מקווה שיש לכם סבלנות

twoflower81

New member
מקווה שיש לכם סבלנות

אהלן
אני ובת זוגתי בצעדים הראשונים של חיפוש המידע בנוגע להגירה. שנינו בני 34, אני עובד סוציאלי קליני ומטפל CBT ובת זוגתי בעלת תואר שני בטיפול באומנות ובעלת תואר ראשון בחינוך ואומנות. בנוסף יש לנו שני ילדים קטנטנים בני שנה ושנתיים. כולנו גם עם דרכון איטלקי ( לא יודע האם זה משנה) ברור לנו שאנחנו לא בנקודת הפתיחה המושלמת להגירה. אשמח אם למישהו יש ידע וסבלנות לתקשר איתנו בכדי שנוכל לשאול שאלות.
בנוסף ברור לנו שתמיד נהיה מהגרים תרבותית אך עדיין אנחנו לא מעוניינם לחיות כמהגרי העלייה הרוסית של שנות התשעים שהגיעו מאוד משכילים ומצאו את עצמם בישראל עובדים במשרות שלא דורשות השכלה, וזה מפחיד אותנו. אנחנו כן רוצים להמשיך בחלום הבורגני סמי היפי. שלנו של להתבסס בסביבה עם הרבה טבע ולהיות מסוגלים לממן את משפחתנו בכבוד ובמקביל להמשיך לעבודבמקצועות הטיפוליים. אם מישהו מבעלי הנסיון כאן יודע משהו על המרת מקצועות טיפוליים או לחילופין האם מישהו חושב שהמטרות שלנו לא ריאליות להחריד אשמח לשמוע כל רעיון, עצה וכו' דבר אחר

תודה

ברוכים הבאים
מצבכם טוב יותר משאתה מדמיין.

נשמע מהודעתך כאילו אתה משוכנע שבגלל שאתם עוסקים במקצועות טיפוליים אתם תיתקלו בקשיים עצומים בהגירה ובמציאת עבודה. ייתכן שהתפיסה הזו מושרשת בחוויה שחווים בעלי מקצועות טיפוליים בישראל - חוויה של היותך אוטמטית "דרג ב' " מבחינת מעמד חברתי ושכר.
המצב, כאמור, שונה. באוסטרליה המקצועות הטיפוליים נחשבים מכובדים. נכון שאנשי מחשבים ומנהלי עסקים ירוויחו יותר, אבל לא אמורה להיות לכם בעיה נוראית במיוחד להגר, או בעיה נוראית במיוחד (יחסית לכל מהגר) למצוא עבודה במקצועכם.
הנה לדוגמא, מדינת ויקטוריה שמחה לתת חסות להגירה לעובדים סוציאליים:
http://www.liveinvictoria.vic.gov.au/working-and-employment/occupations/social-worker#.VhuZqmt8udY
&nbsp
עכשיו שנהיינו קצת יותר אופטימיים, כמה עצות פרקטיות:
- אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ פה בפורום.
- אתם מוזמנים עוד יותר לקרוא ולחפש בארכיון הפורום הודעות רלוונטיות - למשל, ספציפית הנושא של עבודה סוציאלית נדון כבר בפורום לא מעט פעמים, ונדמה לי שגם ראיתי התייחסויות לטיפול באומנות בעבר. ובנוגע ל"מהגרים רוסים בשנות התשעים", הנה ממש בדף הנוכחי יש דיון שלם בנושא, כאילו במיוחד בשבילכם

- הדרכון האיטלקי לא ממש יעזור לכם באמת...
- אם אתם עדיין לא מוצאים את הידיים והרגליים בתהליך ההגירה גם אחרי החיפוש והקריאה וההתייעצויות, ייתכן שתרצו לשקול ייעוץ אצל סוכן הגירה. יש גם כאלה ישראלים.
&nbsp
&nbsp

למעלה