מקווה שלא אצטרך להצטרף, אבל....

מקווה שלא אצטרך להצטרף, אבל....

היי בנות הודעות לא משמחות לי. כזכור אני בשבוע 23, למי שזוכר, והיום זה נראה לי היום הקריטי בחיים שלי. עשיתי היום סקירת מערכות מאוחרת וזאת לאחר שהרופא הפרופסור שלי לא המליץ לי לעשות סקירה מוקדמת. הרופא עשה את כל הבדיקות ועבר איבר איבר עד שהגיע לכפות רגליים ושם נעצר. הרופא התחיל למלמל משהו ומיד קרא לפרופסור, הרופא הפרטי שלי. מסתבר שיש לי club foot זו מחלה מסובכת מאוד של כף הרגל שהילד צריך לעבור בה הרבה ניתוחים עד שאם בכלל יוכל ללכת. בנוסף לכך, הרופא התקשה לראות את הראש של העובר, אבל הוא טען שגם שם לפי דעתו יש בעיה(למרות שקודם לכן הוא ראה את כל חלקי הפנים) עכשיו.... ביום ראשון נקבע לנו תור ליועצת גנטית בתל השומר ואחרי זה יהיה לנו פגישה עם האורטופד, הרופאים לא היו נראים לי אופטימים מידי ואף ציינו כי עלי לבצע בדיקת מי שפיר. האם זה לא מאוחר מידי לבצע את הבדיקה הזו, בשביל מה עושים אותה? כל הבדיקות שלי עד עכשיו היו בסדר בבקשה בבקקשה עזרה מהירה, אני מתה כי הרופאים הסבירו שאם האורתופד יראה שאין מה לעשות או שצריך להעביר את הילד הרבה ניתוחים, אולי כדאי לעשות הפסקת הריון (או חו"ח שימצאו מונגולואידים. איך עושים הפסקת הריון בשבועות הללו, כמו לידה רגילה, נכון בבקשה עזרה מהירה ודחופה אני משתגעת......

ליבי ר

New member
גם אני מקווה

אורה היי, אני ממש מצטערת לשמוע ומקווה שלא תצטרכי להצטרף לפורום הזה. קודם כל כדאי לחכות ולראות מה התוצאות של בדיקות ההמשך ואם אכן כדאי בשלב זה לעשות דיקור מי שפיר. אני לא מתמצאת בממצא הזה אבל אולי יהיו כאן אחרות שיוכלו לייעץ לך מה כדאי ומה המשמעות של הממצא. דיקור מי שפיר אפשר לעשות עד שבוע 30 אני חושבת, כך שמהבחינה הזאת זה בסדר. אבל אכן כמו שציינת אם יהיה צורך להפסיק את ההריון זו תהיה לידה מוקדמת שהיא כמו לידה לכל דבר. אם אכן זה יהיה המצב תתיעצי כאן עם מי שעברה את זה לגבי החלטות מסוימות שכדאי לחשוב עליהן ולהחליט לפני. אבל כרגע זה עוד מוקדם כי יש עדיין סיכוי שתמשיכי בהריון. (שוב, אני לא מתמצאת בשיקולים הרפואיים במקרה הספציפי שלך). אני עברתי לידה מוקדמת בשבוע 19, עם אפידורל. לאחר הלידה עשו לי גרידא. חודש אחרי קיבלתי מחזור ובביוץ שאחריו כבר נכנסתי להריון שוב ואני כעת בשבוע 24. תזכרי שיש עתיד למרות שקשה לך לחשוב על זה עכשיו. את עומדת לעבור תקופה לא קלה עם הרבה החלטות קשות אז תרגישי חופשי להתייעץ ולשפוך את לבך - אנחנו מכירות את זה ונשתדל לעזור לך. והכי חשוב - שיהיה בהצלחה בבדיקות ההמשך. ליבי.

קטיה 007

New member
לאורה

הסיפור שלך מזכיר לי את הסיפור של גיסתי שבסקירה הרופא חשד שיש לעובר club food ואחרי אולטרהסאונד נוסף הסתבר שזה רק בצקות ברגלים - מה שמעיד שיש בעיה בלב ואכן התגלה חור בלב בסופו של דבר הומלץ לה על מי שפיר והיא עשתה את הבדיקה בחודש שישי והכל יצא תקין אך בהמשך המעקב הרופאים מצאו עוד ועוד ואף בסוף הלידה אמר לה הרופא שעשה לה מעקב כי הילד יצא נורמלי ולא מפלצת כמו שהם חשבו. חשוב לי לציין שאמנם היום הוא ילד בן 5 וחודשיים משגע (ושהחור בלב נסתם) יש לו חוסר בכרומוזון ה-22 ושהתסמונת בה הוא לוקה פגעה בו מעט או יותר נכון קל יחסית לאחרים. הייתי ממליצה שבמקרה של מי שפיר תבקשי שיעשו לך גם את בדיקת פיש. מקווה לבשורות טובות קטיה

anatgri

New member
אורה!

club foot היא אכן בעיה אורטופדית סבוכה - הבעייה הגדולה היא כפי שהסבירו לך או לא- שהיא יכולה להגיע יחד עם בעיות נוספות , מומים נוספים. לעיתים ניתן לראות יותר דרך אולטרא סאונד כפי שניסו לעשות לך. לכן המפגש עם היועצת הגנטית חשוב כל כך- זה יכול להעיד על בעיות כנטיות ולכן וודאי ימליצו לך על דיקור מי שפיר. דיקור מי שפיר ניתן לבצע גם בשבועות מאוחרים יותר. הבעייה היא הפיענוח של הבדיקה שלוקחת זמן (עד שהתרביות גדלות, ואח"כ הפיענוח עצמו)ואז , אם אכן מתגלה בעיה ויש לקבל החלטה לגבי המשך ההריון הזמן הוא יקר- כך או כך, אם חלילה תצטרכי לעשות הפסקת הריון , בשלב זה הדרך היא לידה.. עצתי לך- תבדקי עם מומחים ותתייעצי בכדי שיקל עלייך לקבל את ההחלטות הנכונות בכל שלב. בהצלחה!

אורה יקרה - קצת אינפורמציה

קודם כל אני מקווה מאוד שאחרי התייעצות נוספת הכל הסתבר כתקין. אני חושבת שהמושג שאת מתארת נקרא בעברית "רגל קלוטה", ויש לו אכן משמעויות אורתופדיות מורכבות. בקשר לייעוץ הגנטי, אני לא יודעת למי נקבע לך הייעוץ, אבל אם זה לד"ר מיכל ברקנשטט, אז דעי לך שהיא רופאה מקסימה, אנושית, מקצועית, מסבירה כל דבר ואת כל ההשלכות ותלווה אתכם בכל החלטה שתקבלו. אין לי מילים, היא היתה ממש חבל הצלה בשבילי כשהתגלה המום בעוברית שלי, לא ציפיתי ליחס כזה והיא פשוט ראויה לכל שבח. יש שם רופאים מעולים נוספים, פרופ´ ברקאי וד"ר פלדמן שעמם נפגשתי כבר לאחר הפסקת ההריון. בשלב כזה של ההריון, אם מחליטים להפסיקו נאלצים לבצע לידה מוקדמת. מכאן החשיבות הרבה של סקירת מערכות מוקדמת. שכן, אם חלילה נאלצים לבצע הפסקת הריון עוד אפשר לעשות גרידה מאוחרת עד שבוע 18. בקשר למי שפיר, אפשר לעשות עד שבוע 32 (חברה שלי מפחד לאבד את ההריון שלה עשתה בשבוע 32 מלא, מי שפיר). אפשר לעשות בתל השומר בדיקת FISH שצובעת את הכרומוזומים ובטכניקה מיוחדת של פלורסנציה מאפשרת ממצאים מדוייקים ב 99 % כבר לאחר 24 שעות. בבדיקת הפיש, רואים מייד האם מספר ומבנה הכרומוזמים תקין (כלומר אין טריזומיות כגון דאון, אדוארדס וכו´ או הפרעות כרומוזליות הקשורות בכרומוזומי המין, כגון קליינפלטר). לעיתים, פגמים שנמצאים על הכרומוזומים עצמם כמו טרנסלוקציות קשה יותר לאתר ואז התשובה מתאחרת בשבועיים. הבדיקה עולה 1700 ש"ח. מצטרפת לדעת האחרות להתייעץ עם מומחה אולטראסאונד נוסף (בורנשטיין, מייזנר או אחירון) לפני שמקבלים החלטות גורליות וגם עם אורתופד ילדים (אני ממליצה על ד"ר קלמן, מנהל אורתופדית ילדים בשניידר). שולחת לך מכאן חיזוקים

זוהרה!

זוהרה מקסימה מאתמול, כשחזרתי מהסקירה, חיכיתי להודעה כזאת (שלך) אני מטופלת כמו שכתבת על ד"ר ברקאי באופן פרטי כל ההריון ובאמת אני נפגשת עם מיכל, נקווה שיהיה טוב אני מקווה שאת גם כבר התאוששת, ומקווה ב"ה שהריון הבא יהיה מוצלח יותר מקודמהו אז שיהיה שבת שלום ושוב תודה אורית

אורית יקרה

את בידיים טובות, גם ברקאי וגם מיכל הם רופאים מצויינים, ומיכל באמת מקסימה ורגישה. שוב, אני מקווה באמת שתוכלי להמשיך בהריון היקר הזה ולא תצטרכי להפסיקו. אם את בתל השומר, ופרופ´ אחירון יהיה שם, שווה לנסות ולהחליף גם איתו כמה מילים (הוא מאוד ישיר, אז לא להיבהל ממנו). הוא מקצוען אמיתי. אני מניחה שאת מכירה אותי ממספר הפעמים הספורות שכתבתי בפורום הריון ולידה, אם כי שם אני לא ממש פופולרית (To say the least) בשל כתיבתי הבוטה משהו כנראה. אני כאן כדי לעזור לך ואם את צריכה משהו יותר ספציפי, את גם יכולה לשלוח לי מסר. מחזקת אותך מפה ומקווה באמת לטוב.

היי

זוהרה היי ועוד שאלה לי אלייך אם אפשר למה היו צריכים להפסיק אצלך את ההריון? (רק אם את מסכימה לענות) מתי זה היה, בהתאם לשאר הדברים שכתבת, אני מבינה שזה כמעט שנה, נכון מחזיקה לך וגם לי את כל האצבעות אורית

עוד שאלה

מה הסיכוי באם עשיתי את כל בדיקות ההריון הנדרשות, שיהיה עובר עם הפרעה כרומוזומלית??.?., אני מנסה להרגיע את עצמי ולחשוב שאולי זו לא הבעייה בנוסף, מי יודע קצת על רחם דו קרנית או כמו שכתב הרופא:ammiotic band

שלי בלב

New member
תמיכה

ליבי איתך. כמה קשה בשלב כזה של ההריון לגלות שיש בעיה. אבל עם כל הכאב הנוראי של איבוד התינוק כדי לחשוב על טובתו ואיכות החיים שתהיה לו לאחר מכן, ורק אז להחליט. החלטות גורליות ככל שיהיו. הלוואי ולא תצטרכי להגיע להפסקת הריון אך בשלב זה זו לידה "רגילה". מניסיוני - תתייעצי עם כל רופא שרק אפשר לגבי המום וחומרתו וההשלכות שלו על חיי הילד. מחזיקה לך אצבעות ושולחת את כל העידוד שרק אפשר.

karen01

New member
קלאב פוט

הי אורה, קודם כל כמובן כמובן שצריך להתיעץ עם מי שרק אפשר, אבל משהו קטן שאולי ירגיע אותך קצת (ואולי לא, כי כל מקרה לגופו) - בסקירה הראשונה שלי מצאו קלאב פוט ברגל אחת, אבל לא היו ממצאים נוספים. שאלתי גם את הרופא שסקר אותי וגם עוד כמה ואף אחד לא התרגש - אמרו שאי אפשר לדעת את החומרה עד הלידה - במקרה הקל זה לא מצריך טיפול, במקרה הקשה זה מצריך ניתוח או גבס אחרי הלידה, אבל זה ממש לא אסון ולא מצריך הפסקת הריון. בסקירה השניה וגם בבדיקות מאוחרות יותר (סביבות שבוע 30) לא נמצא זכר לכך. לא לגמרי הבנתי אם הרופאים מצאו עוד משהו או לא, ואם הם יודעים בודאות שזה מקרה חמור של קלאב פוט - כמובן שרק הם יוכלו לענות לך. מקווה שעזרתי בקצת עד הפגישה עם הרופאים. שיהיה בהצלחה, קרן.

מילה טובה

אין לי מה לומר מעבר למה שנאמר כאן קודם. מיכתבך נגע בלבי ורציתי רק לשלוח מילים חמות וחיוביות. שמרי על עצמך - יעל

ריקי29

New member
אורה מתוקה,

אני מכירה אותך מהפורום המדהים הריון ולידה. צר לי מאד לקרוא את השורות הללו, זה ממש מחזיר אותי לאותה הנקודה בה אני הפסקתי. אני כל כך מזדהה איתך. מקווה מאוד לשמוע רק בשורות טובות!!! ותזכרי, אנחנו תמיד כאן על מנת לחזק ולבכות יחד כשצריך. בהצלחה, חמודה.

נצאב

New member
מזכיר לי את המקרה שלי

אורה שלום, מקווה שהכל יסתדר איך שהוא, ושיהיה לך ילד בריא. המקרה שלך מזכיר לי את שלי, כיוון שגם אצלי עד שבוע 23 הכל היה מושלם. בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 23 מצאו שיש פער רציני בגדילה. עשיתי אומנם סקירה מוקדמת אבל שם לא גילו זאת. אז לא היה פער בגדילה. גם לי אמרו מיד לבצע למי שפיר. עברתי בדיקת מי שפיר בשבוע 24. אם כבר משהו לא תקין אצלך אז אין לך מה לפחד לבצע את המי שפיר. מה שיקרה יקרה גם ככה משהו לא בסדר. ככה לפחות אני הרגשתי. אם תבצעי מי שפיר וזה יהיה תקין אז לא יצא לך ילד מונגולואיד או משהו כזה. אצלי הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. אבל בכל זאת היה חשש שיש לו תסמונת מסויימת (לא ידוע מה) שלא מגלים במי שפיר. ילדתי עובר ללא רוח חיים בשבוע 34 בלידה רגילה (לפני 4 חודשים). אבל כיוון שהעובר היה קטן (קצת יותר מ- 800 גרם) אז היציאה הייתה יחסית קלה. בסוף הלידה גם לא ביצעו לי גרידה כמו לבנות אחרות בשבוע 22. תנסי לעבור יום אחרי יום שעה אחר שעה ולראות מה קורה. בקרוב יתבהרו לך הדברים ואל תשכחי לעדכן. דרך אגב עוד לא התגברתי על כל מה שעבר עליי. וספק אם זה יקרה אי פעם. בהצלחה

למעלה