מקווה לעזרה

Lee151

New member
מקווה לעזרה

אני בכלל לא דתי אבל כן מאמין בעולם הבא, בגילגולים , בנשמות,
אנ לא צם ולא מאמין בכל הדברים האלה , אבל כן מאמין שיש מישהו מעלינו ועולם הבא (לא כמו שהדתיים חושבים)
אבל כן חושב שיש נשמות שבאו לעולם הזה לתקן, להתפתח וכו וכו.

בקיצור, אני כבר בדיכאון למעלה מ 15 שנה.
אני יודע שקמים בבוקר ומי שדתי אומר ״תודה רבה שהחזרת בי נשמתך בחמלה רבה אמונתך....״ וכו וכו וכו...

השאלה שלי היא, האם יש ברכה (או אולי ״קללה״ חח), שניתן לומר אותה לפני שהולכים לישון, ושם ממש לבקש מבורא עולם
שלא יחזיר את נשמתי בבוקר ושאני רוצה להפסיק ולהיות פה בעולם הגשמי הזה .

אני מרגיש שאין לי מה לעשות פה יותר ,ואני רק סובל וסובל :(

תעזרו לי בבקשה

ואל תשלחו אותי בבקשה לשיחות, פסיכולוג, כדורים, וכו וכו-- כי אני לא רוצה.
אני לא נכה, אין לי מגבלה -- פשוט רע לי . רע לי כבר 15 שנה.
ולהתאבד אין לי ממש אומץ , לצערי

אבל אולי אם אתפלל כל כך חזק לבורא עולם, הוא יענה לבקשתי (כמה אכזרי שזה יכול להיות)
אני בסך הכל רוצה כבר להגיע אליו ולעזוב את כל החרא מסביבי פה :(

פשוט התעייפתי :(
אני בן 40 כבר בלי עתיד בעצם .

ינוקא1

New member
אני בניגוד לרוב הנוכחים כאן ,

דווקא חושב שחיים פעם אחת.
ואני חושב שתמיד אפשר למות , אבל אין הרבה הזדמנויות לחיות חוץ מאחת.

אם אתה באמת במצב ש"אין לך מה להפסיד" , אז במקום לבקש למות , הייתי מציע לך להתחיל לעשות כל מיני דברים שלא העזת לעשות כל החיים.

חוץ מזה , אני חושב שדיכאון הוא בסך הכל גישה לחיים.
ובאותו מאמץ בו אתה נעשה מדוכא , אתה יכול להפוך לאדם מאושר - בדרך כלל מה שצריך לשנות זו גישה

אני די מחזיק מספריו של קרלוס קסטנדה , ובספריו מוגדרת גישה אחרת לחיים.
היא נקראת "דרך הלוחם".
אני בטוח שאם תפנים את הרעיונות הללו , יתחילו שינויים.

http://cafe.themarker.com/post/3219177/

רבה רבה !

MTFNK

New member
ניסית פסיכולוג וכדורים לפני שאתה שולל?

קיימת סטיגמה לגבי כדורים והרבה אנשים שוללים את זה עד שהם מגיעים למצב שאין להם ברירה והם חייבים לקחת.
אחוז מאוד גבוה של אנשים לוקחים כדורים (גם אם הם לא מוכנים להודות בזה) וזה דווקא עוזר להם יופי.
בכל אופן, אם אתה נגד כדורים ואנשי מקצוע, תנסה לפחות לשנות גישה.
&nbsp
אוסיף ואגיד שהרבה אנשים סוחבים איתם "בעיות" במשך שנים על גבי שנים, הרבה פעמים גם מגיל קטן ולחלק מהבעיות יש נטייה לתפוח ולגדול.
&nbsp
אתה מציין שרע לך כבר 15 שנים, כשהתחלת להרגיש רע - ניסית לטפל בעצמך בדרך כלשהי? האם זה עזר?

יש כל מיני שיטות לצאת מדיכאון היתה לי חברה שהייתה

בדיכאון 10 שנים מחייה ואז ניסתה תטא הילינג כלומר למדה וטיפלה בעצמה ויצאה מהדיכאון
זה לא מבטיח שזה יהיה המקרה שלך אבל אם אתה כל כך מדוכא אולי שווה לנסות?

אני מאוד מבינה את התחושה שלך אבל

אני חושבת שתמיד יש תקווה לשינוי ואם לא הלך לך עד עכשיו שווה לנסות משהו חדש.
תרגיש טוב ושבת שלום ואגב יש פורומים לתמיכה נפשית בתפוז ומקומות אחרים אולי שווה להעזר
בהם. זה לא מחליף טיפול אבל יכול לעזור לפעמים לקבל תמיכה והבנה מאחרים שסובלים מדברים דומים

רותי 11

New member
ולמה אתה לא מנסה לעשות משהו אחר?

ישנן המון דרכים ליצור שינוי ואף
פעם לא מאוחר מדי - אולי הגיע
הזמן שתתחבר לרוחניות ולא
מהצד הדתי אלא החופשי העיקר
שתהיה מחובר לאורכדי לצאת מהמקום
שבו אתה נמצא

Lee151

New member
תודה לכולכם. ולך רותי...

ברור גם לי , בתור אדם מאמין (אבל ממש , אבל ממש לא דתי) שאני באופן ודאי בעזרתו של בורא עולם, החלטתי לבוא ולרדת לפה
לעולם הגשמי הזה בכדי לחוות, לתקן, להרגיש כל מיני דברים פה.
ברור לי שאני (הנשמה שלי) בחרנו גם לאיזה גוף להיכנס כדי שאולי נוכל להפיק את מירב הלימוד פה.
אך רותי , לצערי, עייפתי!
לצערי מיום היוולדי וככל שהתבגרתי (בעיקר בגיל ההתבגרות) הבנתי, שעם הקלפים שבחרתי לבוא לעולם הזה , אני לא אוכל לנצח.
בהתחלה עוד ניסיתי להיות אופטימי.... אבל התעייפתי. כשלתי . ואני רוצה להתחנן אליו , זה שלמעלה, שאולי לא סיימתי
את מה שבאתי לעשות פה----- אבל אני לא יכול עם אותם קלפים שחילקו לי לעשות יותר ממה שעשיתי.
בינינו, אני כבר בן 40 ללא זוגיות, ללא משפחה, ללא חברים (העפתי את כולם ממני, ברצוני בלבד), נמאס לי מהעבודה שלי
שלמרות שמכניסה לי משכורת יפה מאוד (20,000 שקל בחודש.. כן כן אני יודע שרבים היו רוצים כזו משכורת) אני פשוט לא מאושר וכבר לא מסוגל לקום בבוקר ולחייך . :(
אין לי באמת תכלית להמשיך ולהתקיים בעולם הזה -- אני כלום ושום דבר- ככה אני מרגיש.
בגיל הזה לא הגעתי לכלום. (את הכסף גם ביזבזתי על שטויות ) ואני לא רואה שום עתיד .
כאמור, להתאבד מבחינתי זו בעיה
ולכן , חשבתי שאולי מהיום והלאה , לפני השינה אני אתפלל ממש ממש חזק לבורא עולם שיפגיש אותי איתו , אי שם למעלה,
וישאיר את נשמתי שם איתו. (אנחנו כבר נחליט ביחד מה נעשה..... אולי בגילגול הבא אבקש לעבור את אותו שיעור
רק עם קלפים שרק יקלו עליי מעט... לא הרבה! רק מעט. כי אני כבר בשלב שהרמתי ידיים .
אני אנסה מהיום-- מי יודע -- אולי יישמע את זעקתי .

elar84

New member
הרי ברור לך שזה לא עובד כך

אתה לא זה שיכול להחליט לסיים את חייך ואין לך מושג עד איזה גיל תחייה.
אתה סובל ולא מאושר, האם אתה רוצה לסיים כך עד יומך האחרון?

לא עדיף לחשוב שאולי יש דרך לעשות שינוי.
גיל 40 זה כלום ויש המון סיפורים דווקא על אנשים שבגיל בוגר עשו שינוי.
זה גיל מבורך...חז"ל מלמדים אותנו שבגיל 40 יכול ואמור להתרחש שינוי גדול.
אם אתה מאמין בגלגול נשמות, שיש בורא... יש בך צד רוחני וברור לך שתחזור לכאן שוב אך הפעם דברים יהיו אולי מסובכים יותר.
לא עדיף פשוט להתמודד עכשיו?

אני ממש מבינה לליבך, קצב החיים כאן הוא לא נורמלי... ההשוואה אל ההישגים של השאר לעומתך וכול אלה שגורמים לך להרגיש שאתה לא בסדר בגלל שאת לא כמו כולם.
אבל מי אמר שצריך להיות כמו כולם ומי אמר שאתה לא יכול לשנות ושחייך יהיו אחרים.
המטפלים והמדריכים הרוחניים הטובים ביותר הם כאלה דווקא בגלל הקושי, הכאב שלהם עצמם. דווקא מכן הם התעוררו.
הכאב לא בא שתתייאש, הכאב מגיע בכדיי שתתעורר, אז לא שלא תצא מנצח?

למה שלא תחליט החלטה, תקח את עצמך בידיים ותעשה שינוי אמיתי.
ניסית ללכת לטיפול? אחריי המון מטפלים שכשלו אתה בעצם מרים ידיים?
אשמח לתשובות בשביל להבין למה בעצם אתה מרים ידיים?

Lee151

New member
כי אין לי יותר בשביל מה להילחם

מה שלא הספקתי לתקן בעצמי במשך 40 שנה, בטח לא אצליח לתקן ב 40 שנים שעוד נותרו (בהנחה שלא אחזיר את הנשמה לפני כן)

אני לא בגיל של להתחיל לחפש את עצמי.
אני לא בגיל שאני אמור להתחיל ללמוד איך לאהוב את עצמי
אני לא בגיל שאני אמור להתחיל ולבנות את החיים שלי.

את זה הייתי צריך לעשות כבר מזמן, לפני כמה שנים!

אנשים בגילי כבר , נשואים, עם 2-3-4 ילדים, עם משפחה, עם משכנתא, עם מסיבות כיתה של הילדים,
עם עבודה מסודרת , עם ידע וכיוון נורא ברור בחיים! ואני כלום! מרגיש אפס וכלומניק .

אז נכון שהצלחתי להגשים את החלום שלי שקשור לעבודה (מה שרציתי מאז שאני זוכר את עצמי), ולקח לי הרבה קשיים להגיע,
וכבר שהגעתי לרמות הגבוהות בעבודה לפני 4-5 שנים..... כבר נמאס לי . וקשה לי.
ואני מרגיש שעוד שנייה אני כבר שוקע מרוב שלא בא לי כבר , אפילו על העבודה הזו.

אבל איפה אני ארוויח סכום כזה של כסף כל חודש שיוכל להעמיד אותי כלכלית ? (כמו כלוב של זהב... למרות שחרא לי שם)

על זוגיות אין בכלל מה לדבר, וחבל לי בכלל לפתוח את הנושא הזה.
לא תהיה לי אהבה , ואני לא אומר את זה כדי לשדר ליקום את הלוזריות הזו----- ידעתי את זה כבר מגיל מאוד צעיר
שאהבה לא תהיה לי וגם לא זוגיות. וצדקתי

אז דברים שאיתם אני מתמודד בגיל פאקינג 40, אנשים מסביבי כבר מזמן דיפדפו דף.
אז נכון, שכל אחד והקצב שלו, ואסור לעשות השוואות .
אבל המצב שלי באמת כבר פתאטי! ואפילו אני לא יכול להסתכל על עצמי יותר

בעיות שבגיל 20 הייתי צריך להתמודד איתם (והתמודדתי, אבל מסתבר שנכשלתי), אני עדיין איתם גם בפאקינג גיל 40.(וזה לא משבר
גיל ה 40..... כל חיי הם משבר אחד גדול).

אז זהו-- ניסיתי לספר לך על קצה המזלג מה שככה נשלף לי תוך כדי כתיבה.
לא ממש מסודר ואולי לא קריא- אבל ניסיתי .

האמונות השליליות שלך ממש חזקות

אני יודעת שלא משנים דברים ביום אחד אבל מאוד ממליצה לנסות טיפולי תת מודע שמשנים אמונות מהשורש
תטא הילינג , נלפ בטח יש עוד כמה. אתה צריך להחליף את הדיסקט בראש דחוף. כי מה לעשות מה שאתה אומר לעצמך
זה מה שאתה מגשים ככה זה עובד. גם אם תשדר הכי מוצלחות בעולם אם לא תאמין שמגיע לעצמך או שאתה יכול
אז לא תצליח להשיג מה שתרצה. אני מבינה שעכשיו הכל נהיה שחור ואחרי 40 שנה במדבר קשה להאמין שאפשר להגיע לארץ
המובטחת אבל אדם יכול להכשל אלף פעמים ובסוף להצליח. להכשל זו לא חוכמה החוכמה האמיתית היא לקום על הרגליים ולנסות שוב
מאוד מקווה שתנסה וגם תתן לזה קצת זמן כי זה לא משהו שמתשנה ביום אחד

elar84

New member
בחיים אין חוקים וכללים

אנו בני האדם כול כך שונים וכל כך מגוונים.
כול מי שנשוי עם משפחה לא בהכרח מאושר, את תסתכל המעטפת החיצונית ותסיק מסקנות ממנה.
ברור שחלק כן מאושרים ועשו בחירות כן נכונות, אין ספק. אבל לא כולם.
המון בוחרים להינשא לא מהנסיבות הנכונות ואני יכולה להבטיח שאין הם מאושרים.
אני כותבת זאת משיחות עם אנשים כאלו, שיום יום מספרים לי על כך.

אני בטוחה שאתה באמת סובל, אבל אין אתה זה שמחליט מתי ייסתימו חייך ולכן למה שלא תחייה בנסיון לעשות שינוי?
אין לי מושג אם הלכת לאיש מקצוע שיטפל בך, אבל יש מטפלים נהדרים שכן יכולים לעזור לך- אין לי ספק בכך אומרת זאת מנסיוני.

אכתוב לך בפרטי סיפור קטן.

ינוקא1

New member
שחקן טוב מוציא מהקלפים שלו את המיטב.

וזה מה שיש לך לעשות.
לא להתלונן ולא לקטר למה קיבלת קלפים כאלו ולא אחרים.

מה שהורס אותך זה לא הקלפים , זו גישת הקיטורים הזו.

יום אחד תמות , אז במקום למות כמו בכיין שמתלונן על הקלפים שלו , תמות בכבוד - כמו מישהו שניסה לעשות את הבלתי אפשרי ולנצח למרות הקלפים.
זו מהות "דרך הלוחם" שהפניתי אותך אליה.

והכל זה רק עניין של גישה.
הגישה שלך כרגע היא גישה של לוזר , והיא הבעיה האמיתית שלך.
לא הקלפים.

נ.ב.
ואל תתמכר ללרחם על עצמך.

Lee151

New member
זה בסדר. אני לא פה בשביל שילטפו אותי .

אני מספיק גדול, מודע ודעתן וזה אחלה שהוא רשם מה שהוא מצא לנכון לרשום.

אני לא מחפש אמפטיה או שילטפו אותי.

זה בסדר הקוסמת.

כל אחד רשאי לענות כפי שהוא מוצא לנכון.

קראתי גם את מה שכתבת לי,ואני יכול רק להגיד לך תודה .

Lee151

New member
חח אתה מצחיק . אני גם אגיד לך למה

אני יודע באלף אחוז, שכל אחד שהיה צריך להיות את החיים שאני חי אותם (עם בדידות מזוויעה, שינאה תהומית שלי כלפיי עצמי,
בלי זוגיות, בלי חברים, בלי משפחה ועוד ועוד ועוד)--- כבר מזמן היה שם קץ לחייו בגיל 20, 30 ... מקסימום 35.

אני לא מרחם על עצמי.
אבל אני לא חושב שאני לוזר.

אמרתי לך כבר...... שים שבוע אחד כל בן אדם נורמלי במצב הנפשי שלי מגיל 15 עד היום בגיל 40,
והם בגיל 30 גג היו כבר שמים כדור בראש -- אז אתה בטח לא יכול לקרוא לי לוזר.

אתה לא ממש מכיר אותי ואתה לא יודע עם מה אני מתמודד .

אפילו אנשים נכים, עיוורים, חולי ניוון שרירים שלא נדע.... יתומים, אלמנות, כל מה שעולה לך לראש-- כבר חיים ונהנים יותר ממני. האמן לי.

אני כביכול ״לא נכה״ ולא מוגבל--- אבל הנפש שלי פצועה יותר מאשר אתה יכול לדמיין לך ולכן אני ״נכה״ יותר מכל האנשים
הקודמים שציינתי . (והם חיים טוב יותר, האמן לי).

לקחתי חופש מהעבודה קצת על מנת שאוכל להתפרק ולנשום קצת---- ובמקום זה אני שוכב במיטה כבר 12 ימים .
סתם כי אין לי עצבים ובשביל מה לקום מהמיטה.
אז גם לא ניצלתי את החופש הזה וגם לא ראיתי אנשים חוץ מהמוכר במכולת והשכנה ממול.
פשוט אין לי כח יותר.

אני לא מכוער
אני לא שמן
אני לא טיפש (אחרת בטח גם לא הייתי מרוויח ככה)
ואני לא אחד שהסביבה לא אוהבת אותו, נהפוך הוא

אז אל תקרא לי לוזר כי אני לא.

עצם זה שאני עדיין מדבר איתך עכשיו, ולא סיימתי את חיי כבר לפני 10 שנים , יכול רק להוכיח לך שאני ממש לא לוזר!
אני רוצה לראות מישהו נורמלי אחר חי בצורה שאני חי.

יש לי חברים ששנייה אחת שהחברה שלהם או האשה שלהם, או הילד שלהם לא איתם , הם כבר בדיכאון .
אני במצב הזה כבר עשרות שנים. וגם אהיה כך בהמשך. (ולא מרחמים עצמיים!

אני בעצם כתבתי את השאלה הראשית, לא בכדי לצאת מהמצב שלי, אלא יותר בקטע של לשאול אם אפשר לזרז נשמה למסור את
נשמתה למעלה. זה הכל

הבנתי שזה לא עובד ככה.

הוא לא כתב שאתה לוזר הוא התכוון

שזו גישה תבוסתנית. אני גם חושבת שהוא כתב בצורה לא רגישה במיוחד...
( סורי ינוקא...) ויכל לנסח את זה עם יותר עידון...

ינוקא1

New member
יופי , אז אתה לא לוזר - אני איתך.

אז תפסיק לקטר , תשקול בקור רוח מה הקלפים הנוכחיים שלך , מה האפשרויות שעומדות בפניך - ופשוט תפעל.

כשאני קורא לך לוזר , אני בעצם בא להזכיר לך שאתה לא לוזר.

למעלה