מקובל עליכם

שמלת תחרה1

Well-known member
בשם אומנות יעלו את דגל פלשתין?

שר התרבות מיקי זוהר פנה בזעם לשר האוצר בבקשה לבחון שלילת תקציבים מלהקת המחול בת שבע. במכתבו ציין כי קיבל תלונות מאנשים שנדהמו לראות כי בקטע הסיום של המופע מתנופפים על הבמה דגלי פלסטין​

כן לא
ולמה?

Harrington

Well-known member
מנהל
בשם אומנות יעלו את דגל פלשתין?

שר התרבות מיקי זוהר פנה בזעם לשר האוצר בבקשה לבחון שלילת תקציבים מלהקת המחול בת שבע. במכתבו ציין כי קיבל תלונות מאנשים שנדהמו לראות כי בקטע הסיום של המופע מתנופפים על הבמה דגלי פלסטין​

כן לא
ולמה?
בעקרון אין לי התנגדות להתבטאויות פוליטיות במסגרת עולם האומנות. אם זה רצונו של האמן והוא מעוניין לקדם את השקפתו הפוליטית באמצעות עבודתו האמנותית, שיילך על זה בכיף. אבל כמובן שהשר זוהר צודק שהמדינה לא צריכה לממן את זה. תואיל נא הלהקה לגייס תרומות ממקורותיה ושתריץ כל הופעה פוליטית שחשקה נפשה.

SupermanZW

Well-known member
לא אכפת לי, אבל יש לי שאלה אחרת, למה מלכתחילה קיבלה בת שבע מימון ממשלתי? מימון התרבות צריך לבוא מצרכני התרבות ולא מכספי משלמי המיסים. למה את צריכה לממן מופע בו את לא צופה? זה אבסורד.

שלילת התקציב מוצדקת בלי קשר לדגל, מלכתחילה לא היה צריך להינתן.

שמלת תחרה1

Well-known member
לא אכפת לי, אבל יש לי שאלה אחרת, למה מלכתחילה קיבלה בת שבע מימון ממשלתי? מימון התרבות צריך לבוא מצרכני התרבות ולא מכספי משלמי המיסים. למה את צריכה לממן מופע בו את לא צופה? זה אבסורד.

שלילת התקציב מוצדקת בלי קשר לדגל, מלכתחילה לא היה צריך להינתן.
הממשלה ממנת גופי תרבות.

dwido3

New member
והיא לא צריכה לעשות זאת, זה לא ראוי. שמי שצורך ישלם. מדוע שמי שלא צופה בבת שבע יממן אותם?
לפי מה שאתה אומר אני יכול לשאול למה המדינה מממנת מוסדות דת שלא כול האנשים צורכים אותם
ועוד אלף דוגמאות אחרות

דורון-55

Active member
בשום מצב אין להניף דגל פלסטין בבמה
ובמיוחד שמקבלים תקציב מהמדינה
במידה והייתי נוכח בהופעה כזאת הייתי קם ויוצא
דעה אישית שלי

boriska1

Well-known member
אין לי תשובה חד משמעית. אביא דוגמא נוספת, לדעתי חמורה יותר, לפני שנים אחדות,ערביה ישראלית זכתה על הסרט שלה, בפרס באיזה פסטבל סרטים. ואז ראאינו אותה ברדיו, המראיין שאל אותה אם היא לא רוצה להודות לקרן שמימנה את הסרט, כמובן קרן ממשלתית.
היא בתקיפות: הם לא עושים לי טובה, הם יושבים על אדמת פלשטין, הכסף ממקור כיבוש פלשטין...אין לי למי להודות.
הבעיה: הגויים אומרים לי, אמנם לא בהקשר זה, אצלינו הייתם הכי חכמים, מה קורה אתכם בארץ המובטחת?
אז ככה, צריך לפעול בחוכמה לפני ולא אחרי. לוועדות יש תקציב מוגבל, הביקוש פי מאות. קצת להפעיל חוכמה יהודית לפני...

למעלה