מקודם הכנתי מתכון לאורח צימחוני ,קציצות נהדרות שעשויות מ,,,
גרגרי - מש ,(שעועית מש), וכך מכינים:
לאחר שמשרים כוס גרגרי-מש בסיר -מים,(ומחליפים מים פעמיים ביממה,כמו בשאר סוגי הקטניות,) לאחר השריה מבשלים אותם,
בסיר מים נקיים,במשך 20 דקות.
בינתיים ,מערבבים בקערה :
בצל קצוץ
2 ביצים
חופן של עלי- פטרוזליה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף טחינה,(מדוללת במים ומתובלת במיץ לימון מלח ושן -שום כתושה)
1/4 כוס פירורי-לחם.(או 3- 4 טוסטים טחונים לפירורים,במעבד-המזון)
מתבלים במעט פפריקה -חריפה, (או פלפל- שחור).
1/2 כפית מלח ,
1/4 כפית כמון ,
1/2 כפית תבלין חוואייג' למרק.
כעת,לאחר סינון גרגרי -המש המבושלים,זה הזמן להוסיף אותם לתערובת שבקערה,ולערבל ביחד כמה שניות במעבד- המזון .
לאחר מכן:
מחממים שמן איכותי במחבת גדולה,בגובה סנטימטר,
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי -פלאפל ,ומשטחים אותם מעט,
ומטגנים במחבת עם השמן המחומם,על להבה קטנה ,
במשך כ-15 דקות מכול צד,עד שמתחיל להשחים,ברגע שהם מושחמים יפה,מוציאים בעזרת כף טיגון,ומעבירים לכלי עם ניר-סופג, לספיגת השמן העודף.
מתקבלות כ-20 קציצות .
הפעם אני הכנתי כמות כפולה:
2 כוסות מש מבושלות,(תערובת שהניבה 40 קציצות).
אפיתי מחצית מהכמות בתנור בחום בינוני,עד שהשחימו.
ומחצים מהכדורים טיגנתי. (טעים גם כמטוגן, אך יותר בריא כאפוי.)
הצלחתי להפתיע את האורח הצימחוני שלנו,
ברגע הראשון שטעם,די הופתע ,כי לדבריו, הטעם הזה הזכיר לו מאוד קציצות בשר,שזכורות לו מילדותו.
אך לאחר שהבין כי מקורם של הקציצות,משעועית -מש,
הוא התלהב, ומיד ביקש את המתכון.
למי שלא מכיר,גרגרי מש:
הם עגולים וירוקים.(סוג של קטנית,ראו תמונה כאן:
https://he.wikipedia.org/wiki/מש
המתכון כול כך קל להכנה,ויוצא טעים בטעם של עוד,,,
ממליצה לכולם:תכינו ותהנו.
אגב,
את השעועית -מש, קניתי בבית-טבע,
אבל יתכן ,שיש להשיגם גם בסופרים בפינת הטבע שלהם.
;;;
גרגרי - מש ,(שעועית מש), וכך מכינים:
לאחר שמשרים כוס גרגרי-מש בסיר -מים,(ומחליפים מים פעמיים ביממה,כמו בשאר סוגי הקטניות,) לאחר השריה מבשלים אותם,
בסיר מים נקיים,במשך 20 דקות.
בינתיים ,מערבבים בקערה :
בצל קצוץ
2 ביצים
חופן של עלי- פטרוזליה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף טחינה,(מדוללת במים ומתובלת במיץ לימון מלח ושן -שום כתושה)
1/4 כוס פירורי-לחם.(או 3- 4 טוסטים טחונים לפירורים,במעבד-המזון)
מתבלים במעט פפריקה -חריפה, (או פלפל- שחור).
1/2 כפית מלח ,
1/4 כפית כמון ,
1/2 כפית תבלין חוואייג' למרק.
כעת,לאחר סינון גרגרי -המש המבושלים,זה הזמן להוסיף אותם לתערובת שבקערה,ולערבל ביחד כמה שניות במעבד- המזון .
לאחר מכן:
מחממים שמן איכותי במחבת גדולה,בגובה סנטימטר,
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי -פלאפל ,ומשטחים אותם מעט,
ומטגנים במחבת עם השמן המחומם,על להבה קטנה ,
במשך כ-15 דקות מכול צד,עד שמתחיל להשחים,ברגע שהם מושחמים יפה,מוציאים בעזרת כף טיגון,ומעבירים לכלי עם ניר-סופג, לספיגת השמן העודף.
מתקבלות כ-20 קציצות .
הפעם אני הכנתי כמות כפולה:
2 כוסות מש מבושלות,(תערובת שהניבה 40 קציצות).
אפיתי מחצית מהכמות בתנור בחום בינוני,עד שהשחימו.
ומחצים מהכדורים טיגנתי. (טעים גם כמטוגן, אך יותר בריא כאפוי.)
הצלחתי להפתיע את האורח הצימחוני שלנו,
ברגע הראשון שטעם,די הופתע ,כי לדבריו, הטעם הזה הזכיר לו מאוד קציצות בשר,שזכורות לו מילדותו.
אך לאחר שהבין כי מקורם של הקציצות,משעועית -מש,
הוא התלהב, ומיד ביקש את המתכון.
למי שלא מכיר,גרגרי מש:
הם עגולים וירוקים.(סוג של קטנית,ראו תמונה כאן:
https://he.wikipedia.org/wiki/מש
המתכון כול כך קל להכנה,ויוצא טעים בטעם של עוד,,,
ממליצה לכולם:תכינו ותהנו.
אגב,
את השעועית -מש, קניתי בבית-טבע,
אבל יתכן ,שיש להשיגם גם בסופרים בפינת הטבע שלהם.
;;;