מקווה שתוכלו לעזור לי. :)

Mrs big

New member
מקווה שתוכלו לעזור לי. :)

אני מעוניינת לרכוש מכונת גלידה. רציתי לדעת על איזו אתם ממליצים, איפה הכי מומלץ לקנות והאם משתלם יותר לקנות בדיוטי-פרי (יש להם שם בכלל?)? תודה מראש!

bali

New member
מנהל
בבסיס יש שני סוגי מכונות

1. הביתית הפשוטה שאת הקערה צריך להקפיא יממה לפני הכנת הגלידה, וזה מה שגורם לגלידה אח"כ לקפוא. מכונות מסוג זה עולות מאות בודדים של שקלים, לי היא עלתה פחות מ 300 ש"ח לפני כמה שנים. החסרון - צריך מקום רב בפריזר בשביל הקערה של המכונה, ורצוי שהיא תשב שם כל הקיץ, אחרת אין דבר כזה גלידה ברגע או בספונטניות. לי יש מכונה כזו של דלונגי והשתמשתי בה כמה פעמים בודדות ומאז היא באחסון... זה לא באמת פרקטי לשמור את הקערה של המכונה במקפיא כל הזמן אלא אם יש מקפיא ענקי. 2. מכונת גלידה עם גוף קירור חשמלי (כמו של מקרר רק בקטן). המכונות האלו הרבה יותר יקרות, אבל גם הרבה יותר טובות. היתרון - לא צריך מקום בפריזר, לא צריך לתכנן להכין גלידה הרבה זמן מראש. פשוט מכינים את התערובת, מקררים אותה קצת ומכניסים למכונה ואחרי חצי שעה בערך יש גלידה. החסרון הוא כמובן המחיר (לפחות 1000 ש"ח ולדעתי יותר). לגבי איפה לקנות - זה דורש סקר שוק. יש לדיוטי פרי אתר אינטרנט אז אפשר לבדוק אם יש להם מכונות כאלו בכלל וכמה הן עולות. בארץ - הכי טוב לגשת לאתר זאפ ולבדוק שם.

Mrs big

New member
חיפשתי בזאפ "מכונת גלידה" ולא היו תוצאות.

תודה רבה על התשובה, בכל אופן.

bali

New member
מנהל
האמת שגם אני עשיתי חיפוש ולא מצאתי

מכונות גלידה ביתיות מלבד אחת. חברת ניופאן מייבאת מכונת גלידה ביתית של דלונגי, דומה לזו שתיארתי בהודעה הראשונה שלי. באתר של ניופאן יש את התיאור והתמונה של המכונה, לא ראיתי שם מחיר. פעם היו המון סוגים בארץ, כראה שמכיוון שלא כל כך הולך מכונות כאלה, הפסיקו לייבא מגוון שלהן. יכול להיות שדווקא בחו"ל יהיו מכונות כאלה.

אצלנו יש

של קיצ'ן איד. עוד לא יצא לנו לנסות אותה...כי קיבלנו אותה בחורף..[כשקנינו מיקסר של קיצ'ן איד קיבלנו את מכונת הגלידה במתנה], עד כמה שידוע לי בארה"ב מוצרים של קיצ'ן איד [שנחשבים טובים] הם זולים יותר מאשר בארץ [באופן מפתיע
] ויש חנויות אפילו שמוכרות עם תקעים כמו בישראל...אז אם יש לך מישהו שאת מכירה שגר בארהב/נוסע לשם...אז את יכולה לבקש שיקנו לך.

למעלה