מקווה שזוכרים אותי - חוזרת

מקווה שזוכרים אותי - חוזרת

מתחילה את המסע מחדש.

אחרי שנתיים למודות סבל בהם לא הסכילו לאזן אותי בכלל עם תרופה שהוציאה אותי מדעתי
יצאנו היום לדרך חדשה.
למעשה התחלתי בה לפני שבועיים ללא אינסולין וברגע זה אני אחרי המנה הראשונה של האינסולין.

כמה שאני פחדתי מהזריקה הזו אבל מסתבר שיש ניסים בחיים. לא כואב. פחות מפחיד ממה שחשבתי.
מה שכן יש לי שאלה ענקית:

יש לי עכשיו טעם מוזר בפה אחרי ההזרקה מין מריר כזה. האם זה נורמלי?

וכל זה כמובן בצירוף דיאטה רצחנית שבה כבר השלתי 3 ק"ג ראשונים ועוד היד נטויה (ש....אל תספרו נותרו לי עוד 17,
אבל מי סופר).

לא בטוח שהטעם המר בפה קשור לאחנסולין.

לא שמעת אף פעם שהזריקות בכלל לא כואבות?

IrisPeleg

New member
למרות שאתה כל הזמן אומר את זה זה לא תמיד נכון

לא תמיד נכון ולא אצל כולם.

תומרונתם

New member
מנהל
ברוכה השווה!

העובדה שזריקות אינסולין כואבות זה אגדה אורבנית... כל מי שמתחיל מבין את זה מהר, ומספר לחברים

האמת, בפורום סכרת בהריון אנחנו תמיד מספרות לחדשות שהזריקות פחות כואבות מהדקירות של מדידות הסוכר...

מקווה שתישארי איתנו ותספרי לנו חוויות של אינסולינית מתחילה, וכמובן כל הכבוד על הירידה המאוד משמעותית במשקל והשינוי שעשית בחייך.

אז עוד שאלה

את המחט הכנסתי באלכסון לבטן וכתוצאה מכך לאחר ההזרקה כאב לי קצת המקום והרגשתי כמו דקירה בו
במשך איזה 15 דקות.

האם זה נורמלי, האם הזרקתי נכון או שאני צריכה להכניס את המחט ישר?

ולראשונה כל הלילה לא התעוררתי לשתות עד עכשיו.
כבר הקלה.

ברח לי ועוד שאלות.

הלנטוס הרי מיועד ל=24 שעות וקבלתי לקחת עם זה גם אמריל כדור אחד ליום בשביל האוכל.

אם לקחתי לנטוס בשעה 21:30 בערב , האם עכשיו כל ערב זה שעת ההזרקה שלי?

ועוד משהו איפה אתם מאחסנים את זה במקרר?

אצלי זה בינתיים במגרת מוצרי החלב (שאין בה מוצרי חלב) והיא באמצע המקרר, האם זה בסדר?

תומרונתם

New member
מנהל
הזרקה ישר

לא באלכסון, אם כי לא נראה לי שזה צריך לשנות משהו.

אחסון בדלת המקרר זה גם בסדר, אגב את המזרק שבו את משתמשת את לא חייבת להחזיק בקירור אבל לא יזיק אם כן.

הלנטוס אכן באותה שעה כל יום, אם תסטי קצת לפנה או לשם לא יקרה כלום אבל בגדול תשמרי על השעה.

תודה לך. אבל במקום ההזרקה אחרי ההזרקה נוצר לי

גוש והוא כואב ומתחיל לכאוב כמה שניות אחרי ההזרקה. זה נשמע לך נורמלי?

ושוב מציינת שהרגשתי דקירה לא נעימה בבטן באותן 15 דקות לאחר ההזרקה.

זה עובר תוך 15 דקות אבל זה לא כל כך נעים.
אולי לזה התכוונו כשאמרו לי שהזריקה כואבת.

היום ננסה להזריק כמו שאמרת ישר - נראה.

צורת ההזרקה

שלום אמא של דפנה...

לפי התאורים שלך יש לי הרגשה
א. שלא קבלתהזרכה מספיק טובה לגבי כל מה שקשור במחלה ברמות הסוכר ואיך מגיעים לרמות סוכר בזמנים נכונים והרופאה מלחיצה אותך
ב. שאת פשוט לא מזריקה נכון!!!!

באיזו קופ"ח את?

IrisPeleg

New member
שאלה

איזה גודל מחט את משתמשת?
חשוב לא להשתמש במחטים קצרות מידי.
אני פעם השתמשתי בגודל 6 וזה תמיד כאב לי.
הסתבר שזה הגיע רק לשיכבה העיצבית ולא עבר אותה.
מאז שעברתי למספר 8 זה נדיר שזה כואב.

אגב, לא צריך באלכסון החדירי ישר.

davidof64

New member
החדרה ישרה עדיפה ולא ברור בכלל

מדוע מישהו מקבל הנחיה להזרקה אלכסונית,זה עלול לגרום לנפיחות באזור ההזרקה.
יש אזורי הזרקה כואבים יותר וכואבים פחות,כל מי שמזריק שנים יודע זאת,יש גם חשיבות לספיגת החומר באזור ההזרקה,
הבטן היא העדיפה כאשר רוצים ספיגה מהירה עם אינסולין קצר,והירכיים יהיו מתאימות יותר לאינסולין ארוך טווח.
כאב במקום ההזרקה זה אינדיבידואלי,אצלי למשל הירכיים והבטן הם האזורים שכואבים יותר-כאשר הידיים ובמיוחד המותניים הם הכואבים פחות והחביבים עלי יותר
עד כמה שהזרקה יכולה להיות חביבה
.
בנושא קוטר מחט ההזרקה,גם כאן זה כל אחד והעור שלו,אני למשל רזה ועם עור דק שלא לומר דקיק ולכן אני משתמש
ב0.5 מילימטר שכמעט אינה מכאיבה,אם הייתי מוצא 0.4 לא הייתי מהסס בכלל ומאמץ אותה.
עוד קטנה בנושא הכאב בהזרקה,כאשר רמות הסוכר בדם גבוהות(בעיה במשאבה למשל) ומגיעים ליותר מ 300-אז ההזרקה כואבת יותר ואני בטוח שלא חלמתי את זה,גם ההחדרה האוטומטית של המדבקה וגם ההזרקה הידנית,פשוט כואבות הרבה יותר,אינני יודע מה גורם לכך אבל כשרמות הסוכר גבוהות ההזרקות כואבות!

בכל אופן אצלי

IrisPeleg

New member
הזרקה אלכסונית

נראה לי שהזרקה אלכסונית עושה בועה תת עורית.
יתכו=ן שגם פוגעת יותר בשכבה העיצבית כמו שכתבתי למעלה.

ככה הינחו אותי.

Assaf Feldman

New member
הזרקה ישרה או אלכסונית

מדוע שהזרקה אלכסונית תגרום לנפיחות?

מה שחשוב בהזרקה הוא להגיע לשכבת השומן התת עורית ולא לשריר, לכן תופסים את העור במקום לפני שמזריקים ( בעיקר עם מדובר באדם רזה) וכך הרבה פעמים לא מזריקים ב90 מעלות..
אני לא רואה סיבה שזוית ההזרקה תשנה במשהו.

מקום ההזרקה

המקום הכי מומלץ להזריק הוא באיזור הבטן כל פעם במקודה אחרת ולסרוגין (לא כל יום באותה הנקודה)

אבל אם כואב לך/לכם האזורים הללו אז תזריקי/קו היכן שלא יכאב יתר על המידה,מצב שיכול להפוך את זמן ההזרקה לסיוט בעיקר ברמה הנפשית.

רק בריאות

למעלה