מקווה לקבל פה תשובות שונות

מקווה לקבל פה תשובות שונות

נתחיל בזה שאני צופה שקטה ומאוד נהנית לקרוא פה.
עכשיו הבקש מכם טובה-אני עושה עבודה על נשיות ואני מחפשת קצת השראה אז:
מה היא נשיות?

מה נתפש כנשי עבורכם ו/או לדעתכם?( אשמח גם למאמרים בנושא)

מה הופך אישה לאישה?

תרגישו חופשי לענות במגילות(- אני הקרא והגיב על הכל )

A לוןA

New member
פפפ... הבאת פה שאלה...

האמת שחשבתי די הרבה על השאלה שלך, ולא ממש הגעתי לתשובה חד משמעית.
האם בכלל אפשר להגדיר נשיות בצורה עצמאית, בלי להתחשב בצד השני של העניין- הגבריות (ולהיפך)
אני חושב שבעיני נשיות היא קומפלקס של מורכבויות. היא עוצמה (אבל שונה מזו הגברית), היא הרשות להיות חלשה לפעמים, מתפנקת לפעמים, רגישה, אמוציונאלית ו"עגולה"- אבל גם לוחמת חדה מובילה וחריפה.
חחאז תשובה חד משמעית אין לי כרגע, אבל אני עוד אחשוב על זהב

העליתה נקודה מעניינת- האמת שרק עכשיו אני מגיבה לך

אבל האמירה שנשיות וגבריות ניראות רק האחת ביחס לשני/ה מזדמזמת לי בראש כל השבוע...
לא קלטתי שזה המצב עד שהערתה על זה
תודה!

A לוןA

New member
זה הגיע אלי מכמה מאמרים

שבדקו את החיברות של ילדים בהפיכתם לגברים
וההגדרה שלהםף שבעצם מתנערת מנשיות בדרך להגדרת הגבריות
לכן למשל, XX כמו בחורה (רץ/זורק/הולך) נחשב לגנאי אצל מתבגרים, לא בגלל שנשיות היא מגונה אלא כי היא נוגדת את ההבניה של הגבריות ואת השאיפה לאידיאל הגברי
לכן גם הומו, קוקסינל וכו' נטמעות בגילאים האלו כקריאות גנאי, ולכן גם קיים הענף הבדסמי של ניוש- אבל לא ממש קיים ענף הפוך של "גיברור"

Nigun

New member
שאלה מעניינית

אני חושבת שלשאלה - מהי נשיות?
אני לא יכולה לענות.
ובכל זאת,
בשביל לנסות להסביר מה אני כן חושבת,
אני הולכת אחורה עד לחינוך מיני לילדים.

שואלים:
האם בגלל שהיא אוהבת ורוד היא ילדה ולא ילד?
(ועונים: לא, יש גם ילדים שאוהבים ללבוש ורוד)
האם בגלל שהיא בוכה היא ילדה ולא ילד?
(לא, יש גם ילדים שבוכים)
האם בגלל שהיא אוהבת לשחק בבובות היא ילדה ולא ילד?
וכו'.

וככה מגיעים שכל תכונה או התנהגות
הם לא בהכרח של מין מסוים, למרות שברור שיש נטייה והכללה.
עדיין:
שום תכונה או התנהגות הם לא בהכרח של מין מסוים.
ההבדל בין בנים / בנות (נשיות/גבריות)
הוא אך ורק הצד הביולוגי-פיזיולוגי.
כל השאר -
זו פרשנות של מה שמקובל באותו זמן, תרבות, מקום -
במיקס עם האופי והטעם האישי.

כך שבשבילי
נשיות זו פרשנות.
פרשנות תלוית זמן, מקום, תרבות וכו'.

אני משתדלת לעשות את ההפרדה בין
תכונות (שנחשבות) לנשיות או גבריות
לבין
נשים וגברים.
בכל אחד מאיתנו יש שילוב של תכונות נשיות ותכונות גבריות - במינונים שונים.

ולמרות שאני הרבה עם נשים,
לפעמים בחלקים שהם נטו קשורים לצדדים הביולוגיים-פיזיולוגיים,
עדיין אני מרגישה שאני יכולה להעיד רק על עצמי,
שוב - מתוך המקום שאין דבר כזה -
"מה זה נשיות".
יש "מה זה נשיות בשבילך".

ואם ככה, אז אישית -
אני חושבת שאני הכי נשית,
כשאני אוהבת את עצמי.
(או הסבר בצורה אחרת:
כשאני מצליחה להיות ה"אני"
שמתחת להגנות ומחסומים נפשיים.)
כשזה כך,
הדברים פשוטים,
אני ברורה ובהירה לעצמי,
(ואז בדרך כלל גם לאחרים. אבל אם לא - לא משנה),
ואני במלוא עוצמתי מי שאני - אישה נשית.
במצבים כאלו,
לפעמים אני לגמרי עונה לסטיגמה המקובלת ל"נשית" שקיימת, נניח, היום,
ולפעמים לא.

**
אני יכולה לבדוק בנוגע למאמרים בנושא.
על מה בדיוק העבודה?

Nigun

New member
איזו מוגבלות...?

מוגבלות שנובעת מתוך ה"נשיות"
או נשיות באנשים עם צרכים מיוחדים ?

Nigun

New member
מעולה

אשלח לך בפרטי מה שאמצא.

עד כמה שאני זוכרת,
זה יהיה יותר במינוח של
׳מיניות באנשים עם צרכים מווחדים׳.
תישאר לך עבודת סינון.
מקוה למצוא לך בעברית.

בהצלחה.
נושא מדהים.

Nigun

New member
סבבה, אז יש יותר חומר

אשתדל לחפש לך גם את הכיוון של האמנות.

עברתי רק כדי לראות

אני חושבת שיש בסיס מאוד מרכזי בין נשי לגברי - מעצם ההבניה האחרת של הגופים- הנשים מכילות והגברים יותר "בלט" חודר.

*אבל* היו לי דיונים רבים סביב הנושא בתור אדם שמרגיש מנותק ממושגי נשיות וכמו שמישהו פה תיאר *התלות* בהגדרה בין זה לזה - ההקשר ופירושו. הרבה זמן חלפו לי במשך השנים מחשבות שאני בכלל א- זוויגית כי לא חשתי אלא לעיתים נדירות נשית ובהחלט לא גברית במיוחד- אלא במה שמיוחס למוסכמה אבל התבטא אצלי בצורה נשית- ופה היופי של הדיונים .

ככל שלמדתי יותר הבנתי שיש מוסכמה והיא לא מופרכת לתפישות ולתכונות נשיות וגבריות העניין? כל אחד נותן בון טון ומשמעות אחרת לנשיות או גבריות. אפילו ממה להחריד בשונה בתכלית.

מזה אני מבינה היום שכל אחד מאיתנו הוא גבר או אישה- זה נכון ותמיד יהיה נכון - אבל בכולנו יש אותן אפשרויות לתכונות ובמובן הזה אנחנו דו מיניים תמידיים - כל אחד מאיתנו מביא סט של תכונות שלפי המוסכמה נחשב גברי או נשי אבל כל אחד מביא את זה בצורה *שלו*. כלומר התכונות שוות אצל כולנו מהתחלה אבל הן משתנות בהתאם להקשר, לגוף , לאדם- אין מהות נשית או מהות גברית שכזו.

למעשה אני מכירה הרבה נשים בגוף של גברים שהם בכל זאת גברים - ולא גברים נשיים שכל פרמטר של המוסכמה- למשל הכלה, רוך , פיענוח רגשי ותשומת לב לפרטים , אמהות ועוד מוכלים בהם אבל בצורה גברית. כלומר הם גבר אשה אבל גבר ולהפך נשים.

מכאן שהגוף לא מגביל אותנו- אלא רק הראש, כולנו גברים ונשים גם יחד. לדעתי . ממה שראיתי- ורק המוסכמה שדווקא היא משתנה ברדיקליות של פשוט להיות האשה - גבר הגבר אשה שאתה בגופך שלך ולכן משוחרר מגופך במובן של המוסכמה ושלם עם עצמך בגופך שלך כפי שאתה.

אנחנו טרנסים כולנו , אבל הכי גברים והכי נשים והכי רגישים לאדם שלידנו.

אם את מחפשת השראה לפסלים - אתן לך משלי - הנשים הכי נשיות שראיתי, שהכי הביאו מצד אחד אלמנט חד וזוויתי- שיער קצר, עצמות לחיים גבוהות , המבע הטבעי עם הגבות השופעות , העיינים החודרות , המנח של ישיבה שיש בו רוך ועדינות ופגיעות אבל אין בו שום דבר שקורץ ומנסה למכור לוקש של עדינה - מוגבלת- מפתה זה הנשים הכי פגיעות והכי חזקות שראיתי.

דווקא בהתנגשות הזו של רק להיות המהות שאני על מה שאני בלי למכור את עצמי אם בפיסול , בתמונות , ודווקא כי לא מוגבל אלא פורץ אבל דווקא כך בהשלכה של "מוגבלות" מודע לשבריריות עצמו ופשוט שם מביט בך בלב פתוח והיכנשהו אבוד בחלומו ופתוח לגמרי - ככה ראיתי אותן .

צירפתי לך תמונה שמדגימה את זה-
עצמות הבריח החשופות ונרמזות, היד העדינה , הצחוק והחיוך האגבי שרוצה לדבר אבל שותק ומחזיק את עצמו , העקיף של המבט שמודע לאחר אבל גם שקוע בדבר אחר, השבריריות שבכל ולמרות זאת דווקא בגלל זה משהו חזק ואיתן מאוד.
לא מוכר את עצמו - זה לדעתי יכול לתת השראה דווקא למילה הלא נכונה-
התלות שאנשים הופכים למוגבלות אבל היא חופשית מאוד ולכן פגיעה מאוד וזה המקום בו ביטחון ומשהו מהשלמות מייחל את הדבר לכסף צרוף וטהור.

וכמובן דווקא כי שוקע בה הגברי, המוסכם ,הזווית , הלא לינארי של מוסכמת הנשי -גברי היא הכי נשית שיש והכי חשופה ולא מתאמצת לזה.

ככה זה לדעתי- ואמרת שמותר לרשום מגילות , נכון ? :)

BeSweet

New member
את יוצאת מנקודת הנחה

שרק אישה חשה נשית?
ומה לגבי הזהות המינית שנקבעת הרבה לפני היות האישה
אישה
מה עם גברים שחשים נשיים ומדכאים את עצמם בגלל החוקים החברתיים
וכל העניין של הפער בין הקביעה הביולוגית של זכר/נקבה
לבין התחושה הפנימית שמתרחשת אצל בני אדם
וכן ברור לי שגלשתי לגמרי מהשאלות שלך כהרגלי בקודש

את רוצה קישורים למאמרים?
הממ אולי פשוט נכתוב לך את העבודה? (זו הלצה לא לקחת אותי ברצינות)
אני חושבת שהיה יותר מעניין לערוך מחקר השוואתי בין איך אישה תופסת אישה ונשיות לבין איך גבר תופס אישה ונשיות

ועכשיו אתייחס קצת לשאלות שלך
מבחנתי נשיות היא תהליך פנימי שלא נפסק אף פעם ויכול להתרחש אצל בני אדם ללא קשר לאיך הם נולדו ביולוגית (גבר או אישה) אלא איך שהם תופסים את עצמם מבחינה פנימית-נפשית ובתהליך הזה זה בא לידי ביטוי גם באספקטים הפיזיים (לבוש,איפור,הליכה וכדומה)
אגב
מה לגבי הקשר בין נשיות לבין ילודה? האם יש כזה? במה זה תורם לנשיות שלנו ?

אישה הופכת לאישה כשהיא רוצה להיות כזאת
רוצה מתוך תוכה
מכירה בהיותה כזאת
אז זה הכי אמיתי
ולא כי היא מתאפרת ולובשת שמלה צמודה וגרביונים
או נכנעת לתכתיבים חברתיים

בהצלחה לך

תודה ענקית

חיפשתי השראה ליצירה אופטימית(כי בינתיים כל היצירות שלי די נוגעות בנקודות כואבות)
אני חושבת שהרגע קיבלתי אותה!

BeSweet

New member
אופטימית

זה השם השני שלי

סתם...לא באמת
אבל שמחתי לעזור
אם תרצי עוד רעיונות
אני כאן

נשיותתת

חום, רוך, הכלה, קווי עגולים, מתמסרת, יוצרת, אינטואיטיבית, לפעמים חלשה ומפחדת.
&nbsp
אלה המילים שעלו לי לראש שמתקשרות עם נשיות. יש הרבה דרכים ועצמת שונות לתכונות האלה ואני חושב שלכל אחת יש דרך מיוחדת להיות נשית.

nilibcr

New member
ג'ון ברג'ר - דרכי ראייה

חפשי את המאמר - דרכי ראייה, ways of seeing של john berger. את יכולה לחפש אותו גם ביוטיוב, כי לפני שזה הפך לספר זו היתה תוכנית בטלויזיה ב BBC.
הוא עוסק בייצוג של נשים באמנות ובתרבות הפופולארית, כמשקף את התרבות וגם כמעצב את המציאות. סופר רלוונטי ומאוד מעניין. כמו כן, הוא גם משמש כטקסט מכונן בלימודי תרבות חזותית באקדמיה

למעלה