מקווה ישראל

מקווה ישראל

האם מישהו מכיר רישומים כלשהם של עובדים במקווה ישראל, בשנותיו הראשונות (או בכלל)
אביה של סבתה של סבתי (הרבה דורות...), יעקב הכהן טרופ, היה החייט הראשון של מקווה ישראל. הוא הגיע מגרודנו, ביילרוס - ויותר מהתיאור הזה - 13 מילים, כולל שמו... - אין לי שום מידע לגביו. (המידע הנ"ל נלקח מתוך האנציקלופדיה של דוד תדהר, "אנציקלופדיה לחלוצי היישוב ובוניו", תחת הערך לגבי סבה של סבתי, חיים יהושע גולדברג, אשר היה חתנו של יעקב הנ"ל - התחתן עם בתו, אסתר איטה טרופ). כל עזרה תתקבל בשמחה. תודה, ארנון

ספרן

New member
טרופ

למיטב זכרוני אחד מגדולי ראשי הישיבות בליטא, שמו היה טרופ. ייתכן שמדובר בישיבת גרודנא שהייתה מהמפורסמות בישיבות ליטא (אני לא מתכוון דווקא, לליטא הגיאוגרפית, אלא לסוג הישיבה). אם הוא היה גם כהן, אז זו אותה משפחה מן הסתם. יותר פרטים אדע בערב כשאבוא הבייתה ואעיין ב"אוצר הרבנים". זה המקום להמליץ על הספר "אוצר הרבנים" המכיל כ 23,000 ערכים של רבנים בכל הדורות (אלו שנפטרו עד זמן הוצאת הספר ב - 1970) , וייחוסיהם (בתנאי שהאב/הבן/החותן או החתן היו גם רבנים). למרות מספר שגיאות בספר, ולמרות קיצורו הרב (כשורה שניים לכל רב) , אין לא תחליף.

ספרן

New member
עוד לא אבל...

אימצתי את זכרוני לחזור לימי הישיבה ונזכרתי שמדובר ברב נפתלי טרופ. ספרי הגרנ"ט (הגאון רבי נפתלי טרופ) מצויים כמובן בספריה הלאומית, מה שהקל עלי לאשר לעצמי את שמו. בכל אופן אדע בערב יותר פרטים.

ספרן

New member
על הכהונה

בכל הספרים שלו ושל בניו בספריה הלאומית, אין זכר לכהונה. בדרך כלל נהוג לציין את ייחוס הכהונה (או הלוויה) בצמוד לשמו של רב, אך זה לא מחייב. יש גם לזכור, שפעמים רבות עברו שמות משפחה במזרח אירופה מאם לילדיה ולא מהאב. הסיבה הייתה שההורים לעיתים לא נישאו כלל בטקס אזרחי (רק אצל רב) ומבחינת החוק, הילדים היו "לא חוקיים" ונשאו את שם האם. לעתים ההורים היו נישאים בטקס אזרחי באמצע שנות נישואיהם ואז היו לילדיהם שמות משפחה שונים זה מזה.

אוקיי, אני אחכה קצת...

בשביל לראות את בספר בביתך יש עוד פרטים מזהים, או אולי עוד כמה טרופ. תודה, ארנון

ספרן

New member
יש !

במחילה מכבוד הרבנים , אני מדלג על התארים (גאון..צדיק ןכן´) הרב משה טרופ - מרביץ תורה בגרודנה (תר"מ 1890) בנו הרב נפתלי צבי טרופ הרב נפתלי צבי טרופ - ...חתן הרב רבי אליעזר יעקב חווס, נולד תרל"א (1871) ...גאון מופלא... מרביץ תורה בראדין (עירו של החפץ חיים) ...נפטר תרפ"א (1921) בנו הרב ראובן היה "מרביץ תורה בתל אביב נפטר 1951. בנו הרב אברהם חיים יוסף היה רב בארה"ב. יש עוד פרטים על חתניו, אך זה לפעם אחרת. ללא ספק יש פרטים רבים עליו בספרי החרדים כמו "מרביצי תורה ומוסר" - כמה כרכים על ראשי ישיבות ליטא מאותו דור. מן הסתם תתעניין באביו של הגרנ"ט שהיה רב בגרודנא. אין לי מושג אם תר"מ זו שנת פטירה או משהו אחר.

zazaza

New member
רבנים

ספרן יקר שלום ! אולי תוכל לבדוק בספריך האם יש על : הרב אברהם קרייזל (קוסוב/קולומיה, גליציה המזרחית) הרב יוסף קרייזל (קוסוב/קולומיה, גליציה המזרחית) תודה מראש...

ספרן

New member
לא מצאתי

למרות היקף הספר, יש בו רק רבנים ידועי שם, וכמובן רק אורטודוקסים. לפחות לקולומיה יש ספר יזכור, כדאי לעיין בו.

zazaza

New member
תודה בכל זאת !

לקולומיה (האזור) יש אפילו כמה וכמה ספרי יזכור שאתמול נברתי בהם (ביד ושם) - מצאתי כמה רסיסי מידע וכמה שמות ניצולים ושמות ניספים, מה שהכי מפתיע זה שהשמות הקרובים ביותר של משפחתי אינם ברשימות (לא בניספים, לא בניצולים, לא בנעדרים וכו´).

friend9

New member
ב´ספר קוסוב´

ב´ספר קוסוב´ יש: 1. עמוד 80 - תמונתו של אברהם קרייזל בקרב תלמידיו. 2. עמ´ 220-236 - רשימה עליו ועל בתו שלומיה, מאת א.צ. שטין. [על רשימה זו מבוססים הערכים עליו: *באנציקלופדיה של הציונות הדתית, כרך ה´. *בספר ´מאורי גליציה´, כרך ד´. שם קצת פרטים על הוריו יוסף ולאה ועל בניו.] 3. עמ´ 242-249 - ממאמריו.

zazaza

New member
הממ...

א. תודה, צילומי העמודים הללו מונחים מולי. ב. יש לך איזה שהוא אוסף בלתי נדלה של ספרים / מידע בבית ?

הכרתי מורה בשם הזה../images/Emo70.gif

היה לי מורה לתלמוד בבי"ס תיכון (עירוני ד´ ת"א) ושמו נפתלי טרופ, זה מתקשר לשמות עליהם אתה מספר. אלא מה - זה היה בשנות השישים! אולי אפשר למצוא אותו או את צאצאיו אפילו בעזרת ספר הטלפונים? גם לגבי השם "ליבמן" הנזכר כאן - גרו אצלנו בקיבוץ משפחת ליבמן (האמא אירנה, סופרת שכתבה על השואה) ועכשיו הם גרים במצפה הילה

friend9

New member
טרופ - ציונים מגרודנו

כמה מבני TROP מגרודנו רשומים כבעלי מניות בבנק הציוני הראשון Jewish Colonial Trust. www.jct.co.il עבור יורשיהם יש אמנם למניה שויי כספי, אל הערך הרגשי רב יותר.

למעלה