מקווה שזה המקום הנכון

a e r y n

New member
מקווה שזה המקום הנכון

אז הבעיה היא כזאתי. אני סטודנטית באוניברסיטת ת"א ואמורה להתחיל שנה שלישית ואחרונה. אני לומדת מה שאני רוצה ומה שאני בחרתי והלימודים כן מעניינים אותי ואני כן נהנית מהם רב הזמן. אבל אני לא משקיעה כמעט כלום, אין לי מרץ, אין לי אנרגיות. והאמת פשוט לא בא לי. אני לא רוצה ללמוד יותר, רוצה לעזוב וזהו. זה מחשבות שיש לי בערך משנה א'. מעולם לא למדתי הרבה או השקעתי בלימודים. גם בתיכון למדתי לכל הבגרויות שלי בערך יום-יומיים לפני. אני כן מצליחה לשמור על ציונים סבירים למרות חוסר ההשקעה שלי. זה כאילו שאין לי מצפון כשזה נוגע לדברים האלה. אני לא חושבת על זה שאם אני לא אלמד או אם אני לא אשקיע אז אני אכשל, זה פשוט לא מפריע לי. יש לי שתי עבודות שהייתי צריכה להגיש בסמסטר א' ועדיין לא הגשתי. ועכשיו זה גם שלא הכי נעים לי לפנות למרצה על זה וגם עדיין לא עשיתי את העבודות. העבודות עצמן הן לא קשות במיוחד, אם אני יושבת על כל אחת מהן במשך יום זה מספיק. אני פשוט לא מסוגלת לשבת על זה. לא בא לי. אני ממש רוצה לעזוב. וזה שאני חושבת על זה כבר כמה שנים אומר לי שזה לא סתם רגע של חולשה עכשיו. הבעיה היא שא. יש לי עוד שנה וזה דבילי לעזוב עכשיו. ו-ב. המשפחה שלי, לא בא לי להתמודד איתם ולהסביר להם ולקבל ביקורת מהם על המהלך הזה, שבטח כולם יגידו שהוא מטומטם וחסר אחריות וזה רק עוד שנה וחבל. אני יודעת שתרוץ כמו 'לא בא לי לדבר עם המשפחה' נשמע ילדותי, אבל המשפחה שלי היא מאוד קרובה ומתערבת ויודעת כל דבר. נראה לי כאילו שיותר קל להתמודד עם שנה אוניברסיטה מאשר להתמודד איתם. אני לא יכולה להסביר במילים כמה קשה לי בלימודים. ביחוד בתקופה כמו עכשיו שזה תקופה של מבחנים ועבודות ושצריך ללמוד ולהשקיע. אני לא עושה כלום, כמעט כלום, ואז אני לא מצליחה לישון בלילה מרב רגשות אשם על זה שלא עשיתי כלום. אבל כשיש לי זמן לשבת על זה אני בכל זאת לא עושה כלום. אני לא יודעת אם תוכלו לעזור לי, אולי פשוט הייתי צריכה לפרוק את זה קצת כי אין לי ממש עם מי לדבר על זה.

ברוכה הבאה אירין

מעניין אותי לדעת אם ההרגשה שלך שקשה, הרצון לעזוב, וחוסר האנרגיה - הופיעו רק השנה? מה קרה שכל זה הופיע? אולי זה פחד מלסיים את הלימודים? לסיים זה משהו רציני. זה אומר שאח"כ מגיע עולם יותר רציני ו"מבוגר" מהעולם האקדמי. יכול להיות שזה קשור לזה? חוסר הרצון להתמודד עם ההורים, בהחלטות כאלה, הוא טבעי בעיני. אבל הכי חשוב הוא להתמודד מול עצמך. נסי להבין כמה שיותר למה את רוצה לעזוב דוקא עכשיו? אני מכירה מישהו שעזב את הלימודים 3 חודשים לפני הסוף, ואח"כ חזר לסיים אותם כעבור שנה. לא היה מאושר ושלם ממנו בהחלטתו.

a e r y n

New member
קודם כל תודה על התגובה המהירה

ולא זה לא הופיע רק השנה, זה היה גם בשנה שעברה. למרות שהשנה אני בהחלט מרגישה את זה "חזק" יותר. ובנוגע למה קורה עכשיו, אני עומדת מול מעבר דירה לבד, בפעם הראשונה בחיי. בהחלט יכול להיות שיש קשר. המחשבה של גם לגור לבד, גם לעבוד, גם הצורך להסתדר עם חשבונות וכל הדברים האלה וגם ללמוד בנוסף נראה לי קצת הרבה. נראה לי שהיה הרבה יותר כיף וקל רק לעבוד במשרה מלאה וזהו בלי לימודים ואיזה עבודה חלקית או במשמרות. אבל דבר נוסף זה שהדירה שאני גרה בה כרגע אני לא אוהבת אותה ולא נח לי בה. אני לא מרגישה פה טוב. כן נראה לי שברגע שאני אעבור לדירה משלי שאני אסדר איך שאני רוצה שתהיה נוחה לצרכים שלי וכו' יהיה לי בה הרבה יותר קל לשבת וללמוד מאשר בדירה שאני נמצאת בה כרגע (זה נשמע הגיוני?). אבל אני לא אעבור לפני אוקטובר כנראה, ואז את כל העבודות שאני צריכה להשלים הקיץ אני עדיין צריכה לעשות בדירה שאני בה כרגע. אבל האמת היא שזה נשמע לי די כמו תרוץ. "ברגע שאני אעבור דירה אני אעשה א', ב' ,ג'". די ברור לי שזה תרוץ ואני לא יודעת כמה אני יכולה לסמוך על זה. בהחלט מפחידה אותי המחשבה של אחרי הלימודים. יש מעין הקלה בלפרוש עכשיו כי אז יש פחות לחץ. אם באמת סיימתי את התואר אז יש מעין לחץ לנסות להשתלב במקצוע שלמדתי בו, בעוד שאם אני עוזבת עכשיו אז כל עבודה שהיא היא 'בסדר'. וממש הקלת עלי בזה שאמרת לי על מישהו שפרש וחזר והיה מאושר. לדחות את הלימודים בשנה זה בהחלט אופציה (למרות שבכל מקרה אני אהיה חייבת להשלים את הלימודים של השנה). אבל האם אחרי שנה אני באמת אחזור ללמוד? כי כשניסיתי קצת לדבר עם אנשים על זה הדעה הרווחת היא שאם עוזבים אז קשה מאוד לחזור. אבל כל הדברים האלה, שבהחלט יכול להיות משפיעים על מצב הרוח שלי בזמן האחרון. לא משנים את העובדה שבכל זאת פשוט לא בא לי ללמוד. אני יודעת שזה נשמע כמו שפה ילדותית אבל זו הדרך היחידה שאני מצליחה לתאר את זה.

לדעתי...

אולי נכנסת לסוג של שיגרה ואולי את צריכה משהו חדש שירענן אותך- מה לגבי התנדבות- אולי דרך פרוייקט פר"ח? ואם זה ממשיך בכל זאת, אולי כדאי לשקול לעזוב? עדיף לעזוב באמצע מאשר ללמוד משהו שממש לא רוצים.

a e r y n

New member
פר"ח זה לא בשבילי

הדרכה וילדים וכו' זה לא ממש מתאים לי. הבעיה היא שאם אני כבר באיזושהי שגרה אז זה שגרה שבה אני לא לומדת, לא משקיעה וכו'. אולי פשוט הייתי צריכה לפרוק קצת, נראה.

ניאו30

New member
שאלה

האם מה שתיארת כאן על הלימודים,לאור זה שאמרת שאת לומדת מה שאת רוצה- החוסר רצון בהשקעה הוא רק לגביי הלימודים עצמם(הלמידה)? אני בעצם שואל האם גם נראה לך שלא תאהבי לעבוד באותו התחום? זה יכול להיות,וגם נשמע די הגיוני,כי הרבה פעמים הלימודים העיוניים האלו משעממים פחד,וגם קשה ללמוד כל כך הרבה,בנגוד לעבודה עצמה שהיא ה"דבר האמיתי" וקשה לחכות לה. עכשיו,זה נכון שלרוב המקצועות היום צריכים ללמוד ולהתמקצע,אבל יש המון תחומים שאפשר לעבוד באותו התחום ללא לימודים פורמלים,או הכוונה ללא השלמתם,בייחוד שאת שנה אחרונה.יש כאלו שקוראים לזה סטאז' אבל ההגדרות לא חשובות.בהחלט יש הרבה מקומות עבודה שיקבלו סטודנטיות שנה אחרונה ללא ה"תואר" או ה"תעודה". זה פשוט הכיוון שאני קלטתי בין השורות אצלך,אבל כמובן שאני בכלל לא משוכנע שאכן זאת הבעיה.

a e r y n

New member
כן זה בעיקר הלימודים עצמם

את המקצוע עצמו אני מאוד אוהבת וברור לי שזה מה שאני רוצה לעשות אחר-כך. ולמרות שאני לומדת הרבה דברים חדשים (שחשובים לי לדעת) כל הזמן אני בכל זאת לא בטוחה עד כמה השנה האחרונה הזאת תתרום לי עוד. אני פשוט לא משקיעה בלימודים הרבה וזה מעצבן אותי שאני לא עושה את זה. ובכל מקרה התואר זה לא מה שחשוב לי פה. אבל יכול להיות שפשוט הייתי צריכה לפרוק את זה ולהוציא את זה, כי אני שומרת את זה בפנים כל הזמן. אז אתמול עשיתי רשימה של כל הקורסים שעשיתי וכל הקורסים שנשאר לי לעשות, כדי לראות איפה אני עומדת. וזה הרבה פחות גרוע ממה שחשבתי. נשאר לי 34 שעות לשנה הבאה שזה אומר 8 קורסים בסמסטר א' ו-9 בסמסטר ב' שזה ממש שטויות, כי בגלל שאני בשנה ג' רב הקורסים הם בחירה ואני בהחלט יכולה לבחור קורסים שאין בהם הרבה עבודה והציונים בהם הם גבוהים (שיש הרבה כאלה). אני חושבת שמה שבאמת הכי מטריד אותי זה שתי עבודות שלא הגשתי בסמסטר א' והצורך להתקשר עכשיו למרצים ולבקש מהם שיקבלו את זה בכל מקרה. זה משגע אותי שדחיתי את זה כל כך, כי אם לא הייתי דוחה את זה עד עכשיו זה היה הרבה פחות נורא. אני כל כך כועסת על עצמי בגלל זה.

thankful

New member
האם במקרה את לומדת

מדעי המחשב (כאילו שכולם צריכים ללמוד מדעי המחשב ...) או משהו שונה לחלוטין ?

למעלה