מקווה שזה במקום. מחפשת דרך להציג את הנושא

PinkyRaSta

New member
מקווה שזה במקום. מחפשת דרך להציג את הנושא

באופן הפעלתי, משהו שיעשה להרגיש ולהבין. המחשה כלשהי, לקבוצה של אנשים. 30-40 הנושא הכללי הוא 'משואה לתקומה', לא בקטע של חומר ופרטים, מה קרה ואיך קרה. אלא להעביר את הרעיון של השואה, להבהיר שזה יכול לקרות שוב, שזה יכול להישכח ולהיכחד, שאנחנו פה, למרות ובזכות הכל, שעכשו יש לנו צבא, ומדינה, שלא ניקח כברור מאליו. מקווה שהבנתם/ן. יש הפעלה בנושא, שאני אישית ממש מזדעזעת ממנה. כל 1 רושם על פתק את החלום שלו, מה הוא יירצה לעשות כשיגדל, ציפיות, תקוות. אוספים את החלומות של כולם ושורפים אותם, וכך בעצם מציגים את מה שקרה בשואה... אני אישית לא מסכימה עם זה, אפילו נרתעת לחלוטין ומחפשת דרך יותר עמוקה להעביר את הנושא. מקווה שזה במקום, שבת שלום לכולן/ם.

הציפיות והתקוות נשארו ואף גדלו והתעצמו...

מה שנכרת זה העבר. זה הקיים. את רשימת הקיים והאהוב אפשר לשרוף... ואז האנלוגיה טובה יותר. אין לי רעיון מוצלח יותר.

אני לא הבנתי ואולי תפרטי

1] באיזו מסגרת מדובר? 2] באילו גילאים? 3] כיצד עלה הנושא? 4] האם זה לא ברור לאנשים אלה שזה עלול לקרות, בצורה זו או אחרת? בפרט כאשר אנו מוקפים - בארץ ובגולה - מכל עבר, בשונאים, שמספרם עולה עלינו לאין שיעור, שהם יותר ויותר מתוחכמים, שמגיל גנון מלמדים אותם לשנאה והם מוכנים להתאבד למען הרעיון שלהם, בעוד שאצלנו איש אינו מוכן למות, יותר ויותר משתמטים משרות צבאי ומה שהיה צבא קטן אך חדור הכרה, הפך לצבא גדול שבו יותר ויותר דרוזים ובדואים והנוער עוזב את הארץ בטונות? מה בכלל השאלה?

PinkyRaSta

New member
האוכלוסיה היא חיילים,

טירונים. המטרה היא לא להעביר מה היה בשואה, אלא להמחיש את העניין של 'משואה לתקומה'... להנציח ולחזק את הקשר לצבא ולעם כתוצאה ממה שקרה...

זו איננה אוכלוסיה אינטלגנטית במיוחד

ובנוסף סביר שהם חסרי ידע. סופר כאן, שפרטיזן לשעבר סיפר, שכאשר הוא מופיע בפני חיילי צה"ל, הוא מקדיש את הדקות הראשונות כדי להסביר להם מה זה בכלל פרטיזן, כי אין הם יודעים. אני מניח שהנך מדברת על הרצאה בודדת. הייתי מסביר להם, שעם ישראל, במהלך הגולה, היה עם ספר, אך כנוע ולא ידע מה זו לחימה ומה זו מדינה ועצמאות. הייתי מדגים בתמונות כיצד העם הלך למותו "כצאן לטבח" [ביטוי מאד שנוי במחלוקת]. מאידך, הייתי מראה להם - שוב בתמונות - את תחילת ההגנה העצמית בארץ [התהוות "השומר" וכו'], מלחמת העצמאות... חשוב, לדעתי, לדבר פחות ולהדגים יותר.

שלווה789

New member
משואה לתקומה ...ל- PinkyRaSta

תודה על הצגתך את רעיון ההפעלה...נותן זווית מעניינת ונוספת... קראתי את הודעתך מספר פעמים...... ואודה על האמת ברגע הראשון... ה ז ד ע ז ע ת י...מעצם הרעיון של שריפת הפתקים עם כל החלומות והתקוות... אך במחשבה שניה ושלישית וכן הלאה...הרעיון מתאר... ב ד י ו ק...רב..... את מה שקרה בשואה... פרימו לוי תיאר את הסיטואציה בסיפרו..."הזהו - אדם"... יצור נחות שביתו, הרגליו, בגדיו, יקיריו,ובעיקר אישיות-חלומותיו ניטלה ממנו....אדם שנשאר כקליפה ריקה... PinkyRaSta מסכימה איתך שההפעלה קשה... אך כל הנושא הוא... ק ש ה... ההפעלה משיגה את מטרתה...לזעזעז את "אמות הסיפים" להעביר לדור הצעיר את רעיון השואה... שאסור לשכוח ואסור לסלוח..ותמיד לזכור.... כמו שאין אדם שדומה למישנהו ... כל אחד חווה אחרת את רעיון ההפעלה ... שריפת הפתקים עם החלומות... מ ת א ר ת...את גודל הזוועה... שלצערי.... כל המילים...... וכל התיאורים...שב ע ו ל ם... לא יוכלו לתאר...אכן לעולם...לעולם...לא נבין תהום.....ללא חקר... תהומות אפלים מרים...קשים...איומים....ומזעזעים... מחפשת דרך יותר עמוקה להעביר את הנושא.... אצטט לך את אהרון אפלפלד ניצול שואה שכתב כ-40 ספרים... "אחרי נסיון השואה אין עוד הפתעות, ההרמוניה היא מגוחכת...ההוואי הוא קלישאות, ההסבר הפסיכולוגי הוא קרום דק...התיקונים החברתיים לעג לרש.....", ואהרון צייטלין כתב..על השואה. "המילה שוב אינה בגדר מילה אלא מעין... שקט נורא... המשתרר ונוטל את נשמת אפו של המשורר.... ואת מילותיו... וכן אילו של הקורא" PinkyRaSta שבת שלום עם הרבה אור אהבה ותקווה

"משואה לתקומה"

נסי להזמין ניצול שואה שהפך ללוחם במלחמת השחרור, שימחיש לטירונים את המעבר החד מהשואה בה הרגישו היהודים חוסר אונים מוחלט, למעבר החד ללוחם עם נשק. הבת שלי מציעה שתבקשי מניצול שואה לספר על הדרך בה הוא ניצל מהשואה, ואחר כך על חייו במדינת ישראל ותרומתו למדינה יחד עם משפחתו. בהקשר זה שמעתי בעבר בטקס לציון יום השואה והגבורה, את פרופ' אהרן אפלפלד שהתייחס לספרו "מכרה הקרח", הוא עצמו - ניצול שואה, שאמר כי הוא חשב שאחרי השואה, היהודים שניצלו, יהפכו לאנשים טובים יותר, אפילו לנזירים, הוא התקשה להאמין שאנשים יבחרו בחיים רגילים לגמרי אחרי מה הם עברו, והנה להפתעתו, בחרו רובם להקים משפחה, ללמוד ולעבוד, ובעצם זו התקומה....של הניצולים, ושל מדינת ישראל.......

למעלה