מקווה להבין יותר טוב

עגולה6

New member
מקווה להבין יותר טוב

שלום לכולן,

אני בת 32, בשנה האחרונה מנסה להיכנס להריון. יש לי שחלות פוליציסטיות ולכן אני הרבה במעקב זקיקים. באחד מהמעקבים כתבה הרופאה שיש ממצא אנדומטריומי ואמרה לי שהרופא ידבר איתי על זה. קראתי על זה , שאלתי אותו על זה אבל לא נכנסו לעומקו של עניין. במעקב זקיקים האחרון כתב הרופא שיש ממצא ציסטי עכור ושאל אותי אם אני סובלת מהאנדטריומה. או! פה התחלתי לחשוד!!

קראתי את ההתכתבויות פה, אני לא חווה תסמינים של כאבי מחזור חזקים, כאב אגן ובטן וכאב בעת קיום יחסים ולכן אני לא מבינה יש אנדטריומה או אין? בכלל מוזר לי שהרופא לא מפרט לי על זה ולא מסביר ועכשיו הכל התערבב לי ומפחיד. אגב עשיתי צילום רחם ובו ראו שהכל בסדר. בקיצור לא ברור מאד אשמח לשמוע מה אתן מכירות וחושבות
ותודה רבה

שמיץ1

New member
כדאי לפנות לייעוץ מומחה

במידה ואכן מדובר באנדומטריומה, זה ביטוי אחד מיני רבים לאנדומטריוזיס. מדובר בתאים דומים לרירית רחם שנמצאים במיקום לא טבעי בגוף. בין השאר, תאי האנדומטריוזיס יכולים ליצור ציסטה בשחלות הנקראת אנדומטריומה.
יש מומחים לאנדומטריוזיס שיידעו לאבחן אותך, להסביר ולטפל בך.
http://www.endi.org.il/אנדי/טיפול-ויעוץ/מרפאות-אנדומטריוזיס/

שמיץ1

New member
שכחתי לציין...

התסמינים משתנים מאוד מאישה אחת לאחרת. אין קורלציה טובה בין חומרת המחלה לבין חומרת התסמינים, ולכן חשוב בכל מקרה להיבדק ע"י מומחה בתחום

liats80

New member
שמיץ ענתה לך

אז אני רק מחזקת את דבריה.
חשוב להבדק.
יש רשימת תסמינים באתר של אנד"י. לא אצל כולן יש כאבי מחזור.
כמו ששמיץ כתבה אין קורלציה בין חומרת התסמינים למצב הקליני.
ליאת.

רק שתדעי

שאיזה רופאה שהייתי אצלה בתחילת טיפולי הפוריות גם ראתה כזה דבר וגם במעקבי זקיקים והיא הקלה ראש בזה ואמרה שזה כנראה כלום.
אחרי שעזבתי אותה ואחרי שנה בערך כבר הייתי באזחון וראו שזה ממש לא כלום ועברתי ניתוח לתקן את המצב.
ולי לא היתה בכלל אנדומטריומה...אבל יש אנדומטריוזיס...כלומר יש המון אפשרויות בתוך הדבר הזה שנקרא אנדומטריוזיס.
לכי לאבחון וגלי מה יש לך שם.
וכמה שיותר מהר.

מחזיקה לך אצבעות

liats80

New member
ברוכה הבאה!

שמיץ ענתה לך יפה ונכון.
רופאי פוריות לא מכירים, יודעים כיצד להתמודד עם, או מתייחסים מספיק לאנדומטריוזיס.
לפי מה שהרופא שלך אמר - יש ציסטה עכורה וחשד לאנדומטריומה.
לכן חשוב שתראי רופא מומחה לאנדומטריוזיס שידע לבדוק אם אכן מדובר באנדומטריומה.
בנוסף,כפי ששמיץ כתבה - אין קורלציה בין רמת הכאב לדרגת המחלה מבחינה קלינית.
יכול גם להיות שאת סובלת מתסמינים שפשוט אינך יודעת שקשורים לאנדומטריוזיס.
רופא מומחה יוכל לתשאל אותך בנוגע לתסמינים פחות מוכרים.
הרבה נשים המנסת להכנס להריון מתמקדות בנושא הפוריות ודוחות את ההגעה לבדיקה אצל רופא מומחה לאנדו. אבל - לאנדו יש קשר ישיר לפוריות ואבחון מוקדם יכול לחסוך הרבה סבל מיותר בתהליך.
בהצלחה!!
ליאת.

למעלה