מקווה שכן אוכל לקבל תשובה

• פותח הנושא urib
  • פורסם בתאריך

urib

New member
מקווה שכן אוכל לקבל תשובה

אני בהריון ועובדת במשרה מלאה בעבודה הדורשת ממני להיות כל יום כמעט על בכביש- רוב העבודה היא בנסיעות. הרופא שלי אסר עלי לנסוע עקב התעלפויות חוזרות ונפילת לחץ דם. האם המעסיק יכול לחייב אותי לצאת לחל"ת? אם כן מה זה אומר לגבי? האם אקבל דמי לידה כרגיל? ואם לא, מה כן יכול המעסיק לעשות?

שיר ורד

New member
המעסיק לא רשאי להוציאך לחל"ת

ללא הסכמתך. כל עוד יש לך צבירת ימי מחלה , המעביד צריך שלם לך דמי מחלה כחוק, אלא אם כן ימצא לך תעסוקה חליפית. ברגע שיגמרו ימי המחלה, את לא זכאית לשכר, ומצד שני המעסיק לא רשאי לפטרך בשל כך (כי קיים קשר בין ההריון למחלה בגינה את נעדרת). במקרה זה אפשר לקרוא למצבך מל"ת (מחלה ללא תשלום). למרות שהסימפטומים שאת מתארת לא מתאימים לשמירת הריון (כי בעצם אין דרישה לשמירת הריון, אלא רק סכנה לתאונת דרכים ) יתכן ותוכלי לקבל מהרופא אישור לשמירת הריון , ואם שמירת ההריון תהיה מעל 30 ימים רצופים תוכלי לקבל דמי שמירת הריון מהביטוח הלאומי. יתכן שגם דמי הלידה יפגעו בשל כך. במידה ושכרך בחודשי העבודה האחרונים יהיה נמוך בגלל סיבה זו, כאשר תמלאי את הטפסים לדמי הלידה, תצייני שבתקופה זו נעדרת עקב... שנבעה מההריון ותצרפי צילומים של האישורים הרפואיים. במקרה כזה החוק קובע שדמי הלידה ישולמו לפי השכר המלא שהיית מקבלת אילולא ההעדרויות בגלל ההריון.

למעלה