מקווה שזה המקום

P u s s i c a t

New member
מקווה שזה המקום

מחפשת דיאטן/ית שיוכל להרכיב לי תפריט כללי בשביל מי שעוסקת הרבה בספורט. צריכה במיוחד דגש על חלוקת פחמימות חלבונים ומה לאכול לפני / אחרי אימונים. מתאמנת בין שעה לשעתיים ביום - ששה ימים בשבוע. ולא תמיד בשעות קבועות. לכן צריכה "כללים כלליים" ולא תפריט של חצי פרוסת לחם עם רבע זית ב-10 וכד'. יותר כללים מאשר תפריט רשום. ניסיתי דיאטנית של קופ"ח אבל החיבור היה רחוק ממוצלח - כשהיא אמרה לי שפעמיים בשבוע ספורט זה מספיק ונתנה לי תפריט מדוד ומדוייק. השיטה של שומרי משקל למשל היתה לי מצויינת כשלא עסקתי ספורט - היום היא פשוט לא מתאימה. בקיצור - תזונאית ספורט - איפה מוצאים?

המקום

תחזרי לדיאטנית שלך שיודעת בדיוק מה הנתונים שלך ואיזה סוג של פעילות גופנית את עושה ותבקשי ממנה לא תפריט אלא הנחיות כלליות. כאן לא תוכלי לקבל "תפריט כללי". בכל מקרה כשעה לפני אימון אירובי פחמימה מורכבת (לחם חטיף וכו)מיד לפני האימון ניתן לצרוך איזשהו פרי, מיד אחרי האימון פחמימה פשוטה (כגון פרי ,להתאוששות השרירים ובכלל) וא"חכ ארוחה מלאה המורכבת מכל אבות המזון.

P u s s i c a t

New member
תודה

אבל - א. לא ביקשתי פה תפריט - ביקשתי המלצה לדיאטן או מקום שיש בו דיאטנים שמתאימים לספורטאים.
ב. אליה אין מצב שאני חוזרת. זה בדיוק מה שביקשתי ממנה והיא פשוט עקשנית ולא ממש מקשיבה. אם אני אומרת לה שאני מתאמנת 6 פעמים בשבוע אימונים אינטנסיביים - והתשובה שלה היא - אז תרדי לפעמיים - זה בהחלט מספיק (סליחה... לא ביקשתי שתתכנן לי את החיים ותלמד אותי איך לחיות אותם - אלא שתעזור לי לשלב בתוך החיים שלי תזונה בריאה ומתאימה. ) אם אני אומרת לה לא לרשום לי תפריט קבוע והיא רושמת לי בדיוק את זה (היא רושמת לי על הבוקר פרוסת לחם עם גבינה לבנה 5 אחוז שומן ואני אומרת לה שיש לי בעיה לעכל מוצרי חלב ובטח ובטח שאני לא יכולה לאכול גבינה לפני אימון כי זה גורם לי להרגשה לא טובה - היא עונה לי - אבל גבינה זה בריא...) ועוד בשיא חוצפתה מתעקשת כשאני אומרת לה שטונה לא טעים לי ואני מעדיפה לא להכליל את זה בתפריט - אז היא עונה לי - תנסי. זה נורא טעים. בטוחה שתתרגלי... מצטערת. אין מצב שהיא רואה אותי שוב. אין לי חלילא משו נגד דיאטנים - ההיפך הוא הנכון. יש לי משו נגדה ונגד שיטת העבודה שלה. ואני חושבת שצריך להיות חיבור בין מטפל למטופל בכל תחום. ואם אני כבר הולכת להחליף דיאטן/ית רציתי לדעת אם כל דיאטן יכול להתאים למי שמתעסק בצורה רצינית בספורט - או שיש תזונאי ספורט מומחים - ואם כן איפה הם. תודה בכל אופן על התגובה

תזונאי/ית ספורט

אם במסגרת קופ"ח לבקש במוקד תור לדיאטן/ית שמתמחים בתזונת ספורט אם במסגרת פרטית אז לחפש (דפי זהב, אינטרנט וכו') ואם אלינו ליחידה לתזונה ודיאטה אז לבקש דיאטנית המתמחה בספורט (יש לנו 3 כאלה ) אבל אז צריך טופס 17 או בתשלום.

למעלה