מקווה שהגעתי למקום הנכון...שאלות

radiofloyd

New member
מקווה שהגעתי למקום הנכון...שאלות

שלום, אני בן 28 סטודנט ובמקביל מתחיל עבודה חדשה ממש היום!! התחתנתי לפני שבוע!!! ואני מאושר בחיי האישיים! אבל... בכל הנוגע לעבודה, מאז שהשתחררתי עבדתי במכירות. אף פעם לא היתי מקום ראשון במכירות וכל ההתעסקות עם יעדי מכירות מביא אותי לתסכול, במיוחד שהשכר בא בהתאם. החלטתי ללכת ללמוד כדי לצאת מהתחום הזה אולי ולמצוא עצמי במקום אחר בתחום אחר, וכרגע אני בחצי הדרך, הלימודים מעניינים (לוגיסטיקה וכלכלה) והשנה יהיה לי הרבה זמן גם לעבוד שכן השנה הלימודים יערכו רק פעם בשבוע (יום מרוכז). אני מתחיל לעבוד בתור נציג שירות ומכירה בחברה חדשה וצעירה שעשתה עלי רושם טוב! (בהתאם לאילוצים) אני רוצה לפתוח דף חדש ולהצליח, אבל אני לא יודע מאיפה לשאוב את הכוחות, (וזה עוד לפני הקמת משפחה וכל זה) אני מרגיש כאילו זה רוטינה שחוזרת על עצמה בכל הקשור להנעה בעבודה, להתחדשות ולצמצום תחושת התסכול והעייפות בעבודה. יש לי חלומות גדולים מאוד לעתיד, אבל איך אני בונה את הבסיס לחלומות עם חששות ופחד מתסכולים מוכרים?? תודה אני!

שאלות להתבהרות

שלוש שאלות שדרכן ניתן יהיה לעשות קצת סדר. האם יהיה זה נכון לאמר שעבודת השירות והמכירות איננה העבודה הנכונה עבורך ועל כן דורשת ממך התגייסות מיוחדת ? האם אתה רואה את עצמך מתפקד בעולם הלוגיסטיקה ? איך זה מרגיש ? ושאלה אחרונה - תוכל לשתף במשהו לגבי החלומות לעתיד או שעדיין עדיפה השתיקה ? נמשיך משם,

radiofloyd

New member
תודה על ההתיחסות, תשובות לשאלות:

ובכן: עבודת השירות והמכירות לכשעצמה אינה דורשת ממני התגייסות מיוחדת אלא העובדה שמודדים אותי במספרים כל הזמן אין לי בעיה בלעבוד עם לקוחות, מה גם שאני אוהב יותר לחקור ו"להפעיל את המוח" בשנים האחרונות יותר מאשר את האינטואיציה והמגע עם הלקוח. לגבי השאלה השניה - את עולם הלוגיסטיקה אני מכיר מסיפורים של מרצים ושל עוסקים במקצוע וזה מעניין אותי יותר שכן כאן ישנו אתגר שדורש שילוב של תקשורת טובה עם קולגות (לקוח/ספק) ובמקביל חשיבה לוגית (שיפור שיטות וייעול), אני יודע שאין מקצוע בו אתה לא נמדד ע"י מישהו אבל אין לי מושג איך אני אמדד בתחום זה. לגבי החלומות.... אין לי בעיה לשתף אותם אם זה יכול לסייע! החלומות שלי נעים בין הגשמה בתחום המקצועי- כלומר להניע תהליכים ו"להזיז" דברים ע"י מו"מ עסקי ובין ניתוח תהליכים וכן החלומות הגדולים יותר שמשותפים לכולם כמו חיי משפחה וחיי חברה עשירים ותומכים. יש לי חלום גדול לעבוד עם גורמים וחברות מחו"ל (כל הקטע הזה של שת"פ ונסיעות לחו"ל/שליחויות עושה לי את זה) וכמובן בתור מוסיקאי (מגיל 13) היתי רוצה להופיע פה ושם ולזכות למחיאות כפיים על לחן שכתבתי (אני כותב בשנה האחרונה ומזיז דברים בכיוון דווקא) ואוו....שיתפתי יותר ממה שתכנתי, בכל מקרה מקווה שזה יעזור במשהו תודה אני.

שיתוף חשוב

עבודת המכירות. התחושה הקשה שלך סביב מדידה רק של מספרים אומרת שמרכיב ההערכה את המימד האיכותי חשובה לך וכאשר זה לא מתקיים נוצר וואקום. חשוב מאד להכיר בכך ולהבין לעומק את הצורך והדינאמיקה. החלק האנליטי. זה גם משהו שחשוב להכיר את הצורך, היכולות, הדרך בה אתה מביא את עצמך לידי ביטוי - כל המרכיבים הללו חשובים מאד לאפיון בשלבים כמה שיותר מוקדמים בתהליך פיתוח הקריירה. כך מניחים תשתית טובה לעתיד. אתה כנראה חייב להמשיך ולברר את החלק הזה עם עצמך. לוגיסטיקה. נסה לראות מה אתה יכול לעשות כבר היום, אולי עוזר, מודד בשטח, מחשב כמויות, יש בעולם התפעול והלוגיסטיקה תפקידי התחלה רבים. שווה לבדוק איך ניתן כב רהיום להכיר את העולם הזה. לגבי החלומות. האם אתה יכול לקחת אותם ולנסות להניח כבר עכשיו את הצעדים המעשיים המיידיים האפרשים לקדמם ? ודבר אחרון - החשוב מכל זה ללמוד להסתכל לעתיד ולנסות לפענח לאן העולם הולך ומה יכול להיות המקום שלך בו. אתה מוזמן למאמר שעוסק בעניין - עצב לך עתיד בהצלחה

למעלה