מקווה שאין פה יותר מדי שובניזים...

למה שוביניזם....?

המון קונדיטורים ושפים הם גברים, ואולי באחוז גבוה מהנשים שעוסקות באותו תחום.
בעיני זה מבורך, אין כמו יצירה ויצירתיות לנשמה
ואיך יצא? טעים?
דווקא באופן אישי אני לא פריקית של אוזני המן....

תאמין לי

זה כיף לפעמים להכנס למטבח.אני גם אוהב את זה. יוצא לי לא רע.אם היתה לי אפשרות הייתי מרחיב את עיסוקיי בבישול וגם משפר את רמת הבישול עצמה.

chompit 81

New member
נראה מצויין!

אם אתה לא יכול לתת לנו לטעום, לפחות תכתוב מתכון

חולה על אוזני המן !

וכל הכבוד על החריצות להכין לבד..ולמה בכלל להכין אם אפשר לקנות מוכן
למי יש כח לקנות מצרכים, לאפות ואח"כ גם לשטוף את כל הכלים...|עצלן|

ההיפך!!!

אנחנו אוהבים גברים שמבשלים ואופים
במיוחד כשהם שומרים על שיש כל כך נקי :)

נראה מעולה

הכל עניין של עבודה נכונה

מתחילים עם שיש וכיור נקי, ואז מתחילים לעבוד על הבצק. כשהבצק במקרר, מכינים את המלית (הבישול של הפרג עם שאר הדברים). כשהמלית מתקררת, מנקים את השיש ומפנים מקום לבצק.
עובדים עם הבצק, ויוצרים את האוזניים. מכניסים תבנית אחת לתנור, ואז מנקים את הכלים. מוציאים, ומכניסים את התבנית השניה לתנור, ועד שהיא מוכנה - מנקים שוב את השיש ומעט הכלים אם נשארו בכיור...

אני חושב שהיופי בעבודת המטבח יותר מלהכין את האוכל, זה היעילות שבה עושים את הדברים... אבל זה אולי כי אני מהנדס וחושב בצורה מרובעת...?

וואוווווו

אין כמוך

התחלה.
גם אני מהנדסת וגם אני מרובעת ובכל זאת אצלי תמיד יש דברים על השיש ואני לא מסוגלת להתחיל ככה. אז אני קודם כל מסדרת.
אז כשאני כבר מתחילה להרגיש עייפות אני מתחילה לעבוד על הבצק. כשהבצק במקרר אני מתחילה להכין עוד משהו. אם אני כבר במטבח אז לא חבל???
אני מכינה את המלית. זה לוקח פי 3 זמן ממה שצריך כי ככה כל דבר במטבח לוקח לי. בינתיים הבצק כבר היה יותר מידי זמן במקרר וצריך להוציא כדי לרכך קצת. פה עלול להיות loop אינסופי. אבל העבודה שלנו זה לפתור בעיות אז אני רגילה.

עכשיו כשכבר יש בלגן של לפחות שני פרויקטים אני מתחילה לעבוד עם הבצק. לוקחת סרגל ומודדת שאני חותכת את המשולשים בגודל הנכון (אם אני לא יודעת מה אמור להיות הגודל זה הזמן להתיישב על האינטרנט ולמצוא את התשובה) וזה לוקח המון זמן. בגלל שהתנור מאפשר אני מכינה את שתי התבניות ומכניסה אותן לתנור יחד.
עד שזה מוכן אני מתחילה לסדר ולנקות את המטבח.

אבל כששתי התבניות בחוץ וכל הבית מלא בריח אני מבסוטית ולא אכפת לי שנשאר עוד בלגן - חזור ל"התחלה".

בגלל שאני מאותגרת מטבח אבל מאד אוהבת לבשל ולאפות אני בתהליך למידה ארוך
אני מדפיסה את מה שכתבת ותולה במטבח כדי ללמוד איך עובדים :)

האמת

שאני עצלן נורא, והבעיה שלי היא בלהתחיל... ברגע שאני מתחיל משהו - אז אני עושה אותו בצורה כזו. אבל אין לי הרבה מוטיבציה להתחיל, וזה לא רק במטבח... :-\

יש לי מה ללמוד ממך אופטימי.

שאני הייתי מבשל הייתי מנקה רק בסוף הבישול.גרושתי היתה חותכת ורידים שהייתה רואה את המטבח בזמן הבישול,אבל לאחר מכן הייתי מנקה אותו לתפארת מדינת ישראל.

למעלה