מקווה שזה המקום לשאול

yael800

New member
מקווה שזה המקום לשאול

היי, אני שואלת לגביי אחותי שאמורה להתגייס בקרוב, אודה לכם אם תוכלו לעזור לי. עד לפני כמה ימים חשבנו שהיא תעשה שירות לאומי, יש לך בעייה של "רגישות יתר", ולכן חשבנו שיותר מתאים לה שרות לאומי, כי שירות סדיר וטירונות קצת גדולים עלייה. עכשיו היא ממש רוצה להתגייס, אמרנו שלפחות שתנסה, מקסימום אם היא לא תעמוד בזה אפשר לעשות את השירות הלאומי. השאלה היא האם אפשר לבקש הקלות למינייהן, הן לגבי הטירונות והן לגביי השירות עצמו? אילו הקלות? וממי לבקש? יש לה שיחה ביום שני עם איש מקצוע.. אשמח אם תוכלו לתת לי טיפים בנושא. המון המון תודה מראש, יעל.

disturbed fairy

New member
אם

הקב"ן יתרשם שיש לה מאפפייני אישיות שודרשים הקלות, הוא ייתן לה, אם לא, אז לא.. ובכל אופן גם אם היא לא תקבל לפני השירות, היא תוכל לנסות לקבל תוך כדיי..... והערת אגב, אולי דווקא הטירונות והשירות הסדיר יוכלו לחשל אותה, ולהכין אותה טוב יותר לחיים? מעבר לתרומה למדינה, היא תתרום הרבה לעצמה....

yael800

New member
ממ

מסכימה בקשר לתרומה האישית, אני הכי חושבת שצבא זה תורם :) האם ניתן לקבל הקלות לטירונות עצמה בנוסף לסדיר? הבנתי שקשה לצאת..ברגע שנכנסים אלא עם פרופיל 21 ובמקרה שהיא כן מחליטה להתגייס שתקח בחשבון שכל הקלה במידה והיא אכן תקבל הקלה.. מלווה בפרוצדורה שלוקחת זמן. וטירונות היא תיהיה חייבת לעשות, לא משנה איזה תפקיד היא תעשה אחר כך. אפשר לשאוף לתפקיד יותר רגוע וקרוב לבית רק שתקח בחשבון שלפחות את החודש חודשיים הראשונים היא תצטרף לעשות כמו כולם. יש לאחותי שיחה ביום שני עם איש מקצוע..בצו ראשון. הבנתי שצריך צריכה לשלוח ללשכת הגיוס בדואר חוות דעת מקצועית ובקשה לראות קב"ן אשמח לתיקונים והערות ממך, המון המון תודה, יעל.

disturbed fairy

New member
הייי

נכון טירונות היא תצטרך לעשות בכל מקרה, ופטורים של ת"ש לא תקפים בטירונות, לכן רק הקלות מרופא או מקב"ן, יעזרו לה בטירונות, בכל מקרה אין מצב שהיא תעשה למשל יומיות בטירונות, ככה שהקלות משמעותיות היא לא תקבל, ותאלץ להבין שזה רק טירונות ורק משחק, ולנסות לקחת את זה בקלות, היא תוכל גם להעזר בקב"ן בשיחות שיקלו עליה במהלך הטירונות [לדעתי בכל בט"ק ובה"ד יושב קב"ן של הבסיס- בגלל שיש שם טירונים...] לכן אמרתי שזה לא כ"כ משנה אם היא לא תקבל עכשיו, כי כמו שאמרת- טירונות היא טירונות... דוווקא פטורים והקלות מקב"ן לא לוקחים הרבה זמן וזו לא ממש פרוצדורה... בקשר לפרוצדורה בצו ראשון- אני לא כ"כ זוכרת את הפרוצדורות שם האמת, אני כן יודעת שיכולים לשלוח אותה לקב"ן גם בלי שהיא תבקש, אבל זה די נדיר היות ולבנות אין שיחה אישית.... אני חושבת שבלשכת גיוס עצמה היא תוכל לברר את כל הפרטים המלאים והפרוצדורות מה לשלוח ואם בכלל.... יכול להיות שהיא תצטרך רק לבקש... אבל כמו שאמרתי, אולי היא תפתיע את עצמה, ואותך, לכן דווקא לדעתי שווה לה לנסות לחכות לטירונות, לנסות לעבור אותה [ויהיה לה קשה כי גם להכי קשוחות- קשה] ואז לראות, אבל זו כאמור, רק דעתי....

למעלה