מקווה שהגעתי אל המנוחה והנחלה

מקווה שהגעתי אל המנוחה והנחלה

שלום לארי ושלום כולם אני מסתובבת לי כבר חודשים בכל הפורומים האפשריים ברשת ואצל כל הגננים שאני מכירה ואפילו שאלתי חקלאים. אני מקווה שאתם תוכלו לעזור לי. בחצרי שלושה עצי דולב ואצל שכני אחד. העצים היו במקום לפני הבניה והם עצים בגובה של 8 מ´ בערך. הם נתקפים כל שנה בקמחון . (שני עצים הועתקו בהצלחה ומצבם זהה לזה של אילו שלא הוזזו ממקומם) בכל שיטוי אמרו לי שאפשר רק לרסס. נו נראה אותם מרססים עצים כל כך גבוהים. מה, יש לי הליקופטר????? כבר התרגלתי לקמחון ואפילו התחלתי לדמיין שאלו פתיתי שלג..
אבל הבעיה שמטרידה אותי יותר היא השלכת. אצלי השלכת מתחילה במאי ונמשכת עד החורף.... בערך בעיצומו של הלבלוב מתחילים העלים הצעירים, ורק הם, להתייבש ולנשור. אפילו לפני הופעת הקמחון. משיטוטי ושאלותי הרבות נאמר לי: א. שהנשירה קשורה, כמובן, לקמחון. ב. שהנשירה לא קשורה בכלל לקמחון. ג. שאין מה לעשות. ד. הגברת ההשקיה תשפר את מצב הנשירה ואני מרכזת את השאלות: 1. האם יש פתרון לקמחון בדולב ע"י הזרקה או הגמעה? 2. האם הנשירה קשורה לקמחון? 3. אם הנשירה לא קשורה, מה זה ואיך לרפא? 4. האם ההשקחיה יכולה לעזור? לא נראה לי כי יש דולב אחד באמצע הדשא והבייבי-עלים שלו נושרים בדיוק כמו שאר העצים.. ולסיכום: ה צ י ל ! ! ! תודה ובהצלחה לפתיחת הפורום

link

New member
טיפול בקימחון

נגד קימחון ניתן להגמיע בקונפידור על פי ההוראות על הקופסא. האם ניסית כבר פיתרון זה? זהו מדביר סיסטמטי המגיע דרך מערכת המזון של העץ אל קיבת הקימחון ומטפל בו. לגבי השלכת אין לי תשובה, אך בדרך לוגית ההיתי מטפל תחילה בקימחון ואחר כך רואה מה קורה. בהצלחה.

קונפידור הוא נגד מזיקים. קמחון=מחלה

היי לינק האמת שכל הזמן בעצם רציתי שיגידו לי לשים קונפידור. כי זה נורא נוח לשימוש ועושה נפלאות. רק מה, הוא מושלם נגד רוב המזיקים (כלומר חרקים ובעלי חיים מגעילים שכאלו) אבל קימחון זו מחלה שאיננה נובעת מטפיל, ככה אמר לי אחד ממיליון היועצים אליהם הלכתי. כל פעם ששאלתי עצה, שאלתי גם :"ומה עם קונפידור?" וכולם אמרו לי שלא לענין. מאחר והעצים גדולים, מישהו היה צריך לומר לי כמויות ולכן לא עשיתי זאת קודם. מסתבר שזה היה יוצא רק בזבוז של זמן!! נראה לי שגם בפורום הזה לא יצא לי "חיר". תודה בכל אופן!!! סיגל

link

New member
קמחון=מחלה???

התופעה המתוארת כ"קמחון" מופיעה עקב המצאותם של כינים המיצרות את "פתיתי השלג" הללו כמעטה הגנה. האם באפשרותך לצרף תמונה?

link

New member
אכן קמחון = מחלה!!!

וכנראה שיש קשר לנשירה. ממה שמצאתי עד כה הפיתורנות הם רק ריסוס, אבל אני עוד מחפש.

תודה לך, לינק, על ההשקעה

היי לינק סחתיין על המשקיענות! אתה מן הסתם עובר עכשיו את השלבים שאני עברתי בחודשים האחונים. אני מקווה שבעזרתך אוכל להתקדם הלאה אל עבר פתרון מעשי. ממה שקראת, איך מבצעים , טכנית, ריסוס בעצים בוגרים? כל כמה זמן יש לרסס? באיזו עונה? תוכל לגלות לי היכן אתה מחפש? אשמח ללמוד! תודה בכל מקרה. נעים לדעת שיש עוד אנשים כמוך! סיגל

מוטי בר

New member
קצת יותר ידע על הדולב

דולב הוא עץ נשיר כל השנה והנשירה האופינית ללבלוב המוקדם היא נשירת החפים הירוקים של הפריחה הלא קישוטית, והמופיעה לפני הלבלוב של העלים,או יחד עימו. לגבי הקימחון, אם בכלל זה קימחון או קמחונית, אין טעם לרסס אם העץ נמצא באזור לח מאוד כי הלחות מאוד מעודדת פטריות כמו קימחון במיוחד אם היא כוללת גם צל בשעות היום. בכדי שאוכל לדעת אם אכן מדובר בקימחון, ובודאות, מומלץ מאוד לצרף תמונת תקריב מוגדלת של העלים הפגועים משני הצדדים, ובאור מלא. יש אפשרות לגזום את רוב הענפים של העץ מלבד המרכזיים לפני הלבלוב, בכדי לצמצם את נפח הנוף לפני הריסוס בכדי להקל על העבודה בגבהים.(אל חשש הוא ישלים את מה שנגזם תוך זמן קצר מאוד). אך אני ממש בספק רב אם יעזור בכלל לרסס, כי העץ נשיר לגמרי בחורף ואין עלים שישמשו כפונדקאים לצורך הדבקתו באביב כך שהוא תמיד ידבק שוב. דולב גם ידוע מאוד כבעל שורשים תוקפניים ביותר ממש כמו פיקוסים.

דולבי הדואבים

היי מוטי. תודה על ההסבר המקיף. לצערי אין לי מצלמה דיגיטלית אז אני לא יכולה לשלוח מיד תמונות. אצלם ואשלח בהזדמנות. בענין הנשירה , זו איננה הנשירה של החפים של לפני הלבלוב אלא בפרוש נשירה של העלים הצעירים . נשירה זו מתחילה בערך במאי לאחר שכל העץ ירוק , ומדהים. מרגע הןעת הנשירה, כל העלים הצעירים, כמדומני, מתיבשים ונושרים. כאמור התופעה איננה מתחילת הלבלוב שאחרת, לא היו נשארים כלל עלים. כשבועיים אחרי תחילת הנשירה מתחילים הסימנים הראשונים של הקמחון או הקמחונית (מה ההבדל?) אני גרה בעמק חפר ולמרות שעמקים בארץ יש בהם לחות יחסית גבוהה, לא הייתי מגדירה את האזור ואת התקופה כבעלי לחות גבוהה. עזרתי במשהו להבהרה? אתה נשמע בקיא למדי אז אשאל שאלה למען ספק את סקרנותי. מה מקור המחלה? האם "רדומה" בשורשים? בגזע? ועוד, לשכן שלי יש דולב אחד בוגר ואצלו מתחיל הקמחון לפני העצים שלי. ותמיד הוא כאילו "משיג" את העצים שלי ומצב הקמחון בו חמור יותר. האם יתכן שהוא החולה ומדביק את העצים שלי? תודה סיגל

מוטי בר

New member
היי סיגל. קימחון הוא פטריה המכילה

נבגים כמו שאר הפטריות המוכרות וההבדל בינו לבין קימחונית הוא בכך שהיא מופיעה בדרך כלל בצד התחתון של העלים בזמן שקימחון מופיע בדרך כלל בצידם העליון. בשתי המחלות הצבע משתנה לחום בהיר בהבשלת הנבגים על העלים וזה שלב סופי לנשירה של העלה. באשר לשכן מתאורך, הוא משמש כנראה פונדקאי עיקרי של המחלה. עדיף להביאו להבנה עניינית לכך שהוא מקור הבעיה לפני שלב הריסוס אצלך ואז לרסס במשולב אצל שניכם. הערה: גם בעצים בריאים של דולב יש כל הזמן נשירה של עלים ובכל העצים בכלל, כולל עצים תדירי ירק כמו זית, חרוב, אורן, ועוד. בהצלחה.

אז אצלנו זה קימחון כי מופיע בחלק

העליון של העלים. (תראה בתמונות כשתגענה) אין לי בעיה עם השכן. הוא עדיין לא עבר לגור ולכן עדיין לא סובל כל כך, אך ברור לי שאם וכאשר תהיינה בידי תשובות סופיות ובדוקות לטיפול אזכה לשיתוף פעןלה מקסימלי. הוא אדם מקסים וגם מושבניק בעצמו אז אולי יעזור בפתרונות הטכניים של איך לעזאזל לרסס עצים כה גבוהים. האם עכשיו אפשר לרסס? או שעדיף לחכות ללבלוב הבא ואז לרסס? האם יתכן שיספיק לרסס את העץ שלו? או שלא כדאי להסתכן? גם אם תאמר שיהיה מספיק לרסס רק את העץ שלו, אני אשתתף עמו בעלות כי זה לטובת שתי הגינות. ושוב על הנשירה. זו בכל זאת לא נשירה נורמלית. אני "שואבת" עלים מחודש מאי והגינה נראית כמו בסתיו מבחינת מרבד העלים היבשים.. (יפה אך מעצבן לאורך כל כך הרבה זמן)

מוטי בר

New member
אוקי, כעת התמונה ברורה יותר ויש

לרסס במשולב אצל שניכם בכדי למנוע הדבקה חוזרת גם לאחר הריסוס הראשון ולהקפיד על התמדה בכך. בידידות, מוטי בר.

איך לרסס , ובמה?

מוטי שלום סלח לי על הניג´וס. כל הזמן חיפשתי פתרון שונה מריסוס אך כנראה שאין. מאחר ואיתרע מזלך ודווקא היום בעקבות הסבריך החלטתי שאין מנוס מכך, האם תוכל להסביר לי ולפרט מספר דברים? 1. עם איזה חומר לרסס? 2. מינון ? 3. מתי לרסס? 4. באילו אינטרוולים לרסס? 5. איך, לעזאזל, מרססים עצים כ"כ גבוהים? 6. האם יש עונה מועדפת לריסוס? 7. האם יש אנשי מקצוע שעוסקים בכך? ואם כן יש לך המלצות? 8. האם יש סיכוי בפעולות אלו או שכדאי להתרגל ל"שלג על עירי"? תודה מקרב לב סיגל

מוטי בר

New member
זה ממש קשה מאוד בגודל כזה של עץ

אך אם תפני לחנויות עומר והגרעין ותסבירי להם במה מדובר הם ישמחו מאוד ליעץ ולעזור לך ובטח שישמחו למכור לך חומרים נכונים. בדרך כלל מרססים באקוגן ספרול ודומיו אך בכמות כזו עדיף ללכת על אריזה גדולה חקלאית שבה הליטר עולה באופן יחסי הרבה יותר זול מבקבוקונים קטנים. באשר לדרך וליעילות, יש להקפיד על הרטבה מלאה של כל הנוף של העץ לפי ההוראות הכתובות על התוית של החומר וזה ממש לא קל להגיע לגבהים כאלו ללא טרקטור העוסק במלאכות הריסוס, שלו יש בדרך כלל גם מפוח בעל עוצמה המזריק את החומר בלחץ אויר לגובה רב. יש חברות הדברה העוסקות בריסוסי מטעים חקלאיים אך אין לי מידע איזה הן כי איני עוסק בתחום זה או בגינון מעשי. הצעתי לגזום את רוב הענפים של העץ על למרכזיים ביותר בכדי לצמצם את העלויות ולהגביר את היעילות של הריסוס. ריסוס מומלץ ביותר לפני התפשטות המחלה כשהיא עוד בראשיתה וחשוב ביותר לפני הבשלת הנבגים של הפטריה כי אז הם כבר מופצים בכל מקום ושוב תהיה הדבקה חוזרת. אשמח מאוד לענות על שאלות נוספות בפורום הקבוע שלנו בואללה שבו גם לארי משתתף. הפורום הזה של תפוז יותר נוח אך חדש מאוד ורוב המקצוענים בגינון נמצאים בואללה. עד אשר הם יתרגלו לגלוש גם בתפוז שווה לבקר גם אצלנו. בידידות רבה, מוטי בר.

הלכתי לצלם את העצים שלי

וגם את העץ של השכן! שמתי לב שמצב העץ של השכן ממש מזעזע והעלים מעוותים לגמרי. ןאילו מצב העצים שלי לא רע, בנתיים. יש כמה עלים מוכתמים אפילו הייתי צריכה לחפש בשביל הצילום. ויש את העלים הצעירים שמצהיבים. אפתח השבוע ואציג בפורום. תודה סיגל

למעלה