בלוק/בטון = פטישון sds זול עד 500 ₪שלום
לקידוחים קלים (קיר בלוקים , תקרה, עץ) האם מברגה מספיקה? ולא , יכולים להמליץ על מקדחה חשמלית קומפקטית ברמה ביתית
תודה
מברגה לא מספיקה לקירות. מקדחה חשמלית אלקטרונית רוטטת תעשה לך את כל העבודות. אפשר למצוא אחת טובה בין 300 ל-500 שקל.שלום
לקידוחים קלים (קיר בלוקים , תקרה, עץ) האם מברגה מספיקה? ולא , יכולים להמליץ על מקדחה חשמלית קומפקטית ברמה ביתית
תודה
החל משנות השמונים בונים בארץ עם בטון 250 ומעלה אף מקדחה רוטטת לא חודרת את זה בלי לשרוף מקדח וידים של האדם העמל לביתו,מברגה לא מספיקה לקירות. מקדחה חשמלית אלקטרונית רוטטת תעשה לך את כל העבודות. אפשר למצוא אחת טובה בין 300 ל-500 שקל.
הוא שאל על קירות בלוקים, לא על בטון.החל משנות השמונים בונים בארץ עם בטון 250 ומעלה אף מקדחה רוטטת לא חודרת את זה בלי לשרוף מקדח וידים של האדם העמל לביתו,
לכן אין ברירה אלא לקנות פטישון SDS לדוגמה https://halomotb.co.il/products/פטישון-26-ממ-800w-במזוודה-עם-אביזרים-hunter?variant=43111810367715¤cy=ILS&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=Cj0KCQjwjvaYBhDlARIsAO8PkE06LRoU4m2sXk_ERPSBXHlP3ly8V_E31vqaODsBLfzAq45W-3QVkMUaAliREALw_wcB
או https://www.brandtools.co.il/Produc...K81FSpeV-jVonR8dqLig56ka6RUYwm2EaAhcnEALw_wcB
אני יכול להעיד מהנסיון שלי, ויש לי לא מעט. לקירות, תקרה, וכדומה (כל מה שמבוסס בטון ומלט), פטישון. כל השאר, מברגה טובה וחזקה. יש לי שתיים או שלוש מקדחות, והרבה שנים לא נגעתי בהן. צריך מברגה עם 18 וולט, ומהירות סיבוב של כ 1500 סל"ד. יש לי שתיים כאלו, ואני קודח איתן עץ, אלומיניום, וברזל עד לקוטר מקדח של 10 מ"מ.שלום
תודה
לך תקדח עם זה בממ"ד.....לשימוש חובבני ביתי מספיקה מקדחה חשמלית עם רטט ....לא צריך פטישון . מה שצריך זה מקדח איכותי .
המקדחה שלי עובדת יופי בממד, כולל חורים עוברים בקירות להעברת כבלי תקשורת, וכולל חורים עוברים בגג בטון. אני מסכים שעם פטישון זה כמובן יותר קל. אבל מקדחה טובה גם למתכת ולעץ ופטישון הרבה פחות.לך תקדח עם זה בממ"ד.....
אני גם קדחתי בזמנו עם מקדחה בקירות בטון. נכון שזה יעבוד, אבל יש היום פטישונים, דבר שלא היה באותה תקופה.המקדחה שלי עובדת יופי בממד, כולל חורים עוברים בקירות להעברת כבלי תקשורת, וכולל חורים עוברים בגג בטון. אני מסכים שעם פטישון זה כמובן יותר קל. אבל מקדחה טובה גם למתכת ולעץ ופטישון הרבה פחות.
למה פטישון אלחוטי - מייקר ברמות. פטישון חוטי https://www.brandtools.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=10062 זול יעיל וטוב. כנ"ל לגבי מברגיה חוטית, זולה וטובה https://www.besttools.co.il/items/3693204למרות שאין לי עשירית מהניסיון שיש לחלק ממי שכתב פה (רוני, חן) אני אתן הזווית שלי בתור הנדימן ביתי ממוצע מינוס (שזה יכול להיות נקודת מבט יותר רלוונטית):
אם אתה מחפש כלי בודד לכל השימושים הללו וכמה שיותר בזול אז הייתי ממליץ על מקדחה חשמלית רוטטת הכי טובה שאתה יכול להכניס בתקציב שלך.
אמרת את המילה "קומפקטית" ואף אחד לא התייחס לזה.
אם המטרה שלך כלי קטן ונח ביד שהמטרה העיקרית שלו זה קידוח בכמה שיותר חומרים (לא רק בלוק בטון) אז התשובה היא מברגה 18V וולט רוטטת כמה שיותר טובה, דגם טוב של מקיטה או בוש כחול יקדח לך בקלות בקירות ותקרות. זה כנראה לא יתכנס ב500 שקלים אלא יותר לכיוון פי 3 מזה (עם 2 סוללות ומטען)
הרבה אנשים המליצו פה על פטישון לבטון ובלוק. מאז שקיבלתי את הפטישון שלי דיי עזבתי את המקדחה הרוטטת אך יש לו חיסרון אחד: בבניה ישנה עם קירות "חלשים" הרבה פעמים יוצא חור גדול יותר ממה שרציתי. קודח עם 6 מ"מ ונאלץ לשים דיבל 7. בקירות טובים זה לא קורה. במצבים כאלה אני חוזר למקדחה הרוטטת שלי (חשמלית יקרה של אחת החברות המובילות) עם מקדח אוניברסלי טוב (של חברה טובה, ALPEN / IRWIN) ללא רטט והקידוחים יוצאים מדויקים יותר, זה היתרון של המקדחה שלי על הפטישון.
אם אתה מחפש פטישון קומקפטי שיספיק להנדימן ביתי (והרבה יותר מזה) אני התרשמתי ממנו לטובה (יש לחבר שהוא גם הנדימן ביתי):
(שים לב שזה גוף בלבד ואתה צריך גם סוללה ומטען מה שיקפיץ את המחיר)
אם אין לך בעיית תקציב הייתי ממליץ על מברגה קלה וקומפקטית 10.8V-12V לסגירת ברגים נטו (קלאץ' לא אימפקט), מברגה מקדחה\רוטטת כבדה יותר, 18V שתשמש בעיקר לקידוח (זה הרבה פחות נח ביד כשמרכיבים רהיטים למשל). אם אתה בכלל רוצה להתפנק אז תוסיף גם פטישון 18V (אם אתה קונה הכל של אותה החברה תוכל לשטף מטען וסוללות מה שיוזיל עלויות).
ידוע לי שהדיעה הרווחת בפורום שחובבנים לא צריכים כלים על סוללות ליתיום והייתי בדיעה הזאת בעבר, אבל אם יש לך את היכולת הכלכלית הנוחות שווה את זה (אני ממש מתבאס להתעסק עם הכבל של המקדחה שלי, להוציא לקפל ללכת לשקע).
מסכים לגבי התקציב, אבל הפטישון שהצעת עלותו כשני המכשירים שאני הצעתי.הכל שאלה של תקציב.
לדעתי ההבדל בנוחות שווה את זה, בטח במברגה שהשימוש בה הרבה יותר תדיר מפטישון. אני לא הבנתי כמה כיף לעבוד בלי חוט עד שלא קניתי את המברגה שלי.
מי שלא רוצה/יכול להשקיע יכול לקחת את הכלים שהצעת. הכל שאלה של תקציב ו עדפות
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.