מקווה שאפשר לשאול פה..

yael800

New member
מקווה שאפשר לשאול פה..

היי, לגביי טונה במיים של STARKIST. האם יש בה מלח? שמעתי שהחיסרון בטונה במיים הוא המלח. אני לא רואה שם שכתוב ברכיבית מלח אין לי מושג מה זה בדיוק נטרן שכן רשום שם. האם קופסא שלמה של טונה ביום זה בריא?הרבה? האם הכמות של החלבונים טובה? המשך יום מקסים, יעל

שמעת לא נכון

החיסרון בטונה במים הוא לא המלח אלא העניין ה"שולי" הזה של להרוג את הדגים. קופסא שלמה של טונה ביום זה מאוד לא בריא, בעיקר לדג. אם יש שם דברים שחשובים לתזונת האדם אפשר להשיגם בקלות מתזונה צמחית. דוגמאות הכי פשוטות - זרעי פשתן ואגוזי מלך. סליחה אם הייתי לא מנומסת. אבל מבין שתינו - את היחידה שמדברת בנונ-שלאנט על להרוג מישהו. את מוזמנת להשאר בפורום ולגלות איך אפשר להיות בריאים גם בלי לפגוע בבעלי חיים.

motior

Member
אכן שמעת לא נכון

אבל חוץ מזה ה"נתרן" ברכיבים הוא המלח.

TheFinalCut

New member
המממ

זו הודעה שדי מאתגר להחליט איך לענות לה. באופן עקרוני, מינון יומי של דגים או הרכיבים של גוויותיהם אינם מנושאי הפורום הזה. אבל השאלה מספקת הזדמנות לספק קצת מידע, אז ננצל אותה: דגים הם בע"ח מפותחים, המסוגלים לחוש סבל לא פחות מבע"ח אחרים. תעשיית הדיג גורמת ייסורים קשים למעל 150 מיליון בע"ח בישראל בלבד מדי שנה. על אף שבשרם מכיל באופן יחסי פחות כולסטרול ושומן רווי מסוגים אחרים של בשר, בשר דגים מזוהם במתכות כבדות כגון כספית (המזהמות את בתי הגידול שלהם), ואין אף רכיב תזונתי שנמצא בדגים ולא ניתן לקבל ממזון צמחי. למידע נוסף על הסבל בתעשיית הדגים ועל ההיבטים התזונתיים-בריאותיים של הנושא, ר' את הדף הזה. קל ופשוט להפסיק לתמוך בתעשיית הסבל האכזרית הזו (מניסיון אישי, שלי ושל רבים שתוכלי לשוחח עמם כאן), ובהחלט שווה לשקול את זה.

mm130

New member
ואם היא הייתה שואלת על ביצים?

בהחלט מאתגר.

TheFinalCut

New member
פחות

הגדרה הפרקטית של "תזונה צמחית", שעליה מבוסס שם הפורום, מיועדת לכלול את הסוגים המקובלים של תזונה מבוססת צמחים (צמחונות לסוגיה וטבעונות), ועל כן צריכת ביצים (על האספקטים השונים שלה) אכן רלוונטית לנושאי דיון הפורום (בניגוד לשאלות לגבי המינון המומלץ של טונה בדיאטה היום יומית). לפיכך אין שם כל "דילמה מאתגרת". Savvy?

mm130

New member
הדילמה תהיה בין ההגדרה של הפורום,

לבין תמיכה כלשהי בהתעללות.

TheFinalCut

New member
בהחלט זכותך לראות את זה כך

אני רואה את זה אחרת לגמרי: הפורום, המוגדר כמות שהוא, כבמה לדיון שבאמצעותו ניתן להעלות מודעות ולקדם (בהדרגה ותוך שמירה על נימוס וכבוד הדדי) תזונה פחות פוגענית מכל הבחינות - מוסרית, סביבתית ובריאותית.

mm130

New member
אני מסכים במאה אחוז.

אני מרגיש שהדיון הזה פוגע בסטטוס קוו היפה שאתה מצליח לשמר פה, ולכן אשלח לך מסר.

d a p h n a

New member
כאשר הפורום הוקם

הוא הוקם מתוך ההחלטה שהמטרה העיקרית שלו תהיה לספק מידע בענייני תזונה, להחליף מתכונים ולהוות מקום מחייה נעים לצמחונים וטבעונים (ובעקרון אפילו למי שאוכל בשר או דגים אך מתעניין בתזונה צמחית - נגיד מישהו שבא ואומר "אני אוכל בשר אבל רוצה רעיון להכנת ארוחת ערב צמחונית"). הוחלט שלמרות שאפשר יהיה לקיים בו דיונים אידיאולוגיים במידה מסויימת וכל עוד תהיה שמירה על נימוס - זה לא יהיה פורום שבו יושבים יומם וליל ומנהלים דיונים של צמחונות מול טבעונות, וגם לא פורום שבו אי אפשר לפרסם מתכונים עם חלב וביצים בלי ישר לקבל נאומים על התעשיות הנ"ל. אם להיות בוטה יותר, הוא הוקם בין השאר כמקום ש*לא* יהיה כמו פורום "צמחונות וטבעונות". אני יכולה להעיד על עצמי בתור צמחונית (ולא טבעונית) שהסיבה היחידה שאני משתתפת בפורום הזה היא שהוא הוקם תחת ההגדרות הללו. אני יודעת על עוד כמה אנשים כאן שמשתתפים בו בדיוק מאותן הסיבות. אני מאוד מקווה שהמצב הזה לא ישתנה, אולם אם זה יהפוך לפורום שבו אי אפשר לדבר על אכילת ביצים וחלב בלי לפתוח דיונים בנושאי אידיאולוגיה, אני אפסיק להשתתף בו, ואני משערת שיהיו עוד שיעזבו.

למעלה