מקווה בקרוב להצטרף אליכם..

מקווה בקרוב להצטרף אליכם.. ../images/Emo9.gif

נכנסתי לפורום הזה לראשונה רק היום, ואני מגלה כאן את כל החבר'ה... ולמען האמת זה בהחלט מרגש (במיוחד לראות את כל התמונות של הקטנטנים והקטנטנות...). ואם אפשר אני אשמח קצת לעזרה. היום אני בשבוע 36 (ועדיין לא מאמינה), באולטרסאונד שעשינו מסתבר שהעוברון שלנו מאוד עקבי והוא במצג עכוז. הרופא שלי הציע לעשות היפוך, האם מישהי עברה? אני פשוט מתה מפחד מהרעיון. ולגבי הקיסרי... מי שעברה אשמח לשמוע אם זה נורא, או לא? ולמי שעברה קיסרי אלקטיבי בתל השומר אשמח לשמוע קצת על התהליך. תודה ואשמח מאוד מאוד להצטרף בקרוב. שטרודל

עמית@

New member
36?? ../images/Emo2.gif לא ייאמן...

לא עברתי היפוך אבל אני מכירה אנשים משני הסוגים (שעברו והצליח ושעברו ולא הצליח..) אני יודעת שקטקט בחרה מראש לוותר בגלל הסיכון וללכת לקיסרי (בתה"ש) מחכים לך בקוצר רוח

דש1דש

New member
וואו - 36!!!!

אני עברתי קיסרי, לא אלקטיבי, היו דמעות לפני והסתבר שזה ממש ממש לא נורא! ההתאוששות לא נוראית בכלל, תיפקדתי די מהר, התפרים במקופ הרבה יותר סימפטי והיגייני (גם אם פחות יפים - כי רואים אותם - נו טוב רק את ובן הזוג, אבל...) לי לא היתה בעיה להרים את הקיסרית שלי, להסתובב, להניק ולעשות כמעט הכל!!! הכל, לדעתי שילוב של גישה שלך למצב, כמה מהר את מתחילה להסתובב וכמה מהר הגוף שלך מבריא! קיסרי בימינו זה לא סוף העולם! בהצלחה בכל שתבחרי!

עמיתי ודש דש ../images/Emo39.gif

תודה
וכדי שלא יהיה לי משעמם ... קבעתי כבר תור לוועדה הטרום ניתוחית בתל השומר ואז כבר יחליטו / נחליט מה הלאה. ודש דש נראה לי שאם זה יהיה אכן קיסרי אני אאמץ לעצמי את הגישה שלך, בתקווה שבאמת הניתוח וההחלמה יהיו סבירים. שוב תודה על העידוד, שטרודל

מיכל ק-ש

New member
יעל

אין לי תשובות, אבל רציתי לאחל לך לידה קלה והתאוששות מהירה. מחכים לך כאן (בסבלנות)

קט קט

New member
יעל @...

אין לי המון זמן לכתוב היום, אבל אם תחפשי אחורה תראי שכבר כתבתי הרבה על ההחלטות שלנו בעניין הקיסרי והעדר-ההיפוך. בקצרה, היפוך רפואי הוא די מסוכן ועלול להביא לצירים ולידה מוקדמת (בקיסרי כמובן) ולכן בחרנו להימנע ("הריון יקר" לדברי הרופא, למרות שאני לא ממש בעד ההגדרה הזו - כי כל הריון הוא יקר לדעתי). ניסינו שיטות אלטרנטיביות שלא עבדו (דיקור + הומואפטיה) והלכנו לקיסרי אלקטיבי שהיה מצוין, מהיר, לא נורא כואב ועם החלמה מהירה (בתה"ש כמו שעמית כתבה). אם יש לך שאלות - תשלחי לי מסר, או שאני אכנס מאוחר יותר לכתוב לך יותר באריכות.

גם לדעתי קיסרי זה לא סוף העולם

למרות ששלי לא היה אלקטיבי (אני מניחה שאם היה אלקטיבי היה עוד יותר כיף
). אני פוחדת מהיפוך. מחכים לך פה...

שמולה

New member
אין בעולם אחת שקיסרי הפחיד אותה

יותר מאשר אותי! ובכל זאת, אני יכולה לומר שהשד לא כ"כ נורא... ההחלמה? גם מלידה רגילה סובלים מהתפרים. מה שכן, בהתחלה קשה לצחוק (ובדיוק אז שומעים ת'בדיחות הכי טובות) קשה להשתעל/להתעטש (ובאיזור הבי"ח יש תמיד אבק) קשה לרדת מהמיטה (צריך להצטייד במישהוא שיעזור) אבל מה? אם צריך אז צריך וכך יש ילד/ה בריא/ה בידיים וזה שוו הכל!! תאמיני לי

העין ה 3

New member
לא עברתי קיסרי, אבל...

כמו שאמרו לך, גם בלידה רגילה יש תפרים. במיטה לידי שכבה מישהי אחרי קיסרי, וכל פעם שהיינו צריכות ללכת להביא את התינוקות היינו אומרות "שלוש ארבע ו..." ומתחילות ביחד במבצע ירידה מהמיטה. אחרי מספר ימים הכאבים פוחתים, ואחרי מספר שבועות שוכחים הכל ומתחילים לחשוב על ההריון הבא... כי כל מה שנשאר מהלידה זה האוצר היקר מכל שכל כך חיכינו לו!!! שיהיה בהצלחה. מחכים לך פה בפורום.

היי שטרודל ../images/Emo13.gif

אני יכולה להגיד לך רק על היפוך, כי עברתי כזה בבי"ח מאיר, אצל ד"ר קנטי היחיד והמיוחד
וזה היה בשבוע 37..הם עושים את זה בשבוע 37-38.. הייתי במצבך כבר מתחילת שבוע 30 וככה זה נשאר, מעניין, אני שומעת רק על בנים שלא מתהפכים, או שאני טועה
החלטתי ללכת על זה אחרי שקראתי/שוחחתי עם כל מה/י שיכולתי וקיבלתי החלטה. זו היתה החלטה ואופציה אחרונה לפני קיסרי והלכתי על זה. אם את רוצה פרטים תשלחי לי מסר. בהצלחה בכל החלטה

תודה על העזרה ../images/Emo141.gif

אחרי שכל הלילה לא ישנתי, אני די סגורה ללכת על קיסרי אלקטיבי, אני אתגבר על הפחדים... ניתוח וכו' ואני מניחה שיהיה בסדר. אז בשבוע הבא אדע בדיוק מתי, מה ואיך... ותודה על העידוד, שטרודל

רומי 007

New member
שטרודלית

אני לחוצה בזמן אז אכתוב לך בקצרה: בועדה של תה"ש מאשרים לכל מי שרוצה. יושבת שם אחות לא נחמדה כל כך בשם אן עם רופא מאוד נחמד דרום אמריקאי ששכחתי את שמו. מצג עכוז הוא סיבה מספיק טובה לקיסרי. גם כשאין סיבה רפואית, אתם תבקשי הם יכתבו MATERNAL REQUEST ותקבלי קיסרי אלא שהאחות הנ"ל תחמיץ פנים. זה לא מעניין ושלא יהיהו לך רגשות אשם. מכתב מהרופא שלך יכול לרכך את העניין. כדי להגיע לועדה את צריכה ופס 17 לביקור אצל רופא בתל השומר ולתאם איתם תור טלפוני לרופא. הסיכון בהיפוך התינוק הוא רב. יתרה מזאת - אם תתפתח מזה לידה את יכולה להגיע לקיסרי שאינו אלקטיבי והוא פחות נעים כמו כל דבר שקורה בחירום. אני עברתי קיסרי אלקטיבי וגם לידה רגילה והקיסרי לוקח בגדול. לא שהחויה כזו כיפית אבל גם לידה זה לא משהו כיפי בעיני. בדיעבד הסתבר שצדקתי בבחירתי כי התינוק נולד כשחבל הטבור מלפף את צוארו 3 פעמים כך שממילא לא היו יכולים לילדו רגיל. לכי עם האינטואיציות שלך. לגבי ההחלמה: אם אין סיבוכים (וסיבוכים יכולים לקרות גם בלידה סתם) אז הכל בסדר תוך ימים אחדים. מה שחשוב וכאן כולן כתבו לי זאת אין ספור פעמים: להשתדל לקום מה שיותר מהר. בתה"ש יש ניסוי של קימה מהירה תוך 6 שעות במקום 12. השתתפתי כי מה יש לי להפסיד? בדיעבד, בנות שקמו אחרי 12 שעות היו עם סיבוכים של הקטטר ולא התיישרו מס' ימים ואני אחרי יום כבר גמעתי מרחקים במסדרון כמו גדולה. אחרי שבועיים כל מה שנותר זה קצת כאבים בעת נסיעה במכונית וקצת דקירות בבטן. יכולה לומר לך שאחרי הלידה ה"רגילה" שלי הייתי חולה כשלושה חודשים. הפעם זו היתה החויה המתקנת שלי. סיכומו של דבר: אל תחששי מקיסרי ואם החלטת שאת הולכת על זה לכי על זה ואל תחפשי דרכים משולבות כמו קודם נסיון להפוך ואז קיסרי. זה יכול להיות מיותר. הרבה בהצלחה ובלי פחד!!!

רומי תודה ושאלה אם אפשר

שוב תודה על פירוט התשובה, ככל שאני קוראת מה אתן כותבות אני פחות לחוצה. האם בעלך היה איתך בניתוח? הבנתי שיש אפשרות כזו.

טילי2

New member
בהמשך למה שכתבה רומי על תה"ש

אן היא אחות מקסימה ומילדת מצוינת. הרופא הדרום אמריקאי, נקרא דר' קסטל, נשמה יקרה ורופא מצוין, מנהל יולדות ב'. אני ילדתי בקיסרי אלקטיבי בשבוע 38 מלא בתל השומר. בעלי היה בזמן הניתוח איתי בחדר לידה(אחרי שסידרו לי את האפידורל) והוא גם קיבל את התינוק אחרי הלידה לקחת אותו לחדר תינוקות. הניתוח ממש לא נורא, אפילו פשוט מאוד. תבררי אם יש שם הרדמה ספינאלית, שהיא עוד פחות זמן שאת לא מרגישה את הרגלים.(כשאני ילדתי(לפני שנתיים וחצי עוד לא היה שם הרדמה כזאת). הכי חשוב להתאוששות, לקום מהמיטה כמה שיותר מהר, להסתובב הרבה ולרחוץ את התפרים במים וסבון כמה פעמים במשך היום ולקוות שלא תקבלי זיהום. זה החלק הכי בעיתי בניתוח. אם מקבלים זיהום יש מיד חום ואז אי אפשר להעבור למלונית, במחלקה התנאים ממש לא משהו. אבל הסגל מצוין. שיעבור לך בקלות. טילי

רומי 007

New member
המשך

כן בעלי היה איתי בניתוח מה שלא מאפשרים כשזה לא אלקטיבי. הניתוח היה בשבוע 39 והאמת היא שהגעתי אליו כבר במצב של לידה כי בלילה לפני התפתחו צירים כל שתי דקות ופתיחה די גדולה כך שמתוקי נולד בדיוק בתאריך שלו... טילי - אן אולי היתה נחמדה אלייך באופן יוצא דופן. כלפי וכלפי מרבית חברותי היא היתה עצבנית ולא נעימה באופן בולט. אשרייך שזכית ליחס מיוחד. אני קיבלתי הרדמה ספינלית. מסכמים את זה עם המרדים כשהוא נכנס לחדר ניתוח. אז שטרודלית - המון בהצלחה ואל תלחצי. אותי הרגיעו כאן מראש גם חמניה וגם דשדשית והכל עבר בשלום בדיוק כפי שתארו לי מראש. מאוד חשובה ההמלצה של לקום על הרגליים ולחזור לשגרה מהר. לגבי המלונית - עדיף לטעמי חדר קטן לשתי נשים במחלקה על פני המלונית. עולה המון, המיטות נמוכות ורכות ולא מתאימות למצב הגופני שלאחר ניתוח קיסרי. עד כדי כך שנאלצתי לפתוח את הספה המתקפלת (יש רק במיני -סויטה) כי המזרון שם היה קשה יותר. פשוט אחרי הניתוח אין לך שרירי בטן ואת לא יכולה להתרומם כרגיל. דווקא המיטה במחלקה נוחה יותר. כמו כן, היה לי ג'וק ענק במטבחון. אז בשביל תנאים גרועים + ג'וק לשלם כאילו את בהילטון? חבל על הכסף.

רומי וטילי

תודה ששיתפתן אותי, זה בהחלט מרגיע לקרוא שהשד לא כל כך נורא. ועכשיו יש לבעלי מספר ימים לחשוב אם הוא רוצה להכנס איתי לחדר לידה או לוותר. שוב תודה שטרודל

גם יהב היה מאוד עקבי ואכן נולד

בקיסרי. לא הייתי מוכנה ללכת להיפוך וגם הרופא שלי לא תמך בזה. החלטתי שעדיף קיסרי אלקטיבי. הרופא במיון נשים הרים גבה, אבל לא יותר מזה כשהבין מי הרופא שלי, ומיד חתם. האמת היא שהם לא רשאים להערים קשיים. זו זכותך מכוח חוק. אני ילדתי בהלל-יפה, שם גם באלקטיבי לא מאפשרים לבעל להיכנס איתך לניתוח, אבל זה עובר כל-כך מהר שזה ממש לא היה נורא. אני מצרפת לך קישור לשרשור עצות שניתנו לרומי^^ לא מזמן.

למעלה