מקווה שתוכלו לעזור לי,

מקווה שתוכלו לעזור לי,

אם לא, אפנה לפורום מתגייסים (וסליחה על המחסור בפסקאות, זה מהפלאפון). אני רוצה לשרת, ובתור בת לאב ששירת בצנחנים ואחות למי שנלחם ביציאה הראשונה מלבנון בגבעתי, זה חשוב לי. לצערי, מצב קשה בבית מונע ממני לשרת רחוק מהבית ובבסיס סגור. בעקבות זה התחלתי לשקול שירות לאומי. העניין הוא כזה: אני לא דתייה, לא פציפיסטית ולא נעליים. הייתי בצו ראשון לפני שנה וחצי, נמצאתי כשירה רפואית לשירות, בעלת פרופיל טוב, קב``א גבוהה ומיועדת לגיוס עוד חמישה חודשים. יש לי סיכוי לקבל פטור משירות צבאי עם הנתונים האלו ולעשות שירות לאומי..

המשך.

ולעשות שירות לאומי קרוב לבית? הבנתי שזו לא בעיה לקבל פטור מהרבנות, אבל הצבא זה כבר משהו אחר. אני רוצה גם לעשות משהו שיפתח אותי, לכן לשבת על מדים במשרד כל היום, לא מקובל עליי, ואני מתחילה להאמין שזה מה שיתנו לי בבקו``ם אפילו שאתחנן (פסימית או מציאותית?). בכל אופן, לאן אני צריכה לפנות, בלי הצהרות שקריות על אידיאולוגיה או אמונה דתית? המון תודה לעונים!

Lost Lullaby

New member
אאל"ט

הצהרת דת חייבת להתבצע לפחות חצי שנה לפני הגיוס. ככה שאם נשארו לך חמישה חודשים- זה גבולי, אבל עלול לא להתקבל. אם יש לך באמת בעיות בבית שמצריכות עזרה כלשהי- תפני ללשכת הגיוס שלך בבקשה להפגש עם מש"קית ת"ש, ככה אם הצבא יכיר בבעיות שלך הוא יוכל לעזור לך. עברת מיונים לאנשהו? או שאת מיועדת לגיוס כלל צהלי?

אבל אני לא רוצה להצהיר על דת.

הייתי מועמדת לחמ``ן, בעקבות זה ויתרתי על המנילה, בסוף לא התקבלתי ועכשיו מיועדת לכלל צה``לי. יש לי סבתא עם 97 אחוזי נכות ואב עם 85 אחוזים ואני היחידה שמסוגלת לדאוג להם מבחינה כלכלית במקרה הצורך (אמא שלי בתהליכי מעבר אל מגורים מחוץ לעיר). אין לי שום סיבה לשקר, אלו החיים שלי וחשוב לי להיות פה. השאלה היא עד כמה צה``ל יילך לקראתי.

Lost Lullaby

New member
תשלחי פקס ללשכת הגיוס שלך

[לפי הפרטים, י-ם, נכון?]. תגידי שאת מיועדת להתגייס עוד כחמישה חודשים ושעקב בעיות בבית את מעוניינת להפגש עם מש"קית ת"ש כדי לראות איך זה ישתלב עם שירותך הצבאי. הם לא מתעלמים מבקשות ת"ש, מקסימום יקח איזה חודש אבל הם ישלחו לך זימון למדור פרט [פגישה עם מש"קית ת"ש] ושם את כבר מסבירה את הכל ורואים מה אפשר לעשות הלאה. תיק ת"ש אפשר לפתוח רק חצי שנה לפני גיוס, אז בקטע הזה את בזמן הנכון

הרבה תודה,

יש אפשרות להמנע מפקס ולדאוג לזה בטלפון או פנים אל פנים? אני ופקסים לא הולכים ביחד /tapuzforum/images/emo3.gif*מסמיקה*...

Lost Lullaby

New member
תתקשרי ללשכה,

אני לא יודעת אם הם ספציפית יוכלו להעביר אותך למדור הרלוונטי. פשוט, כשאת שולחת פניה, היא מגיעה ללשכה ומשם מעבירים אותה למדור הרלוונטי [במקרה הזה- פרט]. אני לא יודעת אם זה קיים בלשכת גיוס י-ם, אבל יש מצב שיש תיבה לפניות ממש בכניסה ללשכה, אם בא לך להגיע עד לשם ולשים את זה בתיבה-...
אם את רוצה אני יכולה לנסות לקשר אותך למד"נית מי-ם, כמה בנות מהקורס שלי [מד"נים מרחב:)] הגיעו לשם... אבל אני לא יודעת בדיוק באיזה איזור\תיכון בירושלים כל אחת

שלום לך

אני מציעה לך להגיע ללשכת גיוס ולמסור מכתבי בריאות רלוונטים על אביך (אני מבינה מדברייך שהורייך גרושים?אם כן גם אישור על כך ) .האם את בת יחידה ? עדיף שתעשי זאת טרום גיוס ומשוכנעת שילכו לקראתך. בהצלחה לך.

הרבה תודה על התגובה.

אכן כבר דאגתי להעתקים של מסמכים רפואיים, ביטוח לאומי ותיעוד עובדות סוציאלית לגבי סבתי (אבי גר בנפרד). לגבי אמי, העניין הוא כזה: כתובתה עדיין אותה הכתובת והיא עדיין עובדת בירושלים, יכול להיות שזה יגרום לאנשים בלשכת הגיוס להרים גבה? הרי אין לי שום דרך להוכיח שהיא עוזבת בקרוב. לשאלתך, יש לי אח בן 28 שמנהל יחסים מעולים עם המשפחה, אך יש לו משפחה משלו ולימודים (מחוץ לעיר) לדאוג להם, כך שאין לו שום אפשרות, שהיא לא מורלית ומנטאלית, לעזור.

מה פתאום שירימו גבה.

לפי מה שאת מתארת אין כל סיבה בעולם שלא ילכו לקראתך. אבל- אל תמתיני עד הטירונות כי אז זה באמת יהיה בעייתי יותר. סדרי ענינייך קודם.

ailag

New member
איפה את גרה?

אם במקום מרכזי, לבנות לא כזה קשה להשיג קל"ב, במיוחד שיש לך את האישורים המתאימים. זה לא שכל בסיס הוא סגור ורחוק :) את יכולה גם לעשות ש"ל, אבל נראה שבא לך לעשות צבא, אם יהיו לך התנאים המתאימים. אם יש לך קב"א גבוה, למה את מניחה שימיינו אותך לתפקיד גרוע? (מה גם שיש מקרים של בנות שלא הסתדרו בתפקיד שלהן והשתחררו מהצבא כמה חודשים לאחר הגיוס. נדמה לי שאז אפשר לעשות ש"ל עדיין)

למעלה