בבסיס יש שני סוגי מכונות
1. הביתית הפשוטה שאת הקערה צריך להקפיא יממה לפני הכנת הגלידה, וזה מה שגורם לגלידה אח"כ לקפוא. מכונות מסוג זה עולות מאות בודדים של שקלים, לי היא עלתה פחות מ 300 ש"ח לפני כמה שנים. החסרון - צריך מקום רב בפריזר בשביל הקערה של המכונה, ורצוי שהיא תשב שם כל הקיץ, אחרת אין דבר כזה גלידה ברגע או בספונטניות. לי יש מכונה כזו של דלונגי והשתמשתי בה כמה פעמים בודדות ומאז היא באחסון... זה לא באמת פרקטי לשמור את הקערה של המכונה במקפיא כל הזמן אלא אם יש מקפיא ענקי. 2. מכונת גלידה עם גוף קירור חשמלי (כמו של מקרר רק בקטן). המכונות האלו הרבה יותר יקרות, אבל גם הרבה יותר טובות. היתרון - לא צריך מקום בפריזר, לא צריך לתכנן להכין גלידה הרבה זמן מראש. פשוט מכינים את התערובת, מקררים אותה קצת ומכניסים למכונה ואחרי חצי שעה בערך יש גלידה. החסרון הוא כמובן המחיר (לפחות 1000 ש"ח ולדעתי יותר). לגבי איפה לקנות - זה דורש סקר שוק. יש לדיוטי פרי אתר אינטרנט אז אפשר לבדוק אם יש להם מכונות כאלו בכלל וכמה הן עולות. בארץ - הכי טוב לגשת לאתר זאפ ולבדוק שם.