מקווה למצוא כאן תשובה

ophirb1

New member
מקווה למצוא כאן תשובה

טוב אז ככה , טיילתי בוואדי בנחל דולב שם מצאתי צמח שחשבתי שהוא סוג של זעתר . הריח אותו ריח אבל יותר חריף טיפה . הוא לא נראה כמו הזעתר הרגיל . הענפים יותר קשים ( הרבה יותר ) והעלים קטנים ומסודרים בזוגות . הבעיה היא שמישהו אמר לי שלא משתמשים בו וזה בכלל סוג של שום ?! שמתי אותו בתה מספר פעמים והיה ממש מעולה ! אולי למישהו יש מושג איזה צמח זה היה ?? תודה - אופיר

המלצה חמה

צמח שאתה לא מכיר- אל תשתמשהי בו לעולם! היו מקרים של אנשים שאכלו פטריות רעל, או הכינו תה מהרדופים, והם לא כאן להזהיר מהסכנות... יכול להיות שמדובר בקורנית, או טימין, אבל כדאי לברר את זה לפני השימוש...

תמונה יש?

ובהחלט הייתי לוקחת ברצינות את מה ששלומי אמר. בלי קשר שים תמונה אולי זה צמח לא רעיל וניתן לך כמה טיפים לגביו.

לא מוכר לי הצמח,

אפילו לא חלקית, וזה לא אחד מהצמחים שחשבת שהם. אבל אולי מישהו אחר בפורום יוכל לענות לך...

einav2h

New member
קשה לדעת ככה../images/Emo119.gif

אם לא תמצא מישהו מומחה שיזהה את הצמח זיהוי מוחלט, חכה שיפרח ואז צלם שוב. יותר קל לזהות צמח כשהוא פורח. כשאתה מצלם, צלם יותר מקרוב, שיהיה אפשר לראות גם את הפרחים וגם את העלים מקרוב. הכי טוב שתצלם כמה תמונות ממרחקים שונים. וזה באמת לא דומה בכלל לזעתר או לשאר הצמחים שנכתבו. כמו שאמרו - כל עוד לא ידוע מה זה, עדיף שלא תשתמש.

למעלה