מקווה שאני במקום הנכון- חיסונים

זואיzoe

New member
מקווה שאני במקום הנכון- חיסונים

לאחי יש תינוק בן חודש וחצי, עדיין לא חוסן כלל. רציתי לדעת מה דעתכם על חיסונים, לאחר שמועות רבות בדבר תינוקות אשר חוסנו והפכו לאוטיסטים עקב כך. גם כאלה שלא חוסנו מיד בלידה, אלא נניח בגיל חצי שנה-שנה. אחי ואשתו בלבטים רבים בעיקר לגבי חיסון המשולש.. אשמח לשמוע דעות בעד או נגד ואם יש אתר או פורום שמדבר על זה, אשמח לקבל הפניות אליו. תודה מראש.. מאד אשמח לתשובות. אני בעצמי בחודש השלישי..אמנם קצת מוקדם, אבל כבר מתעניינת.

"בעיקר לגבי החיסון המשולש"

אין שום סיבה לחשוש יותר מחיסון אחד יותר מאשר מהאחרים. אנחנו למשל נדפקנו דוקא עם הטיפות.

חיסונים

לזואי שלום, שאילתך נוגעת לנושא חשוב ביותר. כמוך, הרבה הורים מתלבטים ומחליטים החלטות הנוגעות באופן הישיר ביותר לבריאות ילדיהם בהסתמך על שמועות , פרסומים לא מדעים או עיצות מאנשים הלא נכונים. חסיונים נגד מחלות הילדות הנפוצות הורידו את תמותת התינוקות במאה האחרון ושינו את פני רפואת הילדים. מחלות שגבו מחיר יקר נעלמו כמעת מהנוף. כמובן במרוצת הזמן התעוררו ספקות וחשדות לגבי תופעות לא רצויות כתוצאה מחיסון. כל אלה נבדקו לעומק וכאשר החשד אומת, סוג החיסון שונה או החיסון בוטל. נכון להיום החיסונים בשימוש היום הם בטוחים ובאשר לתופעות לווי אפשריות כגון חום , חוסר שקט , תגובה מקומית וכולי ההורים אמורים לקבל הסבר מרופא הילדים או מאחות טיפת חלב. בנוגע למחלת האוטיסם אשר נקשרה לחיסון נגד חצבת, אדמת, חזרת( MMR)- לא נמצאו הוכחות לכך. נכון שמספר המיקרים עלה לאחרונה , אך הסיבה לכך יכולה ליהיות המודעות הגבוהה יותר , יכולת האבחון הטובה יותר, הגורמים לכך שילדים אשר אובחנו לפני שנים כסובלים מפיגור, מקבלים הים קותרת נכונה וטיפול מתאים.יש קשר זמן בין מתן החיסון MMR ואבחון האוטיסם , מאחר והשינוים האופינים של המחלה מופיעים לאחר גיל שנה ומועד החיסון MMR הוא בגיל שנה. צירוף מיקרים בלבד. לגבי חיסון המשולש שכולל את מרקיב השעלת , לאחרונה נכנס לשימוש חיסון הגורם לפחות תופעות כגון חום , אי שקט, כך שרוב הגדול של תינוקות עוברים את חיסון הזה ללא כל בעיה. לא לחסן תינוק, זאת החלטה שגויה ועל פי כל הדעות הרבה יותר מסוכנת מהחיסון עצמו. בכבוד רב דר' מילה ברק

למעלה