זה "חלק הארי שלהם" בזכויות הנכים!
כך נהוג לומר. סיבה שלא פורסמה בחדשות בכלל- אך ידועה לכל אלו הזקוקים לקיום זכויות הנכים: לשביתת עובדי ביטוח לאומי= קשר הדוק, גורדיאני, לשביתת הנכים. עוד בטרם יבשו הסכמי הממשלה עם הנכים, ובטרם יוחלט על הסך הכולל שישולם לנכים ולמי מהם(באילו קריטריונים)- וכנראה שעובדים/ות סוציאליים ד ו ר ש י ם מהממשלה להוסיף סכום כסף נוסף לתקציבה- עבור שכרם והטבותיהם. הם יודעים מה שרובנו ידענו וחוששים להביע בקול: לא משנה מה "תהיה העוגה" שיתנו כתקציב כולל לנכים- התקציב יועבר קודם כל לביטוח לאומי, שמנהלו יהיה הראשון להוסיף הוראות(חדשות וגם ישנות)לדרך חלוקתו ל"נזקקים". וכמובן שמעוגה זו - "נתח הארי" ישולם כשכר לעו"ס שאחראים לחלוקה. מוטב יאמרו בריש גלי כל מי ששובתים בירושלים את שביתת-הנכים 2002 ותומכיהם בארץ: לא משנה איזו "עוגת תקציב יסכים האוצר לתת לנכים== הכסף מתקציב זה "יופקד כחלב בשמירת החתול"ששמו מנהל הביטוח הלאומי - שנאמנותו המפלגתית ידועה. שיאמרו ברמקולים בכל מקום - כי הדרך בה יוליכוו את ההטבות לנכים, כמוה כדברי השרכיום ורה"מ דאז- שמעון פרס: אנחנו ניתן להם רובים(לפלסטינים)והמשטרה שלהם תשמור עלינו שלא יהיו יותר פיגועים. מצחיק? לי זה נשמע פאטטי. אותי - זה מרגיז. עבורי- זו הסיבה שאיני מצטרף כפעיל במאבק הזה. כמי שזקוק למשהו אחר כנכה- מעבר ל 1,620 ש"ח לחודש "כנכה 100%"מביטוח לאומי, איני יכול להרשות לעצמי "את הלוקסוס" - שיפול עלי מחר כבומרנג! אז אולי כאן לפחות, נציע לשנות את הדרך- הן של קבלת הסיוע מהמדינה, הן לקבל סיוע הדדי מהיכולות שלנו, מניסיוננו אנו, מלפני ואחרי שהיינו לנכים. ושנזכה"לבלות ולצאת לחופשה". מאז תאונתי ב94´ לא היה לי יום אחד חופש. וכמוני- נכים רבים.