מקווה שאני לא מדליק כאן אש, אבל...

סופש

New member
מקווה שאני לא מדליק כאן אש, אבל...

אני בדיוק לפני רכישת מחבת, רציתי כרגיל לרכוש מחבת טפלון טובה, אבל אז ראיתי בפורומים וויכוחים לגבי הפן הבריאותי (האמת גם ראיתי כתבה רצינית שפסלה את הטפלון), אני לא מעוניין להכנס לוויכוח, מכיוון שאני לפני רכישה, אין פשוט ארכוש מחומר אחר וזה, לא כזה קריטי. השאלה היא איזה חומר במקום טפלון קיים, עם אותו אפקט ? (אי הדבקות למחבת) המון תודה.
 

סופש

New member
כןף חיפשתי בפורום ומצאתי טיטניום ../images/Emo13.gif הבעיה

היא שזה קצר יקר... האם זה או טפלון או טיטניום, או שיש אפשרות אחרת ?
 

bali

New member
מנהל
אם אתה רוצה מחבת לא נדבק, זה מה שיש.

 

bali

New member
מנהל
אני עוד לא השתכנעתי שטפלון כזה מסוכן

כל שני וחמישי מודיעים שמשהו אחר מסוכן מסרטן לא בריא וכ"ו. העניין הוא שהחיים הם מחלה סופנית והמרדף אחרי מה כל כך מסוכן באוכל ובכלים שבהם אנחנו מבשלים נראה לי מיותר. כל עוד ציפוי הטפלון לא שרוט ומתקלף אני ממשיכה להשתמש בטפלון עם כלים מתאימים שלא ישרטו אותו. אם המחבת נשרטת מדיי או מתקלפת אני זורקת וקונה חדשה.
 

סופש

New member
למה לקחת סיכון ?

לפי הכתבת שקראתי, מדובר במחקרים מהימנים ומבוססים. בכל מקרה, אני לא לוקח סיכון, מכיוון שאין סיבה לקחת. שמעתי שיש חומרי None Stick אחרים שלא מבוססי טפלון, זה נכון ?
 

bali

New member
מנהל
אין לי מושג לגבי חומרים אחרים

וממה שקראתי הסכנה בטפלון היא רק כשהציפוי שרוט או פגום, ואצלי הוא לא ככה. אני שונאת את טרנד ההיסטריות שבטח ממומן ע"י יצרני מחבתות וסירי הטיטניום וזכותי לא להאמין לזה.
 

סופש

New member
זכותך לא להאמין, השאלה היא האם

חוסר האמונה הזה מבוסס על מחקרים/כתבות שטוענות להיפך (לדעתי אין כאלה), או מהרצון לחסוך...
יפה שאצלך הציפוי לא שרוט או פגום, אבל אם מחר תהיה שריטה קלה שלא תשימי לב ? שלא לדבר על כך שהמחקרים גם הראה שיש סכנה בבישול בחום גבוה, ללא קשר לשריטות.. בכל מקרה, בתאבון
 

פוקסי99

New member
טפלון או טיטניום או נירוסה

שלום רב בואו נחשוב רגע ביחד כיום כאשר תורת המשפטים או יותר נכון תורת התביעות על כל נושא ולו הקטן ביותר כל כך משוכללת לא נראה הגיוני שחברה תייצר סירים או מחבתות מחומר אשר מסכן את בריאותו של המשתמש אני מאמין שלו היה מקרה אפילו בודד של אדם אשר חלה בגלל טפלון היינו יודעים ושומעים גם כל המאמרים או עבודות המחקר הם ברוב המקרים מגמתיות גם תורת הפירסום מאד משוכללת ולעיתים השמועות מגמתיות מתחילות בחברות אלו. אני משתמש במחבתות של טפל ולא נראה לי שחברה כמו טפל תמכור מוצר מסוכן בלי להזהיר בגדול שהוא מסוכן כמובן שהמאמר אשר כתבתי לא בא להמליץ להשתמש בטפלון או לא, פוקסי
 

סופש

New member
../images/Emo41.gif ברור לך שמה שאתה אומר נדון לכשלון, נכון ?

ספר זאת לכל חולי סרטן הריאות, כיצד לפני 20 שנה לא ידעו שסיגריות מסרטנות ? גם אז טענו זאת לאורך שנים, אבל "לא נמצא קשר ישיר בין סיגריות לסרטן". היום, 20 שנה אחרי, זה כבר ברור. אני מקווה שהדוגמא הזה מספיקה טובה, כדי שתבין שהטענה של "אם היה מסוכן, היינו יודעים", לא מחזיקה מים. אגב, בנושא הטפלון הנתונים היום אפילו חזקים יותר, יש מחקרים אמינים ומוכחים, ואין שום מחקר נגדי. (היית מצפה שחברות הכלים לפחות יממנו משהו נגדי, לא ?)
 

פוקסי99

New member
ובקשר לנדבק או לא

אני משתמש במחבת נירוסטה. שם על הכיריים ללא שמן או מרגרינה נותן למחבת להתחמם כך ואז לוקח את המרגריה כאשר היא קפואה מהמקפיא פותח צד אחד של הנייר ומעביר על המחבת מקבל שכבה דקה של מרגרינה, יש להקפיד לעבור גם בפינות ולשמן מעט מגובה הדפנות. מי שלא אוהב מרגרינה לשים שמן בצלוחית לטבול נייר סופג ולעבור על המחבת כמו עם המרגרינה אפשר להכניס שמן בתוך שקית ניילון למקפיא השמן קופא ב6 מעלות ונקבל גוש שמן מוקשה ועכשיו לעבור על המחבת בדיוק כמו עם המרגרינה וטיפ נוסף: כאשר צריך להוסיף מרגרינה למתכון ולא רוצים להשתמש במרגריה ויש משמעות למרקם של המרגרינה אני מכניס שקית של שמן למקפיא, כאשר השמן קופא (הוא בדיוק במרקם של מרגרינה) אני מוסיף אותו למתכון כמו מרגרינה שבת שלום פוקסי
 
למעלה