אדריכלית סיגל בן נון
New member
מקווה שהגעתי אל המנוחה והנחלה
שלום לארי ושלום כולם אני מסתובבת לי כבר חודשים בכל הפורומים האפשריים ברשת ואצל כל הגננים שאני מכירה ואפילו שאלתי חקלאים. אני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי. בחצרי שלושה עצי דולב ואצל שכני אחד. העצים היו במקום לפני הבניה והם עצים בגובה של 8 מ´ בערך. הם נתקפים כל שנה בקמחון . (שני עצים הועתקו בהצלחה ומצבם זהה לזה של אילו שלא הוזזו ממקומם) בכל שיטוי אמרו לי שאפשר רק לרסס. נו נראה אותם מרססים עצים כל כך גבוהים. מה, יש לי הליקופטר????? כבר התרגלתי לקמחון ואפילו התחלתי לדמיין שאלו פתיתי שלג..
אבל הבעיה שמטרידה אותי יותר היא השלכת. אצלי השלכת מתחילה במאי ונמשכת עד החורף.... בערך בעיצומו של הלבלוב מתחילים העלים הצעירים, ורק הם, להתייבש ולנשור. אפילו לפני הופעת הקמחון. משיטוטי ושאלותי הרבות נאמר לי: א. שהנשירה קשורה, כמובן, לקמחון. ב. שהנשירה לא קשורה בכלל לקמחון. ג. שאין מה לעשות. ד. הגברת ההשקיה תשפר את מצב הנשירה ואני מרכזת את השאלות: 1. האם יש פתרון לקמחון בדולב ע"י הזרקה או הגמעה? 2. האם הנשירה קשורה לקמחון? 3. אם הנשירה לא קשורה, מה זה ואיך לרפא? 4. האם ההשקחיה יכולה לעזור? לא נראה לי כי יש דולב אחד באמצע הדשא והבייבי-עלים שלו נושרים בדיוק כמו שאר העצים.. ולסיכום: ה צ י ל ! ! ! תודה ובהצלחה לפתיחת הפורום
שלום לארי ושלום כולם אני מסתובבת לי כבר חודשים בכל הפורומים האפשריים ברשת ואצל כל הגננים שאני מכירה ואפילו שאלתי חקלאים. אני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי. בחצרי שלושה עצי דולב ואצל שכני אחד. העצים היו במקום לפני הבניה והם עצים בגובה של 8 מ´ בערך. הם נתקפים כל שנה בקמחון . (שני עצים הועתקו בהצלחה ומצבם זהה לזה של אילו שלא הוזזו ממקומם) בכל שיטוי אמרו לי שאפשר רק לרסס. נו נראה אותם מרססים עצים כל כך גבוהים. מה, יש לי הליקופטר????? כבר התרגלתי לקמחון ואפילו התחלתי לדמיין שאלו פתיתי שלג..