מקווה שהגעתי לפורום הנכון

נטע775

New member
מקווה שהגעתי לפורום הנכון

שלום יש לי ילדה בת שנה וחודשיים, לפני כחודש התחילה לה פריחה ואודם די רציני בפיפי ומסביב. קניתי לה משחה טבעית וזה עבר. אחרי בערך שבועיים שוב חזרה הפריחה, והיום שוב, הפעם פחות חמור במראה אבל מגרד לה. הבנתי שיש סיכוי שזה בגלל שאולי היא אלרגית למזון מסויים.בפעמיים האחרונות שמתי לב שזה מגיע אחרי יום שהיא אוכלת במשפחתון קציצות בקר, אורז ושעועית ירוקה. השאלה היא כזאת, האם יתכן שהיא אלרגית לשעועית? או לתבלינים בקציצות? הגננת שמה רסק עגבניות, פפריקה, מלח או אבקת מרק (לצערי...) ולפעמים כמון. תודה.

שלום לנטע

אלרגיה למזון הינה דבר נפוץ ובכדי לוודא שאכן זה כך, חשוב לנסות להפריד מאכלים שונים ולראות מהי התגובה שלה לכל מזון. במקרה שאת מתארת, נראה כי הנ"ל יהיה קשה לביצוע במסגרת הגן (תקני אותי אם אני טועה), אבל שווה לנסות. התבלינים שתיארת הינם תבלינים בעלי אופי מחמם (פפריקה, כמון, אבקת מרק...) ועל כן הם יכולים להכניס חום לגוף. אם ישנה רגישות לאחד מהם, החום של התבלין יכול להתבטא כפריחה אדומה כניסיון של הגוף לפלוט אותו החוצה. ז"א, התגובה של בתך, אכן יכולה להיות תגובה אלרגית, אך ישנה אפשרות שאין זה קשור לאלרגיה והתופעה שתיארת הינה מוכרת אצל תינוקות וילדים. במידה והפתרון בתזונה לא יהווה מענה, הייתי ממליץ לפנות למטפל מתחום הרפואה הסינית העתיקה עם ניסיון בטיפול בילדים. מניסיוני, ניתן לעזור לכך ויחסית די בקלות. מקווה שעזרתי בברכת בריאות, רועי סופר

נטע775

New member
רועי תודה רבה

ננסה להוריד לתקופה את הבשר מהגן ונראה אם זה עוזר, אם לא נמשיך הלאה. המון תודה על התשובה המפורטת.

ערב טוב נטע

ולשאלתך...יכול להיות מהתזונה כפי שרועי רשם לך...אבל יש צורך לעשות תישאול מקיף כדי לקבל תמונה יותר ברורה.. ממליצה לך להגיע למטפל/ת המתמחה בתינוקות וילדים...אם תרצי עזרה אשמח להמליץ לך במסר רק בריאות ושבת מקסימה שרון

miriamr

New member
פריחה

שלום נטע, בהמשך לתגובתו של רועי אני רוצה להוסיף. פריחה מסוג זה שאת מתארת בהחלט יכולה להצביע על מצב של חום פנימי. בנוסף היא יכולה להיווצר ממגע עם צואה ושתן חומציים מדיי. הדבר קורה הרבה פעמים כשאין מספיק נוזלים בגוף או/ו כאשר האוכל לא מתעכל עד הסוף. תסתכלי על היציאות של הבת שלך ותנסי לזהות מה הצבע, הריח והאם יש חתיכות של מזון בפנים. ככל שהריח חריף יותר, צבעו והטקסטורה שלו משתנים ויש יותר מזון לא מעוכל, כך זה מראה יותר על מצב של חום ואי יכולת לעכל את המזון. מערכת העיכול של כל ילד מתפתחת בקצב אחר. יש ילדים שכבר בגיל שנה וקצת יודעים לעכל ירקות קשים, קיטניות, תבלינים שונים ובשר בקר. יש ילדים שזה פחות מתאים להם עד גיל שנתיים. בכל מקרה תקפידי על שתייה מרובה של מים והחלפת חיתולים בתדירות גבוהה יותר. גם אני ממליצה על בידוד מאכלים, לעבור למאכלים מבולשלים עם פחות בשר בקר ויותר דייסות אורז, דוחן, קוואקר וירקות כתומים מבושלים כמו בטטה, דלורית, גזר, דלעת. אחרי תקופה של כמה שבועות תתחילי להחזיר בהדרגה את המאכלים הקודמים. ברור שזה לא כל כך פשוט במסגרת של גן. מקווה שתצליחי. במידה ולא יהיה שינוי, בהחלט מומלץ לפנות למטפל אשר מתמחה בילדים. בברכה, מרים רייך מטפלת ברפואה סינית עתיקה מתמחה בטיפול בתינוקות, בילדים ובמתבגרים

טיפול באודם בישבן

שלום נטע, כאמא מנוסה, אין ילד שלי שלא עבר את האודם בישבן. יש כמה סיבות: רגישות למזון, פטריה בפה או במע' העיכול, צמיחת שיניים, רגישות לטיטול, מגבונים ולחומרים שהם מכילים. התרופה הכי טובה שתמיד עובדת היא - לחשוף את הישבן לאור ושמש. מרפא מיד! בנוסף, צריך לשמור שלא לייבש את הישבן וזאת ע"י ניקויו בשמן שקדים טבול בצמר גפן (אפשר גם שמן קנולה), ושכבה עבה של בייבי פסטה. בד"כ הרגישות עוברת אחרי תקופה מסויימת. בתקופה רגישה זו כדאי שלא לתת לתינוק מזון חומצי, כמו: תפוזים, חצילים, פלפלים וכו'. כמו-כן בקר זה מאוד מחמם וכבד מדי לילדה בגילה. אם רוצים בשר עדיף הודו. בבקר יש לפעמים שאריות של אנטיביוטיקה שעלולות לגרום להתחזקות הפטריה. בהצלחה! ציפי, מטפלת ברפואה סינית

תוספת קטנה והתייחסות

נטע שלום בהמשך לכלל ההתכתבות הנאה שנפתחה כאן בעקבות שאלתך החשובה, אני רוצה להתייחס לדבר חשוב. לפעמים, במהלך תקופת גדילת השיניים של ילדים, מופרשים מיצי עיכול ממערכת העיכול. מיצים אלו יוצאים בצואה של הילד ולרוב גורמים לכוויות ואדמומיות באזור הישבן. אם זה המצב, חשוב לתת לבתך לשתות בעיקר תה קמומיל המרגיע את ההפרשות הנ"ל וכן, כדאי גם למרוח חליטה של תה קמומיל על האזור מס' פעמים ביום. לא הייתי מרבה במשחות כיוון שאלו יכולות לעכב את תהליך ההתקרנות של העור באזור, דבר החשוב להסתגלות העורלחומציות הנ"ל. אולם, ע"פ מה שפרטת, לא נראה לי כי זו הסיבה לאדמומיות אצל בתך וציינתי זאת בכדי להשלים את התמונה שחברי הציגו כאן. כמו כן, מרים רייך היקרה (מה שלומך מרים ?) הציגה תזונה נכונה וחשובה, אני רוצה לציין רק שדוחן הינו מזון הניתן בהתוויות רפואיות מאד ספציפיות ולא לכל ילד. כל השאר הינם מצויינים. כולנו כאן נשמח לדעת מה שלום בתך ולעזור במידת האפשר. בברכת חנוכה שמח רועי.ס

נטע775

New member
המון תודה לכולכם

אני יודעת שזה תהליך שיקח קצת זמן לזהות ממה הבעיה. השבוע ביקשתי לא לתת לה בשר בקר במשפחתון ואני נותנת לה בבית בשר שהסבתא הכינה במיוחד. תודה למרים, אני בהחלט אתן לה יותר דייסות וירקות כתומים. תודה לציפי, עכשיו קצת קריר בבקרים ובצהרים היא במשפחתון, אבל לפני כחודש (כשהיה חם יותר)חיתלתי אותה רק עם חיתול טטרה שהמקום יתאוורר. מה לגבי למרוח לה שמן שומשום? ושוב תודה רועי, היתה תקופה שהיא שתתה רק תה קמומיל, כי סירבה לשתות מים וגם כדי להרגיע את החניכיים, באמת לא היו אז פריחות אבל היא גם עוד לא היתה במשפחתון :). שוב, תודה רבה רבה! עזרתם לי מאד.

למעלה