מקווה לקבל עזרה

• פותח הנושא Reku
  • פורסם בתאריך

Reku

New member
מקווה לקבל עזרה

שלום, אני פשוט אגיע ישר לעניין, נולדתי בגוף של בת, אני בן 19, עוד מעט עשרים, משרת עכשיו בצבא כמפקד תצפיות.
הבעיה שלי היא שאני כבר משתגע לחיות בגוף הזה אבל לא שיתפתי את זה עם אף אחד עד היום. אני יודע שאם אני אגיד את זה לחברים שלי הם יעזרו לי וייתמכו בי אבל אני מפחד ובאמת שאין לי מושג מה אני אמור לעשות אחרי זה...למי אני צריך לפנות כדי לקבל עזרה ואם אני יכולה לעשות דבר כזה בזמן שירות צבאי?
אשמח לקבל עזרה ותשובות.

יו איפה

New member
הי. לאחרונה יש התקדמות משמעותית מול הצבא

עוד לפני סיכום שנערך מול הצבא והמערכת הרפואית והנפשית שם לא מעט גברים טרנסים ונשים טרנסיות פרצו את הדרך לשירות מכבד במגדר הרצוי להןם.
יש מי שהתחילו תהליך לפני הגיוס והתגייסו כ ר במגדר שלהםן וקיבלו את ההקלות הנחוצות כדי שפרטיותןם לא תיפגע ויש מי שהתחילו את השינוי בזמן השירות כשהצבא מספק את הצרכים הרפואיים במקרה הצורך מפנה לרופא מומחה מחוץ לצבא.
&nbsp
יש יחידות רבות בחיילות רבים בהן שירת אדם שעבר או עובר תהליך של שינוי. זה לא אומר שכל הצבא פתאום טרנספרנדלי אבל זה חילחל מלמטה למעלה ועכשיו גם מחלחל מלמעלה חזרה למטה וממשיך לקרות לכל כיוון.
&nbsp
אני כבר אקשר כאן בתגובה את מה שכתבה אילנה ברגר שהיתה בפגישה מול גורמים בצבא לקביעת נהלים להתייחסות לא שים טרנסג'נדרים.

יו איפה

New member
סיכום הפגישה מול הצבא:

פורסם על ידי אילנה ברגר:
בתאריך 11.6.2014 שלומי אינגר עו"ס מהאגודה למען הלהט"ב ואילנה ברגר נפגשו עם בכירי בריאות הנפש בצבא בבסיס תל השומר. מטרת הפגישה הייתה לשמוע, לשתף להבהיר ולגבש יחד מספר הבנות שמוסכמות על כל השותפים, לגבי סוגיות הקשורות לא/נשים טרנסג'נדרים שרוצים להתגייס לצבא, הן בתהליך הגיוס עצמו והן בעת שירותם הפעיל.
אמנם מזה מספר שנים לא מועט א/נשים טרנסג'נדרים משרתים בצבא ביחידות מגוונות בתמיכת הצבא, אולם עם ירידת הגיל ותחילת תהליך השינוי כבר בגיל ההתבגרות המוקדמות, היה צורך לברר מה תהיה מדיניות הצבא וכיצד יתמודדו עם א/נשים שחיים במגדר הרצוי וחזותם המגדרית אינה תואמת את פרטי המין הרשומים בת.ז. בעת גיוסם.
אציין כבר בראשית דבריי כי פגשתי א/נשי מקצוע פתוחים, תומכים, ומגוייסות לסייע ללחברימות שלנו.
&nbsp
בפגישה נכחו: אל"מ ד"ר אייל פרוכטר - רמ"ח ברה"ן (בריאות הנפש), סא"ל ד"ר רינת ידידיה- רע"ן קליני, רס"ן איריס ווגמן- רמ"ד מיון ואבחון, וידידי רס"ן ד"ר לוצ'י טצה-לאור- רמ"ד פסיכיאטריה.
&nbsp
סיכום הפגישה:
&nbsp
1. א/נשים שלא החלו את תהליך השינוי ((TRANSITION), יחוילו על פי מינם הביולוגי אך מיד לאחר גיוסם יקבלו סיוע וליווי בתהליך כולל התאמות הקשורות לתהליך. מדים, מגורים סוג השירות והטיפול הרפואי. (הכל בהתאם לנסיבות הפרטניות של החייל/ת).
&nbsp
2. א/נשים שהחלו את התהליך לפני גיוסם קרי MTF או FTM ושינו את פרטי המין בת.ז. יחוילו על פי הרישום בת.ז., או כגברים שמשך שירותם יהיה כשל גברים, 3 שנים, או כנשים שמשך שרותן יהיה שנתיים. כל היחידות יהיו פתוחות בפניהם בהתאם קריטריונים הנהוגים בצבא והנסיבות האישיות.
&nbsp
3.א/נשים שהחלו את השינוי המגדרי והפרפורמנס המגדרי שלהם שונה מזה של המגדר אליו שויכו בעת לידתם אולם לא שינו את פרטי המין ב ת.ז., יגויסו על פי מינם הביולוגי קרי, נקבות לשנתיים וזכרים לשלוש. על פי חוק המדינה שהצבא מחוייב לו. אולם, מיד עם גיוסםן כל ההתייחסות אליהםן תהיה על פי מגדרם הנבחר. לגברים פנייה בלשון זכר, מדים, התאמות מגורים, מקלחות והארכת שירות ולנשים היינו הך. כמובן שכל ההתאמות תיעשנה על פי צרכים אישיים ותלוי בנסיבות של כל חייל או חיילת. למרות שהחוק לא מאפשר כרגע את גיוסם על פי המגדר המועדף, המפקדימות בכל היחידות וא/נשי אכ"א והקבנ"ימות יהיו מתודרכות ע"י המפקדים/ת הממונים עליהםן ויפעלו ברגישות ובשיקול דעת מירבי.
התרשמתי כי גם סגנית היוה"לן ורע"ן קידום שוויון הזדמנויות בצבא, סא"ל לימור שבתי, הביעה את תמיכתה המלאה (לא נכחה פיסית בפגישה ) ואף לא שללה על הסף את אפשרות ביצוע הניתוח בצבא.
&nbsp
מתוכנן יום עיון לכלל הקהילה הלהט"בית שבה יהיה פאנל של א/נשים טרנסג'נדרים . הודעה על כך תצא ברגע שיום העיון יעבור לפסים אופרטיביים . הצבא אחראי על ארגון יום העיון.
&nbsp
בשלב ראשון קיבלנו את פרטי ההתקשרות הישירים של שני א/נשי הקשר הבכירים , שיסייעו לנו בתדרוך הסגל בדרגים הנמוכים שייפגש עם מועמדים/ות לגיוס ו/או חיילים/ות שכבר משרתות/ים בצבא.
&nbsp
אי לכך אני מעודדת כל אחד/ת שחושב שהוא רוצה להתגייס ו/או נמצא בשירות ורוצה להתחיל תהליך ליצור עימי קשר כדי שאוכל ליידע את הגורמים הרלוונטיים בצבא, על מנת להקל על הביורוקרטיה...
אנא הפיצו!!!
בהצלחה.
אילנה 054-211-4994

הנה

היא עוזרת לי עם השאלות שיש לי 0544450686 ו.. יעזור לי אם תגיד לי את מה שאתה עושה ומה שאומרים לך כי.. להזריק הורמונים אני יוכל רק אחרי שאני מסיים תיכון.. אני בבית ספר דתי.. ואחרי תיכון זה מתי שמזמנים לצבא אז אני פוחד להסתבך עם כל העניין הזה אז אני רוצה כמה שיותר מידע בעניין הזה.. תנקס :)

יו איפה

New member
הטלפון שרשמת הוא של נורה גרינברג

יש לה נסיון וידע ואפשרות לעזור ולכוון בנושאים שונים.
במקביל אנחנו גם פה ובמסגרות אחרות לתמוך, לתת מידע וכו'.

Reku

New member
עוד שאלות

מי זאת האישה הזאת שנתת לי את המספר שלה? היא פסיכולוגית או משו? ואני פשוט יכול לשלוח לה הודעה והיא תנסה לעזור לי?
ותודה על התשובות עד עכשיו.

יו איפה

New member
לא פסיכולוגית

אפשר גם לקרוא על נורה באינטרנט.

האם אתה מחפש פסיכולוג/ית? באיזה איזור?

חוץ מכאן אפשר לדבר עם מתנדבים של "פרויקט גילה להעצמה טרנסג'נדרית" וגם להגיע פיזית בתיאום מראש לשיחה תמיכה ויעוץ באחת מנקודות המפגש בארץ (מצורפת תמונה)
בתל אביב בנוסף לפרויקט גילה יש גם את "מעברים" שאפשר להגיע למפגש דומה בתיאום מראש בימי ראשון.

אםשר למצוא עוד פרטים על האירגונים שהזכרתי באתרים שלהם ובדפי הפייסבוק שלהם.

Reku

New member
לווא דווקא פסיכולוגית

כמו שאמרתי אני לא בדיוק יודע מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות...אני אנסה לבדוק על האירגונים שנתת לי, תודה

למעלה