בצד ולא חייבים לאכול אותם. ואם לוותר גם על הגרעינים או הקרוטונים (לאחרונה אפשר לקחת תירס במקום), אז בכלל אפשר לאכול ובקושי להרגיש.

רון ו

New member
זה מידע אישי?

טבלת הקלוריות של מקדונלד לא מעידה על בשר בקר רזה במיוחד. ללא תוספת שמן (אפילו במנגל על רשת) הבשר נידבק לגריל מה גם שהמבורגר בקר דל שומן ולא נא, יהיה יבש מאוד כמו סוליה... זו הסיבה שמקדונלד יצאו לפני כשנתיים עם מבחר מנות מבשר דל שומן כמו עוף ללא עור בתוספת ירקות ההבדל בין המנות הנ"ל הוא ביחס 1:3 מבחינה קלורית ועוד הרבה יותר מבחינת אחוזי שומן, גם ללא הרטבים. ההתיחסות שלי היא כמובן גם לשאר הרשתות בורגראנץ' וכיו"צ הבשר הטחון המשמש להמבורגר מכיל למעלה מ 10 אחוז שומן.

wranger

New member
כן

אני לא מבין שומדבר בקלוריות או באחוזי שומן. רק סיפרתי מה ראיתי במטבח. הנקודה היא שאפשר ללכת למקדונלד'ס ולמצוא שם גם דברים שלא יחריבו לך את הדיאטה.

charmed111

New member
../images/Emo45.gif

לא חייבים לאכול מהבשר, אם 'אחוזי השומן' בו לא מתאימים לך לדיאטה. יש מספיק תחליפים.

אלי ו.

New member
לא סתם "למעלה מ 10% שומן"

בסנדוויץ ביג מק (בלי צ'יפס ושתיה) יש 590 קלוריות ו 34 גרם שומן (53% מהקלוריות הן משומן!) מה שזה אומר שסה"כ הסנדוויץ הוא 16% שומן ומכאן שבבשר יש הרבה יותר שומן. (אני מניח בין 20 ל 30%) http://www.nutritiondata.com/facts-001-02s04ss.html

charmed111

New member
אני עובדת שם

בביג מק יש 413 קלוריות. במק-רויאל יש 580 קלוריות. הגדלים בארץ שונים מהגדלים בחו"ל. בנוסף, אפשר לבקש בלי רטבים - או רק עם קטשופ. המיונז הוא לייט, ויש סלטים כתחליף לצ'יפס, ומשקאות דיאט [וכמובן מים.] כן, אפשר להשמין בטירוף אם אוכלים כל יום 3 ארוחות סופר סייז ביום. בתור מישהי שעובדת שם למעלה משנה, אני יכולה להבטיח לך שמקדונלד'ס לא גרמו לי להשמין, ואני אוכלת 3-4 פעמים בשבוע. צריך לדעת מה לאכול, אי אפשר לאכול צ'יפס ולהאשים את הרשת - אחרי הכל גם מי שאוכל ככה בבית ישמין, זה הכל עניין של בחירה.

מקדונלדס

מי אמר שלא ניתן לאכול פעם בשבוע במקדונלדס?. בהתייחסנו לנושא הג'אנק פוד הרי שגם לאנשים עם משקל תקין שלא סופרים קלוריות אין אנו ממליצים על אכילה תכופה של מזונות אלה מהסיבה הפשוטה שהם לא ממש מזינים ואף מכילים כמויות גבוהות של שומן רווי (ראי הסרט: "לאכול בגדול"), כל עוד שומרים על מסגרת הקלוריות שאנו צורכים (לעומת זו שמוצאים), ואין בעייה ברמות השומנים והכולסטרול, אין בעיה לאכול מידי פעם במקדונלדס וגם אז עדיף לבחור את ההיצע "המזין" יותר בתפריטם.

elindith

New member
ממליצה מאד

על הסרט supersize me העוסק בשאלתך. צפייה מהנה.

למעלה