מקדמה מחברת הביטוח

אודי777

New member
מקדמה מחברת הביטוח

בוקר טוב לפני כ- 3 שנים עברנו אני ומשפחתי תאונת דרכים קשה, לקחנו עו"ד שייצג אותנו . באותה תקופה שמענו שניתן לקחת מחברת הביטוח כסף כמקדמה על מנת שהורי שלא היו מבוטחים בשום ביטוח פרטי יוכלו להיתקיים ( היות ואין להם חסכונות שיכולים לשבור) כשפנינו לעורך הדין הוא אמר שלא מומלץ לקחת את הכסף מכל מיני סיבות, ועדיף לנסות "לגרד" כסף מכל מיני מקורות אך לא לקחת מקדמה מחברת הביטוח. עכשיו לאחר 3 שנים הורי לא יכולים יותר להיתקיים מבחינה כלכלית, וביקשו מעורך הדין שימציא להם מקדמה מחברת הביטוח, אך כעת העו"ד אומר שלא ניתן לקבל היות ועברו יותר משנתיים מהתאונה. 1. האם זה נכון שלא ניתן לקחת כעת מקדמה היות ועברו יותר משנתיים ? 2. האם נכון זה היה לא לקחת מקדמה מחברת הביטוח? 3. האם זה נכון שאם לוקחים מקדמה מחברת הביטוח , עורך הדין לא מקבל את אחוזי שכר הטירחה על הסכום הזה (אציין ששמעתי זאת משמועות בלבד )? תודה ושבוע טוב שיהיה .

תשלום תכוף

המקדמה נקראת "תשלום תכוף". ראה סעיף 5 לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. 1. נכון (סעיף 5ה(ב) לחוק הנ"ל). 2. לא בהכרח. תלוי בנסיבות המקרה. 3. לא. עוה"ד מקבל שכ"ט בין 8 ל-13%, תלוי באיזה שלב ובעקבות איזה הליך התקבל התשלום התכוף.

דנה ZX10R

New member
../images/Emo207.gif אם עברו שנתיים מאז התאונה אבל הייתי

בטיפולים רפואיים עד לאחרונה, למעשה רק שבוע שעבר החלטתי לבטל את הניתוח שהיה מוגדר האחרון ברצף. זה אומר שאני אל זכאית לתשלום דחוף.? למרות שאני יכולה להוכיח שבעקבות הטיפול הרפואי הייתי בבית כ"כ הרבה זמן? תודה, דנה.

אם עברו שנתיים מאז התאונה אבל הייתי

שלום רב, את מיוצגת ע"י עורך דין? אם כן, ולפחות לכאורה כפי שאת מספרת, נראה לי שלא יזיק לבקש, ויתכן שגם תקבלי. בברכה,

למעלה