מקווה שאני לא כופרת בעיקר...

דיאנה ג

New member
מקווה שאני לא כופרת בעיקר... ../images/Emo8.gif

שלום לכולם, מבלי להפחית מרמת ההתפעלות שלי מהעוגות המקסימות שאתן (ואתם?) מעצבים בבצק סוכר, אני דווקא נוטה לכיוון של עוגות בכל מיני צורות, בלי בצק סוכר דווקא. זה נובע הן מהפחד שלי לעסוק בבצק סוכר (אני עוד אתגבר עליו, אבל לא לפני יום ההולדת הקרוב של הילדים...
), והן מכך שאני אוהבת עוגות לא-עגולות, שמקבלות כל-כולן צורה מיוחדת. האם מישהו כאן מכין בכלל כאלה עוגות? (למשל, בשנה שעברה הכנתי עוגת רכבת שיצאה מאוד יפה, בעזרת עוגיות בצורות שונות בלבד, וכמובן חיתוך והרכבה מתאימים של העוגה), ואני מחפשת רעיונות לשתי עוגות - שונות אבל קרובות בנושא או בעיצוב, לשני ילדי יום ההולדת (לא תאומים). אשמח מאוד אם למישהו יש רעיון כלשהו... המון תודה, דיאנה

הי דיאנה

גם אני, עד לפני חודשיים נזהרתי מבצק סוכר. עשיתי עוגות יומולדת יפות ומיוחדות בלי בצק עם קרם חמאה ושוקולד. גם עוגות-נושא לגן ולבתי הספר. אחרי שכולם התפעלו מהעוגה והילדים הסתכלו בסקרנות מכל הצדדים ודחפו אצבעות בלי שארגיש התעוררה בעיה רצינית, דווקא בגלל החלקים. היה ריב על הקטר ועל הקרון עם הסוכריות האדומות ועל זה עם מקלות המסטיק ועל העין של הדמות ועל החלק שכולו שוקולד לבן, ובקיצור היה יפה יפה, אבל בלאגן לחלק וכמעט כל הילדים התפשרו ("מה שיוצא אני מרוצה") וכמעט כולם עיקמו את הפרצוף. זה גרע מאד מהטעם הטוב של העוגה ושל הרעיון כולו - תמיד! בעוגת בצק סוכר, הכיסוי מתחלק לכולם, תמיד אפשר לעשות אלמנטים שיתחלקו פחות או יותר בין הפיות והדמות תמיד הולכת לחתן היומולדת לזלילה או למזכרת וזה מקובל בין ילדים בהסכמה מלאה. זאת דעתי מניסיוני. בכל אופן אפשר לעשות כמעט הכל עם קרם חמאה ציבעוני. תלוי מה הילדים אוהבים - וחשוב לשאול אותם. בהצלחה בכל מה שתבחרי

דיאנה ג

New member
ובהמשך, או בלי קשר לתגובתי למטה...

העוגה הזו גם יפה וגם מתאימה לבן ה"מוזיקאי" שלי - ממה הקלידים? השחורים נראים כמו ממתקי ליקוריץ, או איך שנקראות הסוכריות הארוכות האלה, אבל ממה הלבנים? לא הצלחתי לפענח בתמונה...

אמנם הטרנד החם היום הוא בצק סוכר

(וכשתנסי לעבוד איתו סביר שתתאהבי בו), אבל הפורום הזה הוא פורום קישוט עוגות גם אם אין בהן בצק סוכר. תכווני אותנו קצת יותר, ותספרי לנו מה אוהב הילד ואיזו עוגה חשבת לעשות ונשמח לתת טיפים ו/או לעזור ברעיונות

דיאנה ג

New member
המון תודה לשתיכן!

מדובר בבן ארבע ואחותו בת השנתיים. האח מאוד אוהב את פו הדוב ואת מיקי מאוס - נראה לי מעבר ליכולתי לפסל אותם או אפילו לצייר. הוא גם אוהב כל מה שקשור בכלי רכב (מקורי...!), מאוד אוהב מוזיקה (יותר מקורי
) וגם חיות. אני לא מפרטת על אחותו, כי מה לעשות, היא קטנה מדי... אבל בכל זאת, גם היא אוהבת מאוד חיות (בעיקר חתולים) וגם טלטאביז (כנ"ל, נראה לי קשה). חשבתי אולי על שתי עוגות בצורת מכונות ממתקים, כל אחת עם ממתקים אחרים, ואז אפשר גם לפתור את הבעיה ששלי הצביעה עליה בצדק, כיוון שגם המגש יהיה מלא בממתקים ש"נשפכו" מתוך המכונה, וכל ילד יוכל לקבל די והותר מכל סוג. הבעיה היא רק שזה נראה לי קצת "אנמי" מבחינת הרעין - יכול לצאת יפה ולספק עוגה וממתקים לכולם, אבל זה לא ממש מיוחד לילדים שלי... עוד לא החלטתי אם זה פוסל את הרעיון, אבל אשמח מאוד קודם לשמוע עוד רעיונות... שוב תודה
דיאנה

רעיונות טובים!

הפסנתר זאת העוגה הראשונה שלי והיא ניתנה לבעלי היקר לפני כ-10 שנים שחגג יומולדת פעם ראשונה איתי. אם הסיניליות לא הכתה בי, אז הקלידים הלבנים הם שוקולד לבן והחומים (לא שחורים) הם מ"כיף כף" שהיה פעם יותר כהה מפורק משכבות ומחולק כל אצבע לשתיים. לדעתי הרעיון של מכונת ממתקים נהדר אבל לא עולה לי תמונה מסויימת של זה בראש (בטח לך יש כבר משהו) לגבי פיסול ..אין קל מזה! תוציאי מהמחשב ראש של הדמות או גוף במיימדי עוגה בתבנית גדולה. תצמידי עם קיסמים לעוגה ותחתכי את הצורה, תמרחי בקרם חמאה בצבעים שונים, איפה שצריך תפזרי סוכריות ציבעוניות ונגמר הסיפור. אני מצרפת לך עוגה כזאת שעשיתי ליומולדת של הילדה שלי שאהבה פוקימון. ממש ממש בלי כישרון עודף.

דיאנה ג

New member
המממ... דווקא נראה שיש כשרון ../images/Emo13.gif

אבל לפי ההסבר, יכול להיות שאפילו אני אצליח לעשות משהו נורמלי... אולי אנסה קודם עם משהו פשוט בסופה"ש הבא (השבוע הכנתי כבר שתי עוגות - לא מקושטות...
) ראיתי באיזה ספר עוגות יום הולדת תמונה של עוגת מכונת ממתקים (משם הרעיון), וחפשתי תמונות של מכונות כאלה בגוגל, ולפי כל אלה הגעתי למשהו - עוגת מלבן, שהשליש התחתון שלה ייחתך ויסובב ב- 90 מעלות ליצירת מין T עבה (גוף המכונה והרגל שלה) - אפשר כמובן טיפה לעצב יותר, אבל זה הכיוון הכללי - והחלק העליון (גוף המכונה) ייצבע בלבן, ועליו כל הממתקים; החלק התחתון יכול להשאר עם קרם שוקולד רגיל - חום, ובתוכו שני ריבועים לבנים, באחד תחוב מטבע שוקולד (פתח המטבעות) והשני צמוד לתחתית, ו"מתפזרים" ממנו ממתקים עד למגש וסביב כל ה"מכונה". כדי לגוון טיפה בלי להגיע לקנאה, אפשר בכל עוגה לשים ממתקים מסוג שונה, או צבעים שונים בכל עוגה (וכמובן גם הרבה מטבעות שוקולד, שאם לא כן בטוח יהיה ריב...). איך זה נשמע? לילה טוב דיאנה

לילית462

New member
הי דיאנה, את בכלל לא כופרת !!!

אפשר ליצור דברים משגעים עם עוגות ולא חייבים להשתמש בבצק סוכר.....אני מצרפת לך כמה דברים שעשיתי,ואם תתני עוד פרטים על הילדים אולי נוכל לעזור לך למצוא רעיונות לעוגה.

דיאנה ג

New member
המון תודה לילית! ../images/Emo13.gif

איזה יופי של עוגות!
לגבי הדובי החמוד - איך עשית לו מרקם "מחוספס" כזה? תודה דיאנה

לילית462

New member
זה באמצעות זילוף

מכינים קרם חמאה צבעוני ומשתמשים במזרק או שקית זילוף עם צנטר בצורות שונות. בדובי השתמשתי בצנטר בצורת כוכב. במקרה של הדובי זה היתה עבודת נמלים כי כיסיתי את כל העוגה בכוכבים כוכבים.... זה לוקח הרבה זמן
אבל נראה מצויין

לילית462

New member
לא, אני באפריקה.....

והצפרדעים הם בהשראת ספר שלדעתי הוא אוסטרלי

יש ספר לעוגות כאלו.

את יכולה להכין עוגות מספרים, מגרש כדורגל/כדורסל, דובי/פיל וכו', ליצן, בית ממתקים, רכבות, תיבת מטמון, כל דבר שעולה על רוחך,בערך, שקד

למעלה