מקווה שתוכלו לעזור לי

didigirl17

New member
מקווה שתוכלו לעזור לי

אני תלמידה בתיכון ואני צריכה לעשות חיבור בנושא המשפחה והעבודה.. ואני לא ממש יודעת איך לעשות אותו אני מקווה שתעזרו לי .. אז ככה... בעשורים האחרונים בולטת עלייה ניכרת במספר שעות העבודה של הורים. כתוב מאמר על הבעיות שתופעה זו עשויה לגרום לילדיהם של הורים עובדים וכן על השפעותיה על תפקוד ההורים בבית ובעבודה. במאמרך הצע גם דרכים להתמודדות עם הבעיות. אם אתם יכולים לעזור לי אני אשמח.. יום טוב לכולם ותודה מראש:)

Jen74

New member
מנסה...

הבעיות שהתופעה עשויה לגרום לילדיהם של הורים עובדים: 1. תקשורת לקויה מאחר וההורים נמצאים שעות מעטות בבית בכלל ועם הילדים בפרט, יש להורים פחות זמן לילד כשהם חוזרים מהעבודה ואם יש יותר מילד אחד, יש עוד פחות זמן לכל ילד וילד. 2. חום ואהבה מאותה סיבה שציינתי קודם, לילד ולא משנה בן כמה הוא נגרם חסך במגע עם ההורים בין אם פיזי של חיבוקים ובין אם בקבלת אוזן קשבת לבעיות או חוויות היום יום.
השפעות: נוצר מצב שההורים לא מכירים את הילדים ולא מעורים בחייהם.
דרכים להתמודדות 1. להקפיד להקדיש זמן קבוע ביום לשיחה עם הילד/ים. 2. רצוי מאוד שתהיה ארוחה משפחתית קבועה. אם אי אפשר יום יום מאוד מומלץ שתהיה ארוחה כזאת ביום שישי. גם במשפחות לא דתיות/מסורתיות שלא יושבים לארוחת שבת משפחתית, רצוי מאוד וחשוב מאוד שתהיה ארוחה כזאת או בצהריים או בערב. 3. לא לשכוח לחבק ולהגיד לילדים שאוהבים אותם, לעודד ולפרגן בכל מה שקשור ללימודים ולחברים. 4. כשרוצים להזהיר את הילד, לא לעשות את זה בצורה שלילית. עד שהילד סוף סוף רואה את ההורים שלו, הוא לא מעוניין לקבל כל הזמן "נו, נו, נו" ו"אל תעשה ככה" ו"אל תדבר ככה". זה בערך מה שעולה לי כרגע לראש. אני משתדלת ליישם את זה בעצמי על הילדות שלי. לדעתי זה נכון ומתאים ליישום גם על ידי משפחות חד-הוריות כאשר כל הורה מצידו פועל כפי שהצעתי. בהצלחה בעבודה

למעלה