מקווה שהגעתי לפורום הנכון

freecashflow

New member
מקווה שהגעתי לפורום הנכון

קניתי ספר גדול "יסודות המימון" (של המחברים אלי טלמור ואיתי שרוני), ושם קראתי שאם נשאר עודף (רווח) מהשקעה בפרוייקט, אז הערך הנוכחי הנקי (NPV) הוא חיובי. כדאי שערך הנוכחי הנקי יהיה גדול יותר מאפס. אבל, אח"כ בהגדרת שיעור תשואה פנימי (IRR) כתוב לי בספר שקניתי (יסודות המימון) ש"שיעור התשואה הפנימי של פרוייקט עונה על השאלה מהו מחיר ההון באמצעותו יש להוון את תזרימי המזומנים הצפויים ממנו, כך שהערך הנוכחי הנקי שלו יהיה שווה לאפס. שיעור התשואה הפנימי הוא מחיר ההון אשר משווה את הערך הנוכחי של הפרויקט לאפס." ושתי ההגדרות מבלבלות אותי מפני שבהגדרת הערך הנוכחי הנקי (NPV) כתוב שכדאי שהערך הנוכחי הנקי יהיה גדול יותר מאפס, ועכשיו בהגדרה של שיעור תשואה פנימי (IRR) כתוב ההיפך (שהערך הנוכחי יהיה שווה לאפס). תוכלו להסביר לי שאבין למה אין כאן סתירה ? אפשר לקבל דוגמה מספרית ?

noam4u

New member
תשובה

היי בכמה מילים: ערך נוכחי נקי הוא סך התזרים שיהיה לך, אתה רוצה שיהיה לך תזרים חיובי (שתרוויח) בהינתן תשואה מוגדרת. שיעור תשואה פנימי מציג לך את התשואה שתהיה לך בהנחת סך תזרים נתון. ה IRR מחושב בהנחה וסך ההוצאה שלך שווה לסף ההכנסות (תזרים כולל אפס) ובודק מהי התשואה/ריבית שתביא לך תזרים מאופס כזה.

למעלה